10 let Paláce Akropolis

10 let Paláce Akropolis

18. 10. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již deset let Vám Palác Akropolis přináší bohatou nabídku z oblasti hudebního, divadelního, filmového i výtvarného umění. K tomuto výročí pro Vás připravili hudební lahůdku v podobě vystoupení britských ALABAMA 3.
Již neuvěřitelných deset let Vám Palác Akropolis přináší bohatou nabídku z oblasti hudebního, divadelního, filmového i výtvarného umění. K tomuto výročí jsme pro Vás připravili hudební lahůdku v podobě vystoupení britských ALABAMA 3. Společně s nimi se na slavnostním večeru představí i skupiny ESTRADA, kde se role hosta ujme Ivan Král, a také znovuobjevení STP (Soubor tradičního popu), kteří svým loňským koncertem započali novou etapu své existence a tvorby.

ALABAMA 3 (GB)
Alabama 3 ví hodně o tom, jaké to je, stát mimo oficiální proud. Nezávislý přístup k hudbě si zvolili od samotného počátku, kdy se vynořili z ilegality free-party scény, aby přijali osud vyvrhelů, kteří kombinují acid jazz s country. Úspěšně se jim však daří i vstřebávat a kombinovat vlivy rocku, popu, techna či bažinového blues. Výsledkem jsou pak velmi chytlavé, temně humorné a místy až prudce halucinogenní songy zvěčněné na zatím pěti regulérních albech (1997 "Exile On Coldharbour Lane", 2000 “La Peste”, 2002 “Power In the Blood”, 2003 “Last Train to Mashville Vol. 2", 2005 „Outlaw“ ). Po premiérovém vystoupení na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava přijíždějí 26. listopadu oslavit 10 let žižkovského Paláce Akropolis.

ESTRADA & host: IVAN KRÁL
Mezinárodní seskupení hudebníků, které dal dohromady Ivo Pospíšil (ex Garáž) společně s dalšími muzikanty doprovodné kapely Ivana Krále. Pěti až devíti členná parta sáhla k jádru věci a bez okolků a s novou energií přináší směs rocku, punku, rapu i chlapské romantiky. Nic neřeší, pouze baví, a to dobře!

STP (Soubor tradičního popu)
Kapela, která se v polovině 80. let stala „mejdanovou“ legendou a neodmyslitelnou součástí pražské scény, ve svých skladbách definovala pocity celé jedné generace. Jejich loňské vystoupení přesvědčilo nabitý sál Paláce Akropolis, že jejich hudba nezestárla a spolehlivě funguje i po téměř 20. letech. Svou razantní jednoduchostí, mechanicky přesnou rytmikou, melancholicky rozháranými texty navíc dokáže trumfnout leckterou „trendy kytarovku“ hrdě se hlásící k odkazu kapel Joy Division, New Order či The Cure.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika