Přísná dívčí trojka Client v Lucerna Music Baru

Přísná dívčí trojka Client v Lucerna Music Baru

03. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Britské electro duo Client je jedním z těch hudebních projektů, které rády zůstávají zahaleny aurou tajemna. Zpočátku šly Kate Holmes a Sarah Blackwood dokonce tak daleko, že svou pravou totožnost skrývaly pod lakonické přezdívky Client A a Client B.
„„Chtěli bychom, aby nás lidé soudili podle naší hudby, ne podle vzhledu,“  říkají děvčata z projektu Client. "Navíc nás baví pohrávat si s anonymitou a pohlavní neurčitostí.“ Jejich oblečení na pódiu připomíná uniformy, v nichž Kate se Sarah vypadají jako něco mezi letuškami a dominami. To výborně odpovídá jejich častým tématům voyerismu, odlidštěnému života ve městě a temných stránek lidské osobnosti.

client

Zvuk formace Client je hodně minimalistický, přesto v něm rozeznáte silné melodie a vliv kapel jako Joy Division, Kraftwerk, DAF či The Smiths. Client tak nabízejí výborný protipól k růžovým brýlím bezstarostného euro-popu. Na hudební scéně působí od roku 2002 a svůj eponymní debut vydaly na značce Toast Hawaii, patřící Andymu Fletcherovi z Depeche Mode. Ten se také zpočátku stal jejich hudebním patronem, který je provázel mimo jiné i na jejich prvním vystoupení v ČR, na roudnickém festivalu Creamfields. Hudba Client byla od počátku charakteristická naivními elektro beaty, cynickými texty a minimalistickým odtažitým zpěvem. První deska se setkala s úspěchem u kritiků i posluchačů a hudba z ní se mimo jiné objevila i v britském filmovém hitu „Football Factory.“

Druhé album nazvané „City“ Client natočily ve spolupráci s producentem Joem Wilsonem (Sneaker Pimps) a svým hlasem na něj přispěli i Martin L. Gore (Depeche Mode) a Carl Barat (The Libertines). Následovalo album „Heartland“ s hity jako "Drive" či "It's Not Over" a na čtvrtou desku přišel čas vloni. Jmenuje se „Command“ a najdete na ní živou směsici analogových syntezátorů a tepavých tanečních rytmů. K oběma členkám se přidává baskytaristka Emma Fox (Client E), ovšem hlavní produkční zbraní svůdných klientek i nadále zůstává minimalismus.



Client milují hraní před živým publikem a již od počátku měly plno příležitostí představit se publiku po celém světě. Jako oblíbenci Andyho Fletchera se již roku 2002 dostaly na společné turné s Depeche Mode a mají za sebou i šňůry koncertů s Erasure, Mickem Jonesem (The Clash) či Karlem Bartosem (Kraftwerk). Několikrát jsme je mohli vidět i v Čechách a i tento rok udělají Client svým českým příznivcům radost. Jejich koncert je naplánován na 19. dubna do pražského Lucerna Music Baru.


Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: CLIENT ZRUŠENO

Pondělí 19. 4. 2010
Vstup: 300/400 Kč
Vystupují:
Client (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika