Fresh Film Walk

Fresh Film Walk

13. 07. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezinárodní festival studentských filmů a debutů Fresh Film Fest pořádá seriál procházek Fresh Film Walk v centrech měst oživený promítáním krátkých filmů na fasády budov. Po loňském úspěšném zavedení konceptu probíhá letos v prázdninové Praze rovnou čtyřikrát a je rozšířen i do dalších českých a moravských měst.
Druhá z pražských procházek se uskuteční v úterý 14. července od 22 hodin na prostranství zahrádky Týnské literární kavárny v Týnské ulici u Staroměstkého náměstí. Dohromady bude promítnuto devět krátkometrážních filmů z archivu Fresh Film Festu. Ve čtvrtek 6. srpna proběhne třetí Fresh Film Walk v Praze, který začne projekcí od 22 hodin u Karlova mostu v ulici U Lužického semináře. Poslední ze série zamíří ve čtvrtek 27. srpna na Žižkov a už od 21.30 odstartuje projekcí pod Žižkovskou televizní věží.

Koncept putovních venkovních projekcí Fresh Film Walk se nechal inspirovat obdobnými projekty v evropských metropolích. „Chceme prostřednictvím Fresh Film Walk oživit dění ve veřejném prostoru v průběhu letních měsíců. Projekt využívá atraktivní historická centra měst a jejich zástavbu a nabízí nový netradiční zážitek jak z procházky večerním městem, tak z promítání filmů,“ uvedla za organizátory Radka Weiserová a dodala: „Jsme rádi, že se letos povedlo expandovat i do dalších měst a že můžeme představit mezinárodní studentskou filmovou tvorbu!“ První z filmových procházek proběhla v polovině června v Brně, kde bude 17. září série i ukončena. V úterý 21. července zavítá Fresh Film Walk do Českých Budějovic.

Seriál Fresh Film Walk je současně pozvánkou na letošní šestý ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů a debutů Fresh Film Fest, jehož šestý ročník proběhne v dřívějším termínu oproti předchozím ročníkům, a to od 12. do 16. srpna v Karlových Varech. Fresh film Fest uvede během pěti dní 200 filmů a udělí pět hlavních cen v pěti sekcích oceněných porotou – tzv. Hlavní soutěži (mezinárodní soutěž hraných a dokumentárních filmů), Theatre Optique (mezinárodní soutěž animovaných a experimentálních studentských filmů), Centropa (středoevropská soutěž studentských filmů), Fresh Generation (mezinárodní soutěž prvních a druhých celovečerních filmů jednotlivých tvůrců) a v sekci Kontakt (soutěžní sekce českých nezávislých a amatérských filmů. V rámci přehlídky Fresh Classics bude představena retrospektiva divadelního režiséra Petra Lébla.

Informace o termínech, trasách a programu procházek Fresh Film Walk a Fresh Film Festu jsou k dispozici na stránkách festivalu www.freshfilmfest.net.

Potvrzené termíny procházek:

• 14. 7. 2009, Praha, start 22.00, zahrádka Týnské literární kavárny, Týnská 6, Praha 1
• 21. 7. 2009, České Budějovice, start 22.00, Café Hostel - Panská 13
• 6. 8. 2009, Praha, start 22.00, bok Karlova mostu, U Lužického semináře (vedle hotelu U Tří pštrosů)
• 27. 8. 2009, Praha, start 21.30, pod Žižkovskou televizní věží, Mahlerovy sady, Praha 3
• 3. 9. 2009, Ostrava, start 21.30, Slezskoostravský hrad
• 17. 9. 2009, Brno, start 21.30, místo bude upřesněno


Dodal: Martina Reková, 4Press
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika