Noční Filmový klub ČT2

Noční Filmový klub ČT2

08. 10. 2005  |  Autor: Demno  |  Komentáře (0)
Noční filmový klub nám už mnohokrát nabídl spoustu zajímavých snímků. Nedávno to byl Requiem za sen, který zaujal mnoho diváků hlavně díky skvělé kameře a brilantním hereckým výkonům. Tento týden to byl nizozemský film Objevení nebes. Pro ty kdo tyto filmy neviděli je tu alespoň stručné info.
Requiem za sen

Ovdovělá Sara Goldfarbová žije na Coney Island a snadno podléhá mámení televizních pořadů. Právě teď drží dietu, aby se mohla účastnit jedné ze show. Její milý ale bezmocný syn Harry má novou přítelkyni Marion a společně se snaží čelit bolestné realitě útěkem do snů. Ani Harryho nejlepší přítel Tyrone, který se živí prodejem drog, nemá snadný život. A tak se čtveřice lidí, jimž osud nepřál štěstí, točí v bludném kruhu bezmoci a beznaděje.

Objevení nebes

Bůh se rozhodl odvrátit od lidí. Proto požaduje, aby se desky s Desaterem přikázání vrátily do nebe. Žádný anděl však nemůže sestoupit na zem, aby je přinesl. Nebesa potřebují pro tento úkol lidského zprostředkovatele. Mladý anděl, který má vykonat úkol "pod dohledem" zkušeného archanděla Gabriela, nakonec najde řešení. A tak se v šedesátých letech minulého století díky "vyššímu úradku" spřátelí dva muži, nadějný politik Onno Quist a vědec Max Delius. Oba se vroucně zamilují do něžné violoncellistky Ady. Výsledkem je zplození syna Quintena. A právě toto dítě je předurčeno splnit poslání...

Také doporučuji pondělní filmový klub. Již několik týdnů je zaměřen na tvorbu Woody Allena.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika