Rozhovor s Philipem TBC a Pixiem k Meet Factory

Rozhovor s Philipem TBC a Pixiem k Meet Factory

21. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvojnásobný držitel ocenění nejlepší dubstepový dj roku, autor nejlepší Cd kompilace roku a moderátor nejpopulárnějšího radiového dubstepového pořadu dj N-type přijíždí 30.ledna do pražské Meet Factory.
Na Exit music se vám také představí jeden z nejlepších zástupců slovenské dubstepové scény dj a producent Jazzcause. Českou scénu doplní Abu a dubstepové sety zahraje česká drumandbasová špička ve složení Philip TBC, Pixie a Suki. A právě s Philipem TBC a Pixiem Vám přinášíme krátký rozhovor!

Na Exit music si trochu nezvykle zahrajete dubstep, jak často máte příležitost si tenhle styl zahrát?

Philip TBC: Tak pro mě to zas tak nezvyklé není, jelikož dubstep do svých dnb setů již nějakou dobu „propašovávám“, ale každopádně možnost zahrát si na čistě dubstepové akci vítám s radostí a byl bych moc rád, kdyby se to dělo častěji.

Pixie: 1-2 do měsíce – jelikož dělám vlastní akce, tak se tam ze začátku vždy nějaký prostor pro tenhle styl najde.

Čím vás jako dnb djs dubstep oslovuje?

Já se sice nepovažuji za čistě DNB dj-e, ale asi mě tu část lidí takhle vnímá, nicméně v dubstepu jsem objevil to, co jsem hledal od začátku své hudební kariéry. Syrovost až punk, pomalej hutnej beat a spousta spousta energie. Jsem rád, že tenhle hudební styl vznikl a je až neuvěřitelné kolik producentů z tolika různých hudebních odnoží v něm nachází zalíbení. A o tom to podle mě je, potkávání různých stylů a jejich fůze. I LIKE IT:)

Pixie: Tak určitě je to změna oproti každovíkendovýmu stereotypu dnb Pro mě spolu s breakbeatem a electrohausem výborná alternativa k dnb. U dubstepu mě třeba dokáže totálně rozsekat bassová linka tak, jak to jiný styl nedokáže. O wobblech ani nemluvě.

Jakou dubstepovou pecku jste si v poslední době oblíbili?

Philip TBC: Těch je moc...

Pixie: Rob Sparx – What U gonna do. Když někde zvučím, tak si na týhle pecce dělám soundcheck

Tradiční téma - rozjetá dnb párty, dav se vaří a dj světového formátu zmrazí tanečníky nějakým dubstepem - nějaký komentář? :)

Philip TBC: No coment, každému to co ho baví. To jen potvrzuje mojí předchozí odpověď, potkávání různých stylů a jejich fůze. A podle toho co se dělo v roce 2009, tak spoustu dnb producentů dubstep uhranul.

Pixie: Já samozřejmě zvedám ruce a posílám djovi big up! a nejsem sám. Bohužel spousta lidí nemůže ještě těmhle změnám přijít na chuť. Jako bpm se změní, ale dubstep je stejně taneční music jako dnb – stačí se akorát do něho zaposlouchat a nechat se unášet v jeho rytmu a nebrat to jako zpomalení rozjetý party. Prostě to chce víc tolerance k jiným stylům. Samozřejmě pokud je to v dnb setu nějak delší dobu, tak už to asi trochu na škodu je, ale 10-15 minutová vsuvka prostě rocks!

Jakého dubstep dje by sis určitě nenechal ujít?

Philip TBC: Takovýho, kterej má solidní produkci a zároveň je i dobrý DJ. Těch bohužel zas až tolik není.

Pixie: Tak určitě Ruska a po tom, co jsem měl možnost slyšet Youngstu, tak ani jeho – to byl zatím nejlepší dubstep set, co jsem naživo měl možnost slyšet.

www.meetfactory.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EXIT MUSIC

Sobota 30. 1. 2010
Vstup: 250/280/330 Kč
Vystupují:
N-type, Jazzcause, Abu, Philip TBC, Pixie, Suki
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika