Tipy na alba a kompilace v lednu

Tipy na alba a kompilace v lednu

05. 01. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Nový rok pomalu začíná nabírat obrátky a leden bude určitě dobrým zahřívacím kolem. Four Tet a Lindstrøm nebo Beck s antikněžkou Charlotte Gainsbourg. Malý výběr toho, co nás během ledna čeká.

Vampire Weekend: Contra
(12. leden)

Vychází až dvanáctého, ale zrovna dneska leaklo. Vampire Weekend dostali svět indie svým eponymním albem z roku 2008 a na novém albu prý nejsou daleko od toho, svůj triumf zopakovat.


Kría Brekkan: Uterus Water
(7“, 12. leden)

Vinylový singl bývalé frontmanky elektronického glitch-bandu Múm. Islandská vokalistka Kría, původním jménem Kristín Anna Valtýsdóttir, nastartovala sólo dráhu v roce 2006. Od té doby si dopřává klid na vlastní tvorbu, ale také spolupráci s dalšími umělci. No a název „Uterus Water“ mluví za vše.


Lostprophets: The Betrayed
(18. leden)

Šestice původně nu-metalových Welšanů z městečka Pontypridd u Cardiffu si na svoje fanoušky poprvé políčila chytlavým mixem metalu, post-hardcore, hip-hopu a kupou samplů na debutu The Fake Sound of Progress. Dlouho očekávané Betrayed má být podle Iana Watkinse, frontmana kapely, nejlepší, ale zároveň taky nejtemnější album.


Lindstrøm & Christabelle: Real Life Is No Cool
(19. leden)

Pro někoho jsou alba norského elektro pionýra Lindstrøma zaručenou vychytávkou, někoho nudí k smrti. Album „Real Life Is No Cool“, které nahrál s belgickou zpěvačkou Christabelle aka Solale, se točilo s notnou dávkou improvizace. Lindstrøm mu dodal strukturu a Solale si během jammování vymýšlela slova.


Four Tet: There Is Love In You
(25. leden)

To, že je ve vás láska, zjistíte už 26. ledna, kdy se Kieran Hebden aka Four Tet, laptopový akrobat, vrátí po pěti letech se zbrusu novým albem. V listopadu vyrukoval se singlem Love/Cry, který překvapil svou přístupností a ještě více rozvibroval už tak nedočkavostí sužované fanoušky.


Yeti Lane: Yeti Lane
(25. leden)

Na leden jsem vybral i jeden debut, protože jsem se dočetl, že prý Yeti Lane evokují Velvet Underground a připomínají Syda Baretta a Kraftwerk…kdo by si něco takového rád neposlechl? Bývalí členové jinak dost podceňované kapely Cyann & Ben míří s novým projektem evidentně výš.


Jaga Jazzist: One-Armed Bandit
(25. leden)

A zase sever! 9-členný ansámbl z Norska přichází z albem, na kterém se snoubí Wagner a Fela Kuti. Jejich historie sahá zpět k roku 1994, kdy s debutem „A Livingroom Hush“ dobyli Skandinávii. Od labelu Smalltown Supersound přešli k Ninja Tunes, na kterém vychází i Jednoruký bandita z Osla.


Charlotte Gainsbourg: IRM
(26. leden)

Ve třinácti pro svého otce božského Serge nazpívala vokály k písni „Charlotte Forever“ a před nedávnem ztvárnila hlavní postavu v šokujícím filmu Larse Von Triera „Antikrist“. Aby toho nebylo málo, na konci ledna představí výsledek své spolupráce s Beckem. Koho nebavilo poslední album této éterické Francouzky, může se těšit na dynamičtější a rozmanitější IRM.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika