Fuck Buttons vydávají nové album

Fuck Buttons vydávají nové album

16. 08. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Bristolské experimentální noisové duo Andrew Hung a Benjamin John Power, zvaní Fuck Buttons, se chystají na koncertní šňůru a v říjnu jim vyjde nové album. Své věrné už jednou kompletně odbourali expanzivní noisovou psychedelií na debutovém Street Horrrsing. Co nás čeká na druhém albu Tarot Sport?
Singl s názvem Surf Solar, který je k poslechu na pitchfork.com, se sice nese ještě v těžších noise-droneových polohách, ale zároveň jasně naznačuje, jakým směrem se Fuck Buttons tentokrát vydali. Daleko tanečnější a rytmičtější slupka singlu Surf Solar prozrazuje rukopis jejich nového kolegy, producenta a Dje Andrew Weatheralla.



Po prvním poslechu singlu Surf Solar se tak vkrádá myšlenka, jestli spolupráce s hudebníkem, jehož hranice jsou daleko méně rozostřené než ty od Fuck Buttons, posunula noisové duo k hudebnímu kompromisu nebo naopak k ještě vyhraněnějšímu experimentu. Odpověď v sobě možná nese prohlášení Andrew Hunga, který říká, že singl Surf Solar má dvě specifika: funguje jako přechod k preciznějšímu zvuku nového alba, ale stále pluje na vlnách úzkosti. S druhou částí lze bez debat souhlasit a o té první lze jen říct: God save Fuck Buttons – aneb sluneční most jsme bez úhony přešli, teď se jen v tom novém dance-friendly moři neutopit.

Přehled evropské tour Fuck Buttons

zdroj: www.atpfestival.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika