Aly & Fila: Čeští klubeři jsou skvělí, těšíme se!

Aly & Fila: Čeští klubeři jsou skvělí, těšíme se!

23. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již za pár dní zahraje v Praze na Decadance projekt Aly & Fila přezdívaní též jako faraoni trance. Tito producenti jsou považováni za světovou extratřídu trance hudby a svědčí o tom i jejich pozice v prestižním DJ MAG TOP 100, kde okupují 22. pozici. Přinášíme vám rozhovor o jejich práci i o tom, jak se těší do Prahy.
Ahoj, jak se těšíš do Prahy? Naposledy jsi zde byl tuším na Transmission 08.
Nemůžu se už dočkat, Prahu miluju. Byl jsem chvíli v Praze loni před Mácháčem a ano, naposled jsem v Praze hrál na Transmission 2008. To byla povedená akce.

Decadance má téma PHARAO – jeden by řekl, že přímo vám šité na míru. Potěšilo vás to?
Egyptské téma se poslední dobou objevuje docela často, když někde hrajeme. Například nedávno v Austrálii jsme hráli v egyptských kulisách a bylo to dost povedené. A to, co jsem zatím slyšel o tom, co se připravuje na Decadance, zní hodně slibně.

Decadance je vyhlášená i jako veliká show plná speciálních performance k tématu. Máte rádi tématické párty, kde se stále něco děje?
Máme, protože to umí dobře podpořit atmosféru.



Váš raketový vzestup v anketě DJ Mag Top 100 je úctyhodný a stáváte se pomalu světovou špičkou na poli trance hudby. Vaše celosvětová popularita je hodně znát, jak to snášíte?
Tak hlavně je to hodně práce. Cestování, produkování, nahrávací firma, show v rádiu, která je čím dál populárnější... Mimochodem, naše show se vysílá i v Česku, a to každé úterý na Dance Radio. Každopádně máme kolem sebe skvělý tým, který nám hodně pomáhá. Na naše umístění v anketě jsme hrdí, ale musíme za to poděkovat hlavně naším fanouškům a promotérům.

Vaše rádiová show Future Sound of Egypt je poslouchaná také po celém světě. Co je pro vás nejzábavnější, živé hraní nebo studiová tvorba?
Máme rádi obojí. Jsou to dvě úplně odlišné věci, ale obě nás baví a uspokojují, každá jinak.

Jste považováni za jedny z nejčistších představitelů trance hudby. Na co se můžou návštěvníci Decadance těšit?
Hodně energie. Dynamický, povznášející, melodický trance.

Co vy a vokály ve vašich písních, jste příznivci vokálů?
Máme je moc rádi, hodně našich tracků má vokály. Ale máme rádi i skladby bez vokálů, děláme obojí. Letos nám vyjde naše první autorské album. Nechci zkazit překvapení, tak nebudu nic víc říkat, ale doufáme, že se bude líbit.

V posledních letech už jezdíš na párty pouze Ty a Aly nikoliv. Přestalo ho živé hraní bavit a má radši studio? Jak ty si užíváš kontakt s lidmi.
Aly má bohužel něco s uchem, a nemůže lítat. A tak spolu pracujeme a skládáme ve studiu a funguje to velmi dobře. Aly & Fila je už značka, a tak když stojí na plakátech, že budou hrát Aly & Fila, snažím se hrát dobrou muziku za oba. Já osobně tu interakci s clubbery miluju. Přináší mi to radost, potěšení i uspokojení.

Aly & Fila

V Praze budete hrát v supermoderním klubu SaSaZu s kapacitou 2000 lidí. Máš radši přímý kontakt s publikem v takových klubech nebo naopak obrovské halové nebo venkovní akce?

Mám rád obojí. Hlavní pro mně je, aby se lidi dobře bavili.

Na čem v poslední době pracujete, nějaké novinky?

Leden jsme celý strávili ve studiu, dokončovali jsme album. Už ho máme skoro celé hotové, takže letos určitě nějaké novinky budou.

Budeš pro pražské publikum a téma PHARAO připravovat něco speciálního?
Na každou akci si připravím něco extra, ale kdybych teď řekl víc, nebylo by to pak pro vás žádné překvapení.

Žijete stále v Káhiře nebo jste se usadili někde v Evropě?
Ano, pořád bydlíme v Káhiře. Postavili jsme si tam nové studio. Nemá pro nás smysl stěhovat se, když si tu rádiovou show může dnes pustit každý na internetu a nahrávky z naší record label koupit kdekoli na světě.

Doma musíte být asi hodně populární, poznávají vás lidi na ulicích? A jak to vlastně vypadá v Egyptě s elektronickou taneční hudbou, má hodně fandů u vás?

V Egyptě máme hodně fanoušků, kterým moc děkujeme za jejich podporu. V Egyptě se spíš hraje house music. Jenže teď, když jsme oficiálně nejlepší egyptští DJové, začalo naši hudbu hrát i nejposlouchanější rádio v zemi, Nile FM. Možná se teď díky nám bude trance hrát více i v klubech.

Na závěr, zkus pozvat fandy Decadance na svůj set.
Čeští clubbeři jsou skvělí, máte v sobě hodně energie a trance milujete. Nemůžu se dočkat, až se s vámi zase setkám.

Dodal: Zdeněk Masopust, Decadance
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DECADANCE PHARAO

Pátek 5. 3. 2010
Vystupují:
aly & fila, sied van riel, neo, evson, pete walk and more: s. issa, m. balogova, jic team...
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
Pete Walk - Trance Mix 3. 2009
02. 03. 2010 (182 MB)
Neo @ Dance Exxtravaganza
02. 03. 2010 (70 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika