Slovensko hraje pro Haiti

Slovensko hraje pro Haiti

09. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hrajeme pro Haiti - takový název nese událost pro zemi postiženou devastujícím zemětřesením, které se uskuteční v neděli 14. února 2010 v Domě kultury Zrkadlový háj v bratislavské Petržalce. Agentura Pohoda pořádá akci ve spolupráci s občanským sdružením Člověk v ohrožení a kulturních zařízení Petržalky.
V zrcadlovém háji vystoupí legenda slovenské hudební scény Collegium Musicum, skupiny Para, Hex, Živé kvety, Sounds like this, Puding pani Elvisovej, Trojka Zuzana Homolová, mladé dídžejské duo Ink Midget & Pjoni, i punkrock klasici Svobodná Evropa, s nimiž bude hostovat známý kytarista Laco Lučenič. "Rádi zahrajeme na akci organizované lidmi, kterých si vážíme. Pokud naším vystoupením pomůžeme i jen jednomu člověku na Haiti, budeme velmi rádi. Proto věříme, že na akci přijdou lidé ve velkém počtu, "říká Yxo ze skupiny Hex za všech účinkujících, kteří odehrají koncert bez nároků na honorář.

Program začne v 16:00. vystoupeními (nejen) pro rodiny s dětmi - přijde kouzelník Talostan, malým dětem zazpívají velcí herci, v rytmu Muzička bude probíhat taneční workshop pro rodiče a děti. Branislav Jobus přečte některé ze svých laskavých a zázračných pohádek, dokonce bude poprvé číst úryvky ze své připravované knihy o muflonů Ancijášovi.

O neštěstí a jeho důsledcích bude vyprávět reportér Andrej Bán, který byl na Haiti bezprostředně po neštěstí, diskutovat se bude dát i s redaktorkou televize TA3 Kateřinou Zollerovou o svých zkušenostech ze zničené země a profesorem Jiřím Benco, který vedl lékařský tým, zabezpečující polní nemocnici v zničeném Port-au-Prince.

Stejně se honorářů vzdali dodavatelé techniky Amex Audio a Backline.sk, takže stoprocentní výtěžek z dobrovolných příspěvků návštěvníků akce bude věnován projektem občanského sdružení Človek v ohrození, které jsou zaměřeny na pomoc Haiti.

"Výtěžek z této akce společně s jiným výnosem ze sbírky SOS Haiti poputuje na dlouhodobý posthumanitárny program obětem zemětřesení na Haiti. Pomoc totiž není nutná pouze bezprostředně po katastrofě. S ohledem na nepříznivou ekonomickou a sociální situaci země před samotným zemětřesením obnova Haiti potrvá dlouhé měsíce až roky, "říká Ivana Kullová z občanského sdružení Človek v ohrození. "V březnu 2010 plánujeme otevřít naši terénní misi na Haiti. Možností programu mise, které přicházejí v úvahu, je zatím více - obnova budov, pomoc při obnově živobytí, psychosociální pomoc či podpůrné programy pro děti. Přesné směrování programu bude zřejmé až po vyslání našich terénních pracovníků a hloubkovém průzkumu v terénu. Jako malá organizace se budeme snažit působit zejména v těch oblastech, které ujdou pozornosti velkých organizací, tedy o účinný program, který zaplní případné mezery v pomoci obyvatelům postiženým zemětřesením. "

Přispět na pomoc obětem zemětřesení na Haiti lze také zasláním SMS zprávy ve tvaru DMS SOSHAITI (DMS mezera SOSHAITI) na číslo 877 v sítích všech mobilních operátorů. Cena jedné DMS zprávy je 1 euro. Stejně platí i možnost přispět prostřednictvím bankovního účtu 266 052 0502 / 1100, VS: 1119 (popis transakce: SOSHAITI).

Přesný program a podrobné informace o akci Hrajeme pro Haiti najdete na stránce www.pohodafestival.sk

Dodal: Mário Gešvantner, Pohoda festival
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika