Skye již tuto neděli

Skye již tuto neděli

02. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Skye, bývalá zpěvačka Morcheeby,vystoupí již tuto neděli v pražském Roxy. Její sametový hlas se rozezní v pražském klubu Roxy již v neděli 8. listopadu v rámci turné nazvaném The Keeping Secrets Tour.
Do roku 2003 působila Skye jako zpěvačka v jiné ostrovní kapele Morcheeba. S ní natočila čtyři úspěšná alba i její nejznámější písně – například „Over and Over“ či „Rome Wasn´t Build in a Day“. Od rozchodu s touto kapelou vystupuje Skye Edwards (Skye je složenina z prvních písmen všech jejích jmen) sólově, její repertoár tvoří snivé éterické skladby s elektronickými podklady, kterým znovu dominuje její výrazný hlas. V roce 2006 vydala Skye debutové album „Mind How You Go“ s písní „Love Show“ jako největším hitem, který se hrál v rádiích po Evropě. Společné minulosti s Morcheebou se nezříká: „Strávila jsem s nimi skvělý čas, projeli jsme Evropu, Ameriku, Kanadu, Austrálii, Nový Zéland i Čínu.“ To dokazují i její koncerty, kde zní nejen vlastní skladby, ale i zmíněné společné hity, a známé cover verze „Call Me“ či „A View To A Kill“. Na koncertu v Roxy Skye s tříčlennou doprovodnou kapelou představí také písně z nového alba „Keeping Secrets“, které je od 26. října k dispozici na iTunes. Několik skladeb („Monster Demons“, „Not Broken“ či „Wrong Alright“) je možné slyšet také na www.myspace.com/myskyesite. V České republice Skye vystoupila několikrát, naposledy v roce 2007 okouzlila diváky na Sázavafestu. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketstream. Více informací na stránkách pořadatele, agentury Charm Music – www.charm-music.cz.



SkyeSky Edwards se narodila v roce 1974 v Londýně. S Morcheebou působila jako hlavní zpěvačka od poloviny 90. let, kdy se na jedné party potkala s bratry Godfreyovými, kteří kapelu zakládali. „Na závěr nahrávání poslední společné desky „Charango“, se Paul Godfrey rozhodl, že potřebuje od Morcheeby pauzu. Tak jsme se dohodli, že všichni budeme pracovat na sólových projektech a že se k sobě vrátíme později, odpočinuti a s novou energií. Ale už se tak nestalo. Všechny hezké věci mají svůj konec, a tak jsem se ocitla na sólové dráze,“ uvádí Skye na svém webu. Kromě samostatných koncertů zpívala i na několika charitativních vystoupeních. V roce 2008 spolupracovala s Marcem Collinem z francouzské formace Nouvelle Vague, který sestavil album ze známých filmových písní 80. let. Skye zde zpívá cover písně od Blondies „Call Me“ a „A View To A Kill“, titulní písně Duran Duran z jednoho z filmů o Jamesi Bondovi. K dalším jejím známým coverům patří skladba od Gorillaz „Feel Good Inc“, kterou často zpívá i na koncertech. 27. května, v den 35. narozenin, umístila na svůj myspace profil novou píseň „Not Broken“ z připravovaného druhého alba.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: SKYE

Neděle 8. 11. 2009
Vstup: Předprodej 660 Kč
Vystupují:
Skye (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika