AIR představují mini-mix LOVE 2

AIR představují mini-mix LOVE 2

29. 09. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (1)
Nové album dua Dunckel-Godin LOVE 2 je od včerejška ke stažení jako mini-mix na „Aircheology“ stránkách této francouské down-tempo legendy. Nové album vznikalo v luxusním studiu v Paříži bez producentských zásahů a s přispěním bubeníka Joeye Waronkera, který ho prý stáhl na míle daleko od minimalistických meditací Pocket Symphony.
Moon Safari, 10 000 Hz Legend, Pocket Symphony a teď i LOVE 2 – poslední, v pořadí už páté, studiové album elektro-popových Air vychází 6. října. Na stránkách Air (www.aircheology.com) je od pondělí ke stažení mini-mix celého alba a také rozsáhlý komentář, který naznačuje, že Air přicházejí po dvou letech s velice ambiciózní deskou.

Elektroničtí světoběžníci Jean-Benoît Dunckel a Nicolas Godin, kteří na sebe poprvé výrazně upozornili jemným elektro-popem na albu Moon Safari, se neváhají zařadit po bok největších ikon francouzské hudby: psychedelického rockera Jean-Pierre Massiera, nesmrtelného Serge Gainsbourga anebo muzikanta a režiséra v jedné osobě, Jacques Dutronca.



Stejnými superlativy hodnotí i svůj nový počin, album LOVE 2: prý doposavad nejlepší deska vznikala bez pomoci hostujících vokalistů, jak bylo pro AIR zvykem, v jejich novém pařížském studiu. Bez zbytečných experimentů má být LOVE 2 daleko energičtější, živější a uvolněnější – také díky nekoncepčnímu přístupu, kterému svou přítomností ve studiu pomohl již zmiňovaný Joey Waronker. Jean-Benoît Dunckel dodává: „Prostě jsme chtěli, aby bylo všechno pěkně čerstvé a osvěžující. Nevybrali jsme si záměrně nějaký směr, jednoduše jsme se snažili vytvořit album, které by pulzovalo energií.“

Air přijedou o kvalitách svého nového alba přesvědčit i Prahu, a to 12. 12. 2009, do klubu SaSaZu.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
tyFFany
30. 09. 2009 | 11:38:58
+0 | -0

paaraaada

ak uz se moc tesim, a koncik v sasazu...ooooj, koncik v cechach bylo me zbozne prani...ale zrovna tam...nu co se da delat...
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika