Tip na techno alba a kompilace na únor

Tip na techno alba a kompilace na únor

31. 01. 2010  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (1)
Releasy vybrané pro měsíc únor se  nesou spíše v duchu tech-houseu a houseu. V případě některých producentů se jedná o velmi povedené skladby, na druhé straně někteří známí zkušení producenti mě překvapili i v opačném slova smyslu. Samozřejmě nechybí ani tentokrát pohled na dva techno singly.

Ben Klock - Tracks from 07
       
Techno nebo house? Mezi producenty, kteří rádi kombinují tyto dva styly dohromady patří i šikovný Němec Ben Klock. Resident Berghainu vytvořil další unikátní singl, kterému nechybí atmosférický „dark“ sound, který do prostředí berghainské syrovosti a undergroundu nádherně zapadá. Před poslechem ale musím upozornit na to, že track Red Alert je určen spíše pro náročnější posluchače! V případě druhé skladby Viscoplastic se jedná o mírně „odlehčenější“ věc, pokud jí srovnáme s jejím předchůdcem, přesto se připravte na další hudební zážitek hodný ucha zkušeného techno fajnšmekra.


Martin Landsky - Bloodhound / Rush'N'Runlandsky

Nový singl Martina Landskyho je pro mě velkým překvapením. Otázkou zůstává, zda v tom dobrém, nebo špatném slova smyslu. Martinova produkce se dozajista vyvíjí, přesto si nejsem jistá, jestli tentokrát správným směrem. Nové skladby Bloodhound a Rush'N'Run se nesou v čistě funky - houseovém duchu a honosí se starším devadesátkovým soundem. Rozhodně tedy nečekejte žádné typické (a mnou tak oblíbené) „Poker Flat Recordings“ tech-houseové tracky.


Matthias Tanzmann – Chanotanzmann

Nový singl Matthiase Tanzmanna mě velmi potěšil. Label Moon Harbour se může pyšnit dalším skvělým tech-houseovým skvostem. Prvky latino jazzu v kombinaci s vokálem a perkusemi spolu nádherně korespondují. Tanzmannův second mix stejnojmenného tracku se nese v deepovějších vodách, ale stále mu nechybí originální vokál a ani perkusemi nešetřil. Matthias mě překvapil, stejně jako Martin Landsky. Podstatný rozdíl je ale v tom, že Tanzmann velmi pozitivně!


Siopis - Really Love Yasiopis

A zase jsme skončili u houseu. Siopis really love nebo-li má opravu děsně rád house a tech-house. Original mix skladby Really Love Ya je příjemnou záležitostí s chytlavou melodií a lehkým mužským vokálem. Remix originálu si vzali na starost vynikající Inxec & Matt Tolfrey, kteří celý track převlékli do nového, tech-houseového kabátu s groovy prvky. Poslední skladba Under the bed uzavírá celý singl prapodivnými „techno“ hlasy, které známe velmi dobře třeba ze skladeb M-nusáckého Marca Houlea, který je de facto přivedl na svět. Really Love Ya vyšlo koncem prosince na Get Physical.


Adam Beyer - Remainings III (Remixes)beyer

Začali jsme technem a technem také skončíme. I když se jedná ještě o jeden z posledních releasů roku 2009, nedá mi to nezmínit vydařené remisové EP Remainings III. Remixy Adama Beyera od Paula Ritche a Alana Fitzpatricka patří mezi další možná pro leckoho už nepříliš originální, ale přesto pěkně šlapavé tracky, které uspokojí partypeople na každé techno party!
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Max
01. 02. 2010 | 12:00:54
+0 | -0
A kde jsou ta alba a kompilace?
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika