Ladida: S Tonyou jsme se sčuchly ve Špindlu

Ladida: S Tonyou jsme se sčuchly ve Špindlu

09. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Na první party, která se uskuteční ve znovuotevřeném klubu KC Vltavská, kteří někteří pamatují jako Belmondo, vystoupí dvě první dámy české taneční hudby. Djka Ladida se nedávno domluvila se zpěvačkou skupiny Monkey Business Tonyou Graves a prý je to spolu zatím baví.
V sobotu vystupuješ s Tonyou Graves ve staronovém pražském prostoru KC Vltavská. Hrála jsi ještě ve staré "Vltavské - Belmondu", jak na tento klub případně vzpomínáš?
Myslím, že jsem tam hrála na party, kterou pořádala agentura Planet Alfa. Je to více než 10 let, tak už si vzpomínám jen matně. Jsem zvědavá, jak se prostor po rekonstrukci změnil,jaký tam bude zvuk a atmosféra. Má velkou kapacitu a nachází se v centru, takže má šanci zařadit se mezi nejdůležitější prostory pro kulturní akce v Praze. Moc si přeju, aby se tam lidem líbilo. Aby se hudební scéna mohla vyvíjet, potřebuje nejen kvalitní umělce, ale také kvalitní hudební prostory s dobrým technickým zázemím.

Už jedno společné hraní máte s Tonyou za sebou, jak vám to z tvého pohledu šlapalo?
Zatím jsme vystoupily na party v klubu Sasazu, která se povedla, a proto máme s Tonyou v plánu pokračovat.

Tonya je jedna z nejlepších zpěvaček, které u nás žijí, ty patříš mezi přední DJky. Jak jste se daly dohromady?

Napadlo mě to minulý rok, když jsem hrála na akci Snow Jam ve Špindlerově mlýně po koncertu Monkey Business a jejich hosta Ashleyho Slatera. Jim se líbilo, jak jsem hrála, byl to skvělej mejdan a protáhl se do rána. Pravě proto mě napadlo, že oslovím Tonyu, má skvělý hlas, umí frázovat a výborně improvizovat. Proto jsem ji oslovila a zatím nás to baví a o to jde:)

tonya

Nemýlím-li se, ty a vokalistka není příliš obvyklé spojení?
Je to nový koncept a věřím, že naše spojení s Tonyou přiláká do klubu i lidi, kteří na taneční party pravidelně nechodí. Vystoupení s živým hudebníkem je osvěžující.

Posloucháš Monkey Business, Tonyi domovskou skupinu?

Ano, byla jsem v srpnu na jejich křtu alba ve Žlutých lázních a bylo to fajn. Baví mě jejich muzika, maji dobrou image a řádí se mezi nejlepší kapelu v Česku.

Tvůj přítel je špičkový snowboardista Martin Černík, snowboardisté obvykle taneční hudbu moc nemusi, kdo u vás má hlavní slovo, které CD bude hrát doma, v autě?
Posloucháme různou muziku, oba cestujeme po světě a máme tak možnost poznat nové hudební projekty napříč celým hudebním spektrem. Minulý týden mi poslal odkaz na kapelu Flight of Concords z Nového Zélandu, která mě pobavila neuvěřitelně vtipnými texty. Snowbardisti poslouchají taneční hudbu, záleží na DJovi, jakým způsobem ji podá.

Vím, že miluješ surfování. Byla jsi někde letos, jak sis zajezdila?
Byla jsem surfovat u Atlantického oceánu ve francouzském Hossegoru, kde jsme letos strávili celý měsíc a bylo to skvělé. Zúčastnila jsem se druhého ročníku Surfchampu, což je česko-slovenské mistrovství v surfingu. Na konci září letím do Francie znovu si zasurfovat a podívat se na světový pohár Quick Pro. Surfing je pro mě nejzábavnější sport jaký jsem kdy zkusila. Je fyzicky náročný, ale když se ho naučíte, tak ten pocit jízdy na vlně vás totálně naplní pozitivní energii. Oceán má obrovskou sílu a při surfingu ztrácím pocit své vlastnií důležitosti, takže je to ozdravující nejen pro mé tělo, ale i pro duši ;o)

Dodal: Štěpán Dlouhý
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LADIDA A TONYA GRAVES

Sobota 12. 9. 2009
Vystupují:
LaDiDa a Tonya Graves, Evson a Rudoff
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

10. 09. 2009 | 20:13:30
+0 | -0

ladida

parada house v podani ladidi a jeste live vocal to bude masakr true house music live
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika