Chris Isaak vystoupí v Praze

Chris Isaak vystoupí v Praze

20. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Americký rockový zpěvák, kytarista a písničkář Chris Isaak vystoupí s doprovodnou kapelou 9. června v pražském klubu SaSaZu. Tento hudebník, který je zároveň i příležitostným filmovým a televizním hercem, se proslavil na začátku 90. let minulého století stylem na rozhraní rock´n´rollu, country, blues, rockabilly a popu.
Chris čerpá z hudby Roye Orbisona, Elvise Presleyho, Carla Perkinse či Billa Haleyho, svých vzorů z 50. a 60. let z vydavatelství Sun Records, a přidává zemitý rock a blues. Chris Isaak vešel do povědomí široké veřejnosti především ve spojení s filmem – ať už jako autor a interpret ze soundtracků nebo jako herec. Jeho nejznámější písní, jež mu zajistila slávu, je skladba „Wicked Game“, která kromě několika dalších zazněla v instrumentální podobě ve filmu režiséra Davida Lynche „Zběsilost v srdci“.

Jeho hudba byla použita také mimo jiné ve filmech „Modrý samet“ od stejného tvůrce, „Dokonalý svět“ (Clint Eastwood) či při závěrečných titulkách snímku „Pravdivá romance“ (Tony Scott). Ve filmu „Twin Peaks: Fire Walk With Me“ Davida Lynche si Isaak zahrál jednu z hlavních rolí, podobně jako ve snímku „Malý Buddha“ režiséra Bernarda Bertolucciho. Vedle toho se objevil v menších rolích v mnoha dalších filmech (například „Mlčení jehňátek“) či v sérii HBO „From the Earth to the Moon“. Chris Isaak přijede do Prahy v rámci turné k nové desce „Mr. Lucky“, která vyšla v únoru 2009 po dlouhých sedmi letech od té předcházející.

Chris Isaak se narodil v roce 1956 v kalifornském Stocktonu. Po absolvování střední školy založil rockabilly kapelu Silverstone, která ho doprovází v podstatě dodnes. První album „Silverstone“ vydal v roce 1985 u Warner Brothers, druhé pak o dva roky později. Píseň „Wicked Game“ vyšla v roce 1989 na albu „Heart Shaped World“, hitem se však stala až po uvedení ve filmu „Zběsilost v srdci“. Díky tomu se album vyšplhalo do top ten a prodalo se ho přes milión kopií. Černobílý videoklip, ve kterém s Isaakem laškovala na pláži modelka Helena Christensen, se stal velkým hitem na MTV i VH1. O 10 let později zazněla další jeho skladba „Baby Did A Bad, Bad Thing“ ve filmu Stanleyho Kubricka „Eyes Wide Shut“ s Tomem Cruisem a Nicole Kidman. Další desky „San Francisco Days“ (1995) a „Forever Blue“ (1993) se opět skvěle prodávaly a nabídly mnoho hitů.

chris isaak

Následovaly akustické „Baja Sessions“ (1996), „Speak of the Devil“ (1998) a „Always Got Tonight“ (2002). Od roku 2001 do 2004 měl Chris Isaak vlastní televizní show - seriál, ve kterém hrál se svojí skupinou sám sebe uprostřed smyšlených příhod ze zákulisí kapely. V roce 2004 se jeho skladba „Life Will Go On“ objevila na soundtracku k filmu „Chasing Liberty“ s Mandy Moore a Matthew Goodem v hlavních rolích. Od února 2009 je Chris Isaak hostitelem vlastní hudební talk show s mnoha osobnostmi. Zajímavostí je, že Chris Isaak je amatérský boxer, náruživý surfař a vítěz severoamerické amatérské boxovací soutěže.

www.chrisisaak.com

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: CHRIS ISAAK ZRUŠENO

Středa 9. 6. 2010
Vystupují:
Chris Isaak
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika