Kalendář koncertů 11/2009

Kalendář koncertů 11/2009

05. 11. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Listopadová nadílka koncertů je opět zde. Skrývá v sobě pár vskutku zajímavých jmen, která jste dost možná již zaznamenali, přesto mrkněte na seznam níže, aby vám nic neuteklo a mohli jste si v klidu vychutnávat skladby vyvolených uskupení či jedinců.
7.11. – Podzimní O2 Sázavafest
Podzimní mutace jednoho z největších českých festivalů je opět zde a opět v prostoru Abaton. Ten rozduní dvě pódia a kapely rozličných žánrů. Za všechny jmenujme ty, které by nejvíce mohli zaujmout posluchače elektroniky, tedy Ohm Square, Cartonnage, 100 ° C či Basta Fidel.

8.11. – Skye
Jestliže se s označením sametový hlas plýtvá, tak vězte, že v tomto případě tomu tak jistě není. Skye, bývalá zpěvačka Morcheeby, je nositelkou velmi silného hlasu, který ve spojení s éterickými skladbami vytváří křehkou atmosféru plnou pozitivních emocí jako vystřižených z ráje všech zvuků a tónů. Koncert se uskuteční v rámci turné nazvaném „The Keeping Secrets Tour“.

9.11. – Jerry Lee Lewis
Jerry Lee Lewis je poslední žijící legendou nejznámější rock´n´rolové čtyřky: Elvis Presley, Carl Perkins a Johnny Cash. Jako jediný přežil rock´n´rollový životní styl, alkohol, drogy, vězení a šílená manželství. Tato věta z tiskovky je naprosto výmluvná a je vodítkem pro každého kdo chce zažít atmosféru tehdejší doby a především se v nejčistším slova smyslu vyřádit.

11.11. – Tinariwen
„Imidiwan: Companions“ je název nového alba malijských hudebníků Tinariwen, kteří bývají médii označování za Saharské Rolling Stones. Pod tímto netradičním označením se skrývá kombinace originální world music s kořeny v poušti s kytarami ryze rockovými až k prvkům reggae. Kapela má za sebou více než 25 let existence a fanoušky zvučných jmen, např. Brian Eno či Thom York.

13.11. – Nils Petter Molvaer
Nils Petter Molvaer je norský trumpetista, který ve své hudbě spojuje prvotřídní jazz s trip-hopem, drum'n'bass a samply. Cílem pražského vystoupení je představení nového alba Hamada jež vychází po čtyřleté pauze a ozvláštněno je mimo jiné terénními nahrávkami z ulic Káhiry či Ulanbátaru.

18.11. – Clara Hill
Clara Hill je sólová a soulová zpěvačka s bohatou historií na hudebním poli. Ač může být někomu jménem neznámým, určitě je všem znám projekt Jazzanova, se kterým je zpěvačka Clara Hill pevně svázána co by jejich nejdůležitější vokalistka. Tato informace je dosti výmluvná, a tak je důvod návštěvy dalšího dílu Euroconnections na světě. Dodejme, že support obstarají S.O.I.L.

19.11. – Pink
Potřetí se americká zpěvačka a držitelka několika ocenění Grammy, Pink vrací do pražské O2 Arény. Zastaví se zde v rámci turné Funhouse, které nese název po posledním albu z listopadu 2008. Jak zní skladby nejen z tohoto alba se můžete přesvědčit na vlastní uši devatenáctého listopadu od dvaceti hodin.

24.11. – Midi Lidi
Midi Lidi přivedou 17. listopadu na svět druhé album s kouzelným názvem Hastrmans, Tatrmans & Bubaks a právě v Roxy jej 24.listopadu pokřtí. Jakým směrem se Midi Lidi posunuli, jak nové skladby secvičili do koncertní podoby zjistíte tedy v Roxy za lákavé podpory polských Kamp! a tuzemského jezdce Ventolina.

24.11. – Alice In Chains
Alice In Chains se po třech letech vrací zpět do České Republiky. Tentokrát do velkého sálu Lucerny, aby připomněli všem fanouškům, že právě oni patří k grunge ikonám devadesátých let. Po dlouhých 14 letech vydali v září nové album s názvem Blafl Gives Way To Blue. A to už je sakra důvod jít se podívat jak jim to i po létech hraje.

25.11. – Rammstein

Aktuálně již vyprodaný koncert v O2 Aréně mají na svědomí Rammstein, kteří tak opakují úspěch, který jim před pěti lety rovněž nadělil dárek v podobě vyprodaného koncertu. To svědčí o velké oblibě mezi tuzemskými fanoušky, kteří si budou moci užít skladby z poslední desky a v neposlední řadě novou tvář této německé úderky.

27.11. – The Prodigy
The Prodigy, kapela, kterou již definitivně není možné neznat, se vrací do Prahy. Turné se jede v rámci posledního alba, a tedy pod názvem Invaders Must Die Tour a uskuteční se v Tesla Aréně. Ač byla poslední deska přijata s velmi rozporuplnými reakcemi od oslavných až po zavrhovací, Prodigy mají rozhodně stále co nabídnout. Support obstará divoká smršť z Británie, Enter Shikari.

29.11. – Tata Bojs
Tata Bojs vyrazí v listopadu na mini turné reTour, které opráší jejich úspěšnou spolupráci s korejským Ahn Triem. V Divadle na Vinohradech se odehraje hned dvojkoncert, a to v 17 a po té v 20:30 hodin. Krom Prahy pak bude možné koncert shlédnout v Pardubicích, Brně, Novém Jičíně a v Bratislavě.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika