EuroConnections rozzáří Emiliana Torrini

EuroConnections rozzáří Emiliana Torrini

06. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na lednové Euroconnections dorazí z Islandu do Paláce Akropolis písničkářka Emiliana Torrini. Výstřední zpěvačka momentálně patří mezi nejobdivovanější evropské zpěvačky. Po celém světě se proslavila uhrančivou interpretací Glumovy písně v závěrečných titulcích filmu Pán prstenů - Dvě věže.
Originální písničkářka momentálně slaví úspěchy se svým posledním albem, které obsahuje také hit Jungle Drum. 28. ledna ji v pražském Paláci Akropolis na pódiu doplní ještě krajanka Lay Low a domácí písničkář SelfBrush.

Emiliana Torrini - Erupce vřelé lávy z Islandu


Björk dávno není jediná islandská zpěvačka, která se proslavila ve světě - v posledních letech ji úspěšně konkuruje Emiliana Torrini. Torrini disponuje ojedinělým pěveckým projevem, za který může její dvojí původ - po otci v sobě má italskou výbušnost a lásku k životu, která se odráží v rozverných popěvcích. Po matce je ale také Islanďanka, a tak v jejím repertoáru najdeme i melancholické a intimní zpovědi.

Na hudební scéně se pohybuje už patnáct let a po zásluze patří mezi nejobdivovanější evropské zpěvačky, což potvrzují úspěchy aktuální desky Me and Armini. Singl Jungle Drum letos v létě opanoval na dva měsíce číslo jedna německého žebříčku a vyšplhal se mezi pět nejhranějších skladeb v celé Evropě. Hlas Emiliany Torrini okouzlil i novozélandského režiséra Peter Jacksona, který ji nabídl, aby nazpívala píseň Gollum's Song do závěrečných titulků filmu Pán prstenů - Dvě věže. Zařadila se tak po boku Annie Lenox nebo Enyi, které nazpívaly písně k dalším dílům fantasy ságy. Torrini příležitostně píše i pro jiné interprety - je například spoluautorkou hitu Kylie Minogue Slow, který byl v roce 2003 nominován na cenu Grammy. Největší pozornost ale samozřejmě věnuje svým vlastním nahrávkám, na kterých kombinuje průzračné folkové melodie s elektronikou.

EMILIANA TORRINI

Dalším hostem islandského večírku v paláci Akropolis bude mladá písničkářka z Rejkjavíku, která si říká Lay Low. V její hudbě se promítají vlivy blues, country a folku a stylově se doprovází jen na akustickou kytaru. V roce 2006 posbírala dvě islandské hudební ceny a její aktuální deska Farewell Good Night's Sleep se letos dočkala celosvětové distribuce. Za českou stranu se představí písničkář selfBrush, patrně nejzajímavější představitel domácí folkové větve, která se inspiruje na kost odřenými intimními výpověďmi nových amerických folkařů jako jsou Bill Callahan nebo Will Oldham. Jeho kapela Please The Trees nedávno dostala pozvánku na nejvýznamnější americký festival alternativní hudby SXSW, který se koná v texaském Austinu.

První pražský koncert Emiliany Torrini, která dorazí i s tříčlennou kapelou slibuje unikátní zážitek se současným islandským indie popem. 28. ledna v Paláci Akropolis se bude servírovat nejlepší lék na depresi spojenou se zimními mrazy a plískanicemi.


Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS: EMILIANA TORRINI

Čtvrtek 28. 1. 2010
Vstup: 250 - 650 Kč
Vystupují:
Emiliana Torrini (Is), Lay Low( Is), SelfBrush
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika