Michal Lukeš o TLJ Bukemovi

Michal Lukeš o TLJ Bukemovi

27. 10. 2005  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (2)
Minulý pátek měli všichni příznivci drum and bassové hudby možnost zapařit na jednu z největších legend tohoto žánru - LTJ Bukema, který ve Veletržním Paláci vystoupil společně s MC Conradem. Zeptali jsme se jednoho z promotérů akce, Michala Lukeše z Abaton Production jak na přípravy, tak i na zhodnocení akce „poté“.
Ahoj Michale, nejdřív by mě zajímalo, jak ty sám vnímáš LTJ Bukema jako umělce a jak se tobě osobně jeho tvorba libí?
Vnímám ho jako velmi talentovaného umělce, který nasadil laťku velmi vysoko a od té doby neslevil. Přichází s novými věcmi, je to schopný producent a je velmi pracovitý. Lidi jako je on ostatní respektují.

Po vyprodané Roxy tímto umělcem jste pro jeho vystoupení vybrali Veletržní Palác, neměli jste z tak velkého prostoru na drum and bass strach?
Známe kvalitu vystoupení LTJ Bukema. V rámci projektu Live In Prague chceme umělcům, kteří hráli z různých důvodů v nevyhovujících podmínkách, dávat šanci zahrát si například v prostorách, které k jejich standardu patří.

Jak probíhala organizace, nastaly nějaké nečekané komplikace nebo naopak bylo něco lehčí, než se původně zdálo?
Nešlo tu o akci s několika miliónovým rozpočtem a vzhledem k tomu, že už máme něco za sebou, vše proběhlo hladce. Jen nás zklamalo, že v rámci spolupráce s Veletržním palácem nedošlo skrze bezpečnostní limity k dohodě o zhasnutí světel. Z důvodu špatné zkušenosti Veletržáku s některými předešlými neprofesionálními skupinami si trvali na svém. Věříme, že pokud bychom se do Veletržního paláce vrátili, tak toto omezení v důsledku bezproblémové spolupráce s námi přehodnotí.

Ty sám sis akci užíval, nebo jsi ji strávil nevděčnou „promotérskou zodpovědností :o)
Je pravda, že mi zodpovědnost nedovolila bavit se tak, jak bych se bavil v pozici běžného návštěvníka. V okamžiku, kdy jsem měl pocit, že můžu na chvíli vypnout, jsem se ale na chvíli přesunul přímo k pódiu, a užil si, jak se zdálo, vrchol jejich vystoupení.

Jak bys celkově akci ohodnotil, včetně informace o návštěvnosti?
Na Bukema přišlo bezmála dva tisíce lidí, takže se naplnilo naše očekávání ve smyslu kapacity návštěvníků, kteří prostor zaplnili a pohodlně se v něm mohli pohybovat – bavit se a tancovat. Akci si užil i samotný Bukem, který ještě při odchodu z Veletržního paláce pozdravoval všechny lidi, kteří podle jeho slov vytvořili opravdu dobrou atmosféru.

K závěru bych se chtěl optat na projekt Live in Prague. Jak to vůbec vzniklo, jaký z něho máte pocit a jak to vidíte v dalším roce?
Projekt Live In Prague vznikl spontánně mezi lidmi, kteří měli pocit, že si doba pár takových akcí do roka žádá. Zatím věříme, že jsme se nemýlili. Před sebou máme poslední projekt v rámci Live In Prague v tomto roce a to bude koncert Stereo Mcs, kteří přijedou do Malé sportovní haly 25. listopadu. Na festivalu Love Planet patřilo jejich vystoupení k těm nejlepším, na konci léta vydali novou desku, takže je určitě na co se těšit. O příštím roce máme už nějakou představu, záleží na poptávce a samozřejmě i na nabídce. O tom, že se budeme snažit vylepšovat celkový standard není ani třeba mluvit.

A na úplný závěr otázka z trochu jiného soudku – co Abaton, jak se daří?
Řekl bych, že jsme ve fázi upevňování určitého názoru o Abatonu. Podzim nám hodně napovídá, které akce jsou zajímavé. Koneckonců Art Brut, Adult, Warren Suicide jsou toho jasným důkazem. O kapelách typu KMFDM, kteří tu nikdy nehráli, ale lidi je jistě dobře znají, nebo Ralph Myerz & The Jack Herren Band nemluvě. Velkou radost máme určitě i z Free Mondays. Po prosincové vánoční sezóně nejrůznějších večírků se mají návštěvníci Abatonu určitě na co těšit.

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
loop
01. 11. 2005 | 00:00:23
+0 | -0
Hondzik a kolik ti je? 5 let?
Hondzik
27. 10. 2005 | 20:09:59
+0 | -0
O TLJ Bukemovi jsem jeste neslysel ??? ,)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika