Růžová pohádka v Lucerně

Růžová pohádka v Lucerně

08. 12. 2009  |  Autor: Kuamone  |  Komentáře (0)
V pondělí 7. prosince se v pražském Lucerna Music Baru poprvé představila klubová akce Electronic Beats Recommends. Promotéři k nám přivezli aktuální dánský objev The Asteroids Galaxy Tour a mnohem známější Modeselektor s vizuální podporou skupiny Pfadfinderei. A jaké to bylo?
Lucerna Music Bar byl celý v režii Electronic Beats, respektive T-Mobilu, takže firemní barvy byli k vidění opravdu všude – růžové hostesky, růžové dekorace, světla, u růžového stánku jste si mohli koupit cd, dvd nebo tričko a na vstupu se dostávali růžové pásky. Designéři, ale mají naštěstí vkus a cit, takže růžovost nesklouzla do kýče, ale naopak podpořila atmosféru.

Akce začala už o půl devaté koncertem českých The Fakes, ale ty jsem bohužel nestihl. Do klubu jsem dorazil zrovna když začínali The Asteroids Galaxy Tour. Na začátku se mi zdálo, že lidé přišli hlavně na Modeselektor a tuto kapelu brali jako nutné zlo. Jenže v průběhu koncertu se situace obrátila. Po tom co kapela na začátku koncertu zahrála dva největší hity Around The Bend a The Sun Ain´t Shining No More se lidé vyladili a pak už to bylo jen lepší.

The asteroids Galaxy Tour hrají lehce psychedelický pop, hodně vzdáleně bych je přirovnal k moderní variaci na první alba od Pink Floyd. Ovšem mnohem popovější a jaksi dekadentnější. Na tom má hlavní zásluhu frontmanka, slečna Mette Lindberg. Zjevení odněkud z vesmíru, lehce anorektická bytost v lesklých šatičkách, s bohatou blonďatou kšticí a ofinou vyčesanou do kšiltíku. Opravdu vypadala jako by přiletěla rovnou z 60. let.


ilustrační foto

Po lehce rozpačitém začátku se kapela s Lucernou spřátelila a zahrála nám většinu písní z jejich debutového alba Fruit a myslím, že i jednu novinku. Líbilo se mi, jak na psychedelický odkaz dokážou naroubovat moderní prvky a tak celý koncert zněl na rozdíl od studiových nahrávek hodně elektronicky. Ale nejlepší výkon stejně předvedla zpěvačka, její zpěv, někdy až jekot dokonale zapadl do každé skladby. Bez ní by vystoupení byl jen další obyčejný koncert neznámé kapely, takhle to byl nezapomenutelný zážitek. Hudebníci se mi zdáli být sehraní a zejména ke konci vše šlapalo jak promazané hodinky a nadšení návštěvníci je vůbec nechtěli pustit z pódia, jenže Mette jednou přidala a pak jen zamávala o vytratila se.

Trochu mě mrzelo, že kapela hrála jen asi hodinu. Na druhou stranu hrají krátkou dobu a nemají tolik písní aby uživili dlouhotrvající show. A možná to uplně stačilo, v nejlepším se má přeci skončit.

Po krátké pauze se na podiu objevilo duo berlínských šílenců Modeselektor. V Čechách jsme je mohli vidět poměrně nedávno – s Apparatem předskakovali koncertu Radiohead. Nicméně jejich vystoupení v nepoměrně intimějším prostoru Lucerna Music Baru slibovalo intezivnější zážitek. Po přívítání s Prahou zahájili svůj set trackem Happy Birthday ze stejnojmeného alba. Lepší začátek jsem si nedovedl představit, track postavený na electro reggae rytmu si nažhavený lid rychle podmanit a pánové dále pokračovali smrští své tvorby a kamarádů z labelu bpitch control, namátkou třeba Semi od Sashy Funkeho.

O projekci se postarali také berlíňané Pfadfinderei a opravdu se bylo na co dívat. Takhle originální, nápaditá a dobře zrealizovaná vizuální stránka setu se jen tak nevidí. Klobouk dolů. Ale je třeba to vidět na vlastní oči, vizuály se popisují dost těžko.

Modeselektor hráli dobře, energicky, komunikovali s publikem, občas si „zazpívali“, rozdávali cd a dělali vše co k pořádné show patří, jenže vrchol večera (alespoň pro mě) byli Asteroids Galaxy Tour a to už kvůli kouzlu neznámého a okamžiku překvapení.
Interpreti se vystřídali rychle, bez zbytečných pauz a navíc předvedli skvělé výkony, organizace bez problému, Lucerna byla příjemná. Takže děkuji a brzy na shledanou
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS RECOMMENDS

Pondělí 7. 12. 2009
Vstup: 199 Kč pro zákazníky T-Mobile / 249 Kč ostatní
Vystupují:
The Asteroids Galaxy Tour, Modeselektor Soundsystem a Pfadfinderei
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika