Beatboxový Rahzel koncem října v Praze

Beatboxový Rahzel koncem října v Praze

12. 10. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po světě běhá spousta lidí, co se snaží dělat beatbox. Většina jich akorát prská do mikrofonu, několik jich je ale celkem dobrých a jeden je nejlepší.
Jmenuje se Rahzel aka The Godfather Of Noyze, krom sólo kariéry se roky tužil i jako člen hiphopového orchestru The Roots, tuze rád se nechává fotit s pásem šampiona přes rameno a 28.10.2009 je to šťastné datum, kdy tahle beatboxová mašina prskne svůj talent i na nás v pražském Lucerna Music Baru na dalším pokračování klubové noci Boombox.



Je klidně možné, že máte mezi beatboxery jiného favorita, přesto trvám na tom, že je Rahzel určitě nejlepší a nejslavnější beatboxer na světě. Znáte snad někoho jiného, kdo nemusí chodit měřit síly na jediný beatboxový battle a přesto se nenajde nikdo, kdo by zpochybnil jeho titul „neporazitelný beatboxový světový šampion“? Neznáte. Neznáte proto, že nikdo druhý takový neexistuje. Znáte někoho dalšího, kdo by nastartoval takovou vlnu zájmu o beatbox jako jeho album “Make The Music 2000“ s klipem na “All I Know“ nebo legendary interludou se zpěvem a beatem najednou “If Your Mother Only Knew“? Neznáte, protože to nedal ani Doug E.Fresh v “Lodi Dodi“, nedali to Fat Boys a Scratch s Kenny Muhammadem vděčí za svou popularitu z velké části hostovačce na téhle Rahzelově desce. Rahzel má proti všem ostatním prostě něco navíc. Možná to, že pochopil, že samotný beatbox nestačí a prezentuje se i jako celkem zdatný rapper a že má vedle zmiňovaného alba na kontě i řadu mixtapeů, nekonečnou hromadu koncertů, že se stal oním vyvoleným, kdo moderoval světové finále asi největší breakdanceové soutěže na světě Red Bull BC One a že je dostatečný pojem a dost velká celebrita, aby se s jeho jménem chtěli spojit i obří firmy jako Twix.

Rahzel dokáže naživo naložit jako nikdo jiný všechno, co se po beatboxerovi chce. Dokáže zahrát oblíbené pecky od Justinova “Sexy Back“ přes Snoopovo “Drop It Like It’s Hot“, “Touch It“ od Busta Rhymese až po “Iron Man“ od Black Sabbath a spoustu dalších hitů tak, jako nikdo druhý. K tomu má zásobu hitů vlastních, stejně jako plnou kapsu jedinečných triků od zvuků vaší oblíbené videohry po tanec Robocopa. Zkrátka, když se rozezní těchto 130 Kg živé váhy z Bronxu, nemá konkurence šanci. Přijďte se přesvědčit 28.10. do Lucerna Music Baru ať na vlastní kůži pocítíte beatboxový knockout.

Navíc Rahzel, mistr plivnutého beatu nepřijede do Prahy sám. Záda mu bude krýt výborný producent a DJ JS-1, člen legendárních Rocksteady Crew, který má na kontě dvě krutá sólová alba “Ground Originál“, spolupracuje se špičkovými MCs jako: Big Daddy Kane, KRS-One, Common, Kool G Rap, Masta Ace, Special Ed, Ill Bill, OC, Planet Asia, Casual, Prince Poetry z Organized Konfusion, Vinnie Paz z Jedi Mind Tricks, Percee P, J-Live, Akrobatik a samozřejmě Rahzel a který sám sebe stručně a výstižně popisuje takto: „JS-1 je jedním z mála DJs v historii, kteří vydávají vlastní alba, vinylové singly, mixtapey, battle breaky i party breaky a přitom tráví dobrých 6 měsíců v roce na turné, ať už s Rahzelem nebo někým jiným.“

Čest domácího předskoku se tady dostala dvojce Nasty a En.Dru, patřící do nejlepší domácí party beatboxerů Beatburger Band, která nedávno přijela ze světového beatboxového mistrovství a na krku se jim houpali stříbrné medaile z kategorie týmů. Pravidelně objíždí republiku a cestou jim dělají společnost jen dvě věci – jejich beatbox a úspěch, který s nim sklízí. Dostal je už i na předávání filmových cen Český Lev, do talk show Moniky Žilkové a teď třeba na předskakování Rahzelovi.

Dodal: Martin Boltík, Depo Crew
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika