Kalendář koncertů 07/2009

Kalendář koncertů 07/2009

01. 07. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (3)
Červenec, měsíc, kdy prázdniny vypuknou naplno a spolu s nimi i festivaly. Ty jsou jak známo koncerty přímo nabité, avšak ani kluby v letních dnech nezahálí. Kdo všechno se ukáže a pokusí se vás stáhnout na svou stranu, najdete v pravidelném kalendáři.
1.7. – Yeah Yeah Yeahs
Ostřejší start si červenec přát nemohl. Prvního totiž pražskou Roxy přijedou rozbourat američtí Yeah Yeah Yeahs, o kterých se říká, že vrátili hluk, sex, vášeň a bordel zpět na rocková pódia. Kapela je postavena na třech individualitách, které, ale dohromady tvoří celek, jehož energie se bude valit Roxy vchodem až do Dlouhé. Dodejme, že do Čech přijíždějí představit své právě v těchto dnech vycházející album It´s Blitz.

4.- 6.7. – Rock for People
Své patnácté výročí slaví festival Rock for People a s nadsázkou lze říci, že kdo nezná, jakoby nebyl. Festival totiž již dávno přesahuje svůj název a platí za svátek hudby každoročního léta. Letos za vše mluví výčet headlinerů – Placebo, Underworld, Bloc Party, Arctic Monkeys, The Freestylers, Hadouken!, The Kooks, Gogol Bordello, a tak dále, a tak dále, a tak v Hradci.

7.7. – Neurosis
Kalifornská kapela Neurosis a její vystoupení v Praze je příležitostí pro nahlédnutí do škatulek jako hardcore či metal, poněvadž i tyto kombinují-li se spolu s umem, mají co nabídnout. Příznivci ví své, zvědavci poznají. Jejich skladby jsou obohaceny o ambientní či industriální výboje, jsou vygradovány, a to až tak, že mnohdy překračují desetiminutovou stopáž. K tomu působivá projekce a vskutku zajímavý koncert je na světě.

9.7. – Morrissey
Další z podařených zářezů si agentura Charm Music připravila na devátý červenec. Tento den totiž do pražské Archy zavítá legendární Morrissey. Frontman kapely The Smith, výrazná postava rockové hudby a tak trochu šílenec ovšem se sakra dobrým citem pro hudbu. Do Prahy dorazí v rámci Tour Of Refusal a představí své poslední, stejnojmenné album.

9.-12. 7. – Colours of Ostrava
Jeden z největších a nejzajímavějších festivalů, jaké naše kotlina nabízí, se i letos hlásí o slovo. Programu, který rozproudí barevné centrum Ostravy, vévodí Jamie Culum, Maceo Parker, David Byrne, Asian Dub Foundation, Stereo MC´s, Morcheeba, N.O.H.A. či Michael Nyman Band.

15.7. – Patti Smith (Divadlo Archa)
Zpěvačka, básnířka, fotografka a malířka. Jinými slovy Patti Smith. Ztělesnění undergroundu, skutečná legenda. V Čechách velmi oblíbená Patti Smith se vrací po čtyřech letech do velmi příjemného prostoru Divadla Archa, které díky své omezené kapacitě nabídne jedinečnou atmosféru a blízkost dění na pódiu, tolik důležitou právě při tomto koncertu, poněvadž její hudba a texty mají stále velmi silnou výpovědní hodnotu.

15.7. – Soufly
Zatímco Archu bude krotit legenda jedna, Akropolis si poddá druhá. Soufly v čele s Maxem Cavalerou se vrací zpět po loňském úspěšném koncertu v Roxy a i letos nemíní své fanoušky šetřit. Ostatně jejich fúze trash metalu s hardcorem a prvky latinskoamerického etna jim dává dostatečný potenciál k rozpoutání divoké jízdy.

15.7. – Joe Jackson (Lucerna Music Bar)
A do třetice patnáctého, tentokrát v Lucerna Music Baru. Zde se totiž představí skutečný multižánrový umělec Joe Jackson. Za třicet let své hudební kariéry stihl přičichnout k žánrům jako ska, new wave, pop nebo jazz. Na prvním místě byl vždy experiment, který udával prim a žánr tak byl až podružný, vznikly tak skutečné skvosty, které si live můžete poslechnout patnáctého v LMB.

17.-19. 7. – Mighty Sounds

Největší středoevropská přehlídka ska a přidružených žánrů se letos opět odehraje v Olší u Tábora. Ska punk explozi zde předvedou například Buzzcocks, Backyard Babies, The Aggrolites nebo třeba takoví The Peacocks.

17.-18. 7. Proti Proudu
Festival se sympatickým názvem si na dny 17. až 18. července pozval do Moravských Budějovic výborné Dreadzone, kteří dav určitě dostanou do té správné pohody a pomáhat s tím budou například Tata Bojs, U-Prag či Navigators.

24.-25. 7. – Hrachovka
Neméně sympatický název má i festival situovaný do Hrachovce u Valašského Meziříčí. Organizátoři pozvali na svůj podnik v Čechách oblíbené Zion Train, DJ-e Aphoridita či domácí Elektrick Mann.

26.7. – Suzanne Vega
(Uherské Hradiště)
V rámci Letní Filmové Školy zahraje v Uherském Hradišti americká písničkářka Suzanne Vega. Její sametový hlas a příjemné skladby, které doslova pohladí, budou o to zajímavější, že ji doprovodí kytarista Gerry Leonard, známý také spoluprací s Davidem Bowie a baskytarista Mike Visceglia, spoluhráč Philla Collinse či Bruce Springsteena.

30.7. – Lamb
Předposlední červencový den přinese koncert měsíce. V Čechách se premiérově představí projekt, v jehož existenci už leckterý nedoufal. Po loňském úžasném sólovém koncertě Lou Rhodes na festivalu Colours of Ostrava, se Lou vrací i se svým dlouholetým parťákem Andy Barlowem, a tedy se znovu obnovenými Lamb. Zde nesmíte chybět. (Už kvůli Lou:-)
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Risha
02. 07. 2009 | 14:22:17
+0 | -0
u Colours si trochu zapomněl dat nejvetším písmem Macea Parkera :) to teprv bude peklo, jedeš tam?
eldest klaba
02. 07. 2009 | 09:27:13
+0 | -0
jo jo, tohle je Tip !
oldclubber
02. 07. 2009 | 06:47:06
+0 | -0
mimochodem na neurosis jsem byl tak v roce 97 ve staré roxy a byla to největší palba co jsem kdy zažil.chvílema dost psycho.závěrečné 20min bubnování všech členů uskupení bylo mooc a mooc.ale to asi nejni info pro tento server,tady se nejspíš bavíme o elektronice.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika