FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reportáž z Let it Roll od Lwicze

Reportáž z Let it Roll od Lwicze
02. 08. 2009   |   Autor: Lwicze   |   Komentáře (0)
Útulné prostředí areálu u Starých Ždánic, jako stvořené k pořádání open-airů o víkendu 24. – 26.7. poskytlo útočiště teprve podruhé, přesto již velmi oblíbenému festivalu Let it Roll. Atraktivní line-up nalákal téměř 6tisíc milovníků elektronické hudby na ochutnávku dnb lahůdek, servírovaných přímo od mistrů.
Páteční počasí slibovalo konečně „letní“ festival. Přesto jsem si pro jistotu sbalila i boty do bláta a doufala, že nebudou potřeba. Místo konání nebylo těžké najít, těžší bylo vybrat volný kemp. Vzhledem k tomu, že jsme přijeli docela pozdě, skončili jsme v tom nejvzdálenějším ( nicméně jsme se v sobotu alespoň vyspali bez kraválu z afterparty). Postavili jsme stan v relativně bezpečné vzdálenosti od silnice a vyrazili vstříc Let it Roll. Zhruba dvoukilometrová cesta po silnici z kempu do areálu nebyla nijak náročná. Když jsem si ale představila tu samou trasu ráno zpátky, trochu mě zamrazilo. Cestou jsme procházeli okolo dalších kempů a hlasitá hudba linoucí se ze zaparkovaných aut nás doprovázela až k areálu. S frontami se dalo počítat. Téměř hodinové zdržení u akreditací by nebylo tak hrozné, kdyby nebylo způsobené zmatenými návštěvníky, kteří neumějí číst a namísto ve frontě u kasy na lístky dělali frontu u akreditací. Do areálu jsme se probojovali kolem jedenácté. Festival byl již v plném proudu a návštěvníků tolik, že mě to až vyděsilo.



Hned za vstupním koridorem se pod duněním electrohouse v podání C.N.B otřásal stan s „Wakata bar stage“. Následovala řada stánků s občerstvením. Zhruba uprostřed se tyčilo šapitó s „Radio 1 Take Control stage“. Za ním na konci následovala hlavní stage, kde právě řádili Congo Natty a Daddy Fredy. Nejzásadnější raggajunglový projekt - u nás premiérově, dostával do varu davy dychtivých fanoušků legendárními vypalovačkami.



Přesně o půlnoci v šapitó nastartovali svůj výstup další zahraniční headlineři. Producentská dvojice z Cambridge Comix a po nich britští průkopníci deepu, Spectrasoul. My jsme si nemohli nechat ujít Andyho C s Mc GQ s jeho neporazitelnými mixy. Dav nepřestával dychtivě hltat každý tón. Všichni zběsile skákali s rukama vzhůru a zrakem upřeným ke stagei.



S napětím očekávané holandské nadčasové trio Noisia dokázalo, že se právem řadí ke špičce světových djs. Tradičně uzavírali na hlavní stagei Pixie a Suki. Jejich dynamický set příjemně vyčerpal i ty nejvytrvalejší tanečníky, kteří se pomalu přesouvali do kempů rozesetých podél silnice.



Sobotní probuzení bylo trochu deštivé. Po čtvrteční vichřici a výhružkách meteorologů nás celodenní vítr a déšť trochu znepokojoval. Nicméně rozverná atmosféra v kempu nám brzy vrátila náladu a vyrazili jsme k areálu pro nášup dalších libových setů. S nějakým bahnem jsme počítali, ale to co nás čekalo v areálu bylo neuvěřitelné. Ocitli jsme se po kotníky v blátě, otočili se na patě a vrátili se zpět k autu pro záložní boty. Kdo je neměl a dorazil v žabkách, litoval.

Když jsme se vrátili s nohama pohodlně v suchu, na hlavní stagei sázel Koogi. Taťka českého drum & bassu připravil publikum na LTJ Bukema, jednoho z nejlepších lamačů beatů. Spolu s MC Conradem rozjeli pekelnou jízdu. Dav šílel. Současně na Take Control stagei lámal Calyx jednu pecku za druhou. Skvěle navázal Temper D. To už ale ovládli hlavní stage Ed Rush & Optical, jejich našláplý set byl opravdovou lahůdkou.



Sobotní noc uzavíral na hlavní stagei multižánrový Philip TBC a nezdolný Pixie, který se oba dny staral i o průběh akce, si ráno vystřihl breakbeatový set na „Wakata bar stagei“. My se rozloučili se zabahněným festivalovým areálem a vydali se ke stanu. V neděli, když se počasí umoudřilo, bylo fajn si užít zbytek festivalového víkendu na sluníčku a u vody.

Přes veškerou nepřízeň počasí festival proběhl úspěšně. Alespoň z mého pohledu, ale soudím tak i z uspokojených výrazů návštěvníků, kteří nechtíc opouštěly prostory areálu.
LET IT ROLL OPEN AIR

LET IT ROLL OPEN AIR

Pátek 24. 7. 2009 až Sobota 25. 7. 2009
Předprodej: 550/600 Kč, Na místě 450 za jednodenní a 650 za dvoudenní
Vystupují:
Andy C feat. MC GQ (UK), Congo Natty aka Rebel MC feat. Daddy Freddy (UK), Chase & Status (UK), Noisia (NL), Pixie & Suki, Nitrous & 2K, Beast 67, Commix (UK), Spectrasoul (UK), Smote (SK), Gabanna (SK), IM Cyber feat. MC OneTwo, Deadly Viperz, Clive (SK) & Rudeboy, Danoo, Kubatko, Terqua, Soldik, Lookshot, LTJ Bukem feat. MC Conrad (UK), Ed Rush & Optical (UK), Cyantific (UK), Koogi, Philip TBC feat. MC Vaant, Sweg, Ghonzales, Audio (UK), Temper D (UK), Morebeat, X.Morph, Rido, Blulajta, Bifidus Aktif & Thiew, JJ Jumbo, M4Y4, ahZ feat. MC Toshi, Ozone, Zwooky
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |