Nový brněnský festival

Nový brněnský festival

19. 10. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Brno má nový třídenní podzimní festival plný hudby a filmu...Bude to audiovizuální přehlídka, jež si klade za cíl každoročně představovat zajímavé projekty na poli současného nezávislého filmu a hudby.
První dva dny (25. a 26. 10.) mají následující programovou strukturu: od 17 a 19 hodin projekce filmů s lektorskými úvody, druhý blok od 21 hodin vždy představí dva speciálně vybrané hudební projekty z Čech i ciziny a nakonec zakončovací dj party - opět s mezinárodní účastí. Poslední den (27.10.) proběhne "pouze" koncert od 21 hodin - zato však s hvězdným obsazením v podobě osobnosti světového formátu Paul D. Millera aka DJ SPOOKY that Subliminal Kid.

DJ SPOOKY that SUBLIMINAL KID (USA)
Paul D. Miller aka DJ Spooky that Subliminal Kid je uznávaným umělcem a to nejen na hudební scéně, ale i na literární, kde je známým spisovatelem a novinářem. Žije v New Yorku a zde také performuje.

Jako DJ Spooky je plodným hudebníkem, jako Subliminal Kid je plodným vizuálním umělcem a jako Paul D. Miller významným spisovatelem a teoretikem výtvarného umění a filosofie. Jeho dílo se objevilo na různých místech a v různých souvislostech například v Whitney Biennial, The Venice Biennial for Architecture (year 2000), prestižním Ludwig Museuu v Cologni, Kunsthalle,The Andy Warhol Museuu v Pittsburghu atd. Ale přesto všechno je Miller nejvíce známý jako Dj Spooky that Subliminal Kid, charakter z jeho novely "Flow My Blood The DJ Said".

Mezi jeho nejvýznamnější počiny patří např. živá muziko-divadelno-filmová performance „DJ Spooky’s Rebirth of A Nation“, se kterou procestoval celý svět. Tento skladatel hledá inspiraci od jazzu přes dub, hip hop až ke zlámaným beatům, což dokazuje i široký záběr umělců, se kterými spolupracoval – např. Public Enemy, Dave Lombardo, Phillp Glass, Bjork, Metallica, Thurston Moore z kapely Sonic Youth, Ryuichi Sakamoto, Kool Keith, Killa Priest z Wu-tangu, Yoko Ono, a další a další.
Hoďte se do gala a doražte na fascinující přehlídku koncertního umění z rukou multifunkčního umělce jakých do Brna moc nejezdí...
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika