Projekt Gat Elektra se bude prezentovat na Sonne 9

Projekt Gat Elektra se bude prezentovat na Sonne 9

17. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední dubnovou sobotu (24.4.) se na Slovácku poprvé představí projekt Gat Elektra. Jedná se o společný projekt dvou znojemských bratrů doposud známých jako Kepy and VK Studio, kteří budou jedni z vystupujících na druhé Naked records stage.
Kepy
Narodil se v roce 1986 ve Znojmě. Jeho první kontakt s elektronickou hudbou nastává na počátku 90. let.

V roce 2002 instaluje do svého PC první softwarové samplery. Tímto pomalu vytváří smyčky, které mixuje tak dlouho, až z nich vychází jednoduché tracky. Určitý zlom pro něj nastává v roce 2003, kdy jeho skladba Fluidum zaznívá ve znojemském klubu GoGo. Krátce na to poznává minimal, který jej oslovuje a začíná dále ovlivňovat jeho tvorbu. Od roku 2007 se jako DJ presentuje rovněž minimalem, slyšet od něj můžete také progressive, techhouse, electro. V roce 2008 mu vychází první oficiální release Statik. Na něj dále navazuje jeho další originální produkce.

Momentálně se věnuje práci ve studiu. Produkuje s občasným hraním. Je zakladatelem konceptu Gat Electra a rovněž rezidentem stejnojmenné noci. Má za sebou několik vystoupení, klasických setů, live setů. Delší dobu spolupracuje s producentem Iarym D v rámci live actu, dále potom se svým bratrem jako projekt Kepy and VK Studio. V jeho domácí dílně se nachází několik hitovek. Skladby jako Puls It, Descent jsou pevnou součástí mezinárodních kompilací labelu Naked records.


VK Studio

Píše se rok 1979. Hudební scéna aneb dnes tzv. 80 roky dodnes vládnou na všech tanečních akcích a klubech po celém světě.

VK Studio ( vlastním jménem Vratislav Keprda ) se narodil v březnu v roce 1979. Již od dětství vnímal hudbu velice pozitivně. Jeho hudebně nadaný otec, který hraje na harmonium a kytaru mu tak dává základní impuls, ty se v jeho 12 letech postupně přeměňují na první setkání s taneční a elektronickou hudbou. Začíná vnímat elektronickou formu hudby v podobě Kraftwerk a Depeche Mode.

Jsou to hlavně Depeche Mode, kteří v něm zanechají první stopy. Později pak projekt The Prodigy nebo The Shamen dnes velmi známého producenta a legendárního dj Mr.C. Na střední škole se seznamuje se s prvními parties a začíná sám zkoušet pouštět hudbu na narozeninových večírcích. V 16 letech se poprvé postavil za pult jedné místní diskotéky s kapacitou asi 500 lidí, kde pak trávil víkendy a učil se nejen hrát, ale i moderovat od známých jmen jako jsou Michael V. Vrtulník nebo Terezy Pergnerové. Nejen ti tam v té době pravidelně vystupovali a moderovali sobotní show. Seznamuje se s místními djs a postupně střídá všechny diskotéky a bary kde po večerech všude vyhrává hudba.

Doma poslouchá první počátky tzv. rave music a trance music. Přichází jeho první obrovská party Mayday a již v roce 1995 je ohromen sílou a energií rave music. Setkává se tak s prvními deskami a vůbec gramofony. Poprvé na živo má možnost vidět gramofony v místním klubu Manhattan, kde se seznamuje se svým dlouholetým kamarádem Stanislavem S., se kterým zakupují první desky zvučných jmen jako East 17, Robin S., Crystal Waters, Josh Winx, David Morales a jiné další. Ty pak roztáčí s dnes již nehrajícím dj Pavlem Matulou každý pátek, sobotu a později pak i každou středu.

Začínají pořádat první tzv. House párty, o které byl tenkrát tak obrovský zájem a na které byl vždy velký problém se dostat, ovlivněný kapacitou klubu. Pravidelně přeplněný klub praskal o víkendech celou dobu ve švech. Jeho zlomový bod přichází v místním klubu Mexico, ve kterém tráví dlouhých 6 let a za tu dobu vystřídá všechny hudební styly. Mexiko pak střídá za místní bar Bermuda pajzl, kde seznamuje návštěvníky nejen s přední komerční hudbou, ale taky z různými remixy ve stylu house music. Jeho rezidencí se tak stává v tomto baru každý pátek, kde roztáčí nejen své první vinylové desky, ale také cdčka do pozdních ranních hodin.

V roce 2001 si dává přestávku, místní kluby se přeměňují v komerční diskotéky, které ho absolutně nenaplňují v žádných směrech a tak z tamní scény odchází do undergroundové. Ve volném čase objíždí řady koncertů, různé kluby a letní festivaly. Seznamuje se s předními českými producenty a djs. Díky dnes už neexistující agentuře Lighthouse a jiným českým agenturám má možnost shlédnout živě takové kapely a dj's jako jsou Chemical Brothers, Massive Attack, Underworld, Paul Van Dyk, Carl Cox, ale také i přední české DJ's a všechny významné zahraniční hudební jména 20. století.

Od roku 2005 se opět vrací do místních klubů, kde v příležitostních vystoupeních začíná lidem představovat první podoby elektronické hudby, stylu mimimal house a minimal techno music.
V současnosti je spousty lidí, kteří nedokážou jeho hudební styl nikam zařadit, ani pochopit. Jeho sety jsou minimalistické propletené elektrem, housem, new wave technem, ale také i punkem a zvukem 80let, které ho tak významně ovlivnily. V současnosti se hudbě věnuje aktivně společně i se svým bratrem. Do budoucna by se chtěl určitě věnovat nejen DJingu a vlastní tvorbě, ale také hlavně produkci. Jeho velkým snem a cílem je mít vlastní vydavatelství, a věnovat se tak novým mladým českým producentům.

Download

Dodal: Lukáš Dostálek aka Skein
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SONNE EDITION 9

Sobota 24. 4. 2010
Vystupují:
Main Stage: Peppelino (Hu), Hydrophonic, Czida, Karloss, Mildee, Phil Albedo, Wayne Second stage: Luis, Milan Somora, Kepy & VK Studio, George S aka Modulus, Radan Just aka Decolective
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika