Mrazivý Take control za námi

Mrazivý Take control za námi

31. 01. 2010  |  Autor: Kuamone  |  Komentáře (0)
V pátek 22. ledna se odehrál jubilejní dvacátý díl akce Take Control. Pozvání na oslavu přijali dva Britové – Maldini z projektu Bad Company a Prolix. A jak oslava dopadla?
Kromě Take Control v Abatonu se v Praze ten den odehrála ještě akce Winter Conspiracy 3 na Kolbence a myslím, že se tento fakt docela podepsal na návštěvnosti. Na místo jsme dorazili něco po jedenácté a před klubem mrzla pouze ochranka a ani vevnitř se lidé rozhodně netísnili. Konkurenční boj ale nebyl jedinou překážkou při cestě na akci. Leden není úplně vhodná doba na courání se noční Prahou. Při odchodu z bytu bylo totiž něco okolo -12 stupňů a řekl bych, že méně odolní či odhodlaní jedinci si cestu dvakrát rozmyslí.



Ale zpět do Abatonu. Na baru jsem se vždycky dostal velice rychle ke kýženému nápoji a mohl jsem se zahřát. Na dolní stagei byla totiž zima, jakou jsem v klubu snad ještě nezažil. Sice chápu, že Abaton je poměrně velká hala a ta nejde vytopit jen tak, ale stejně se o to organizátoři mohli alespoň pokusit, nebo zavřít ty vrata u vchodu. Nicméně jsem se přemístil do horního patra kde měli hrát Local Heroes ze čtyř gramofonů a dvou mixáků. Bohužel se tak nestalo a tak hráli klasicky back2back set. Ten mě ovšem moc nezabavil a tak jsem spíše sledoval projekci. VJ nám pustil nějakou japonskou 3d anime plnou obřích zbraní, potvor a super hrdinů, bylo fajn, že to k deepové a později neurofunkové selekci docela sedělo. Jenže když film skončil, tak se na projekčních plochách objevilo modro a hláška typu „connect error“ a pro zbytek noci bylo po pohyblivých obrázcích.

Dj pult byl vyzdoben logy Bad Taste a ze stropu vysely červené kosočtverce s logy Bad Company. Local Heroes ukončili svůj set, lidé jim zatleskali a přišel mistr Maldini. Angličané asi zanevřeli na vinyl, takže on i Prolix zahráli z cd playerů. Lidé Maldiniho přivítali se vší parádou a můžeme začít. Moc tracků jsem nepochytil, snad jen několik z aktuální kompilace Bad Taste 3 především Conrol Freak od Audia. Zazněla i Noisia a stájoví kolegové The Upbeats. Každopádně set od Maldiniho byl dost rychlý, taneční a lidem se evidentně líbil.



Po poslednim tracku, který již ukončil Prolix se Maldini sbalil, zamávat a odebral se do backstage. Prolixe jsme nikdy předtím neviděl ani na obrázku a tak mě jeho zjev dost překvapil. Je to obr. Jestli si pamatujete na kresleného Pepka námořníka a vybavíte si záporáky co mu pořád unášeli milou, tak Prolix vypadá zhruba tak nějak. Anebo mi to tak alespoň přišlo.

Prolix začal svým trackem – Watch your step. Dále trochu neurofunku a pak mí oblíbenci – Black Sun Empire v kolaboraci se State of Mind – Sand Bag. A pak jsem se šel podívat na dolní stage, kde zrovna diktoval Philip TBC své downtempo a dubstepy, chvíli jsem poslouchal, jenže zima mě opět vyhnala nahoru. Po cestě jsem se bohužel na chvíli zdržel na baru a tak jsem zbytek Prolixe už jen protančil a selekci ani technice jsem moc pozornosti nevěnoval.



Chybějící projekce mi nakonec nevadila. Byla z toho skvělá atmosféra, která se hodila k muzice co hrála. Horší to bylo s tou zimou, to by chtělo příště podchytit. I když je fakt, že za počasí nikdo nemůže a teplotu si nevybereš.. Po Prolixovi ovládli main stage Suki a Bifidus Aktif v b2b setu, ale to už mi křupal sníh pod nohama při cestě na tramvaj.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TAKE CONTROL

Pátek 22. 1. 2010
Vstup: Bude upřesněno
Vystupují:
Dj Maldini, Prolix, Local Heroes, Suki, Bifidus Aktif, Philip TBC, Kaplick, Zelva, Zwooky, Halama, Qydo
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
Prolix - 11 2008 mix
13. 01. 2010 (60 MB)
Local Heroes - Kapky 08 2009
13. 01. 2010 (48.9 MB)
Halama - Forget 2009
13. 01. 2010 (84.7 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika