Tip na techno alba a kompilace na březen

Tip na techno alba a kompilace na březen

03. 03. 2010  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
Od techna přes minimal až po house - zhruba tak vypadá konstelace hudebních novinek, které se neskládají pouze z releasů vydaných v měsíci březnu. Mezi nejúchvatnější dílka bezpochyby patří remixy Eulbergových Daten-Übertragungs-Küsschen společně s releasem dvojice Dubnitzky & Nova. Zařazeno je i nové album domácích Weki djs.

Pan-Pot – Confronted Remixes pan pot

Od té doby, co berlínské duo Pan Pot vydalo album Pan-O-Rama, jejich hvězda stále stoupá. Před nedávnem svůj talent potvrdili vydáním remixů k jejich grandióznímu singlu „Confronted“. Remixéry se staly švédští producenti Adam Beyer & Jesper Dahlbäck, jejichž interpretace působí temným až démonickým dojmem. Martin Landsky ve svém remixu track obohatil o příjemný vokál a groove beaty. Autorem poslední dubstepové verze je Dapayk.

Dubnitzky & Frank Nova/Monoroom


Další vynikající záležitost se skrývá v čerstvé produkci pánů Dubnitzky a Frank Nova. Skladby, které na první poslech v podstatě nejsou ničím novátorské, vás ovšem dostanou svojí tradiční deephouseovou pohodou. Společně v kombinaci s cinkavým rytmem konga vás tento release okouzlí už během první minutky poslechu.

Dominik Eulberg – Daten-Übertragungs-Küsschen Remixeeulberg


Dominikovy Daten-Übertragungs-Küsschen okouzlily koncem loňského roku fanoušky na celém světě. Není proto divu, že spatřily světlo světa remixy tohoto vydařeného dílka. Prvního remixu se ujal Rodriguez Jr., jehož příjemná melodická verze Daten-Übertragungs-Küsschen lehce proplouvá éterem za doprovodu pravidelně tepajících beatů. Dalším remixérem se stalo švédské duo Minilogue, jejichž neuvěřitelně dlouhý 14-minutový mix, který si dvojice zaranžovala způsobem svým vlastním a proto se také originální verzi daleko více vzdaluje. Přesto zde jde v jejich případě o skvělé dub techno. Remixy je možné zakoupit od 1. března na Beatportu.

Hobo – Trackz
hobo

Ten, kdo rád rázný klikavý minimálek, si nesjpíš nenechá ujít druhou sólovou desku producenta Hoba. Bohužel v mém případě tomu tak nebude. I když Hobo v posledních letech zaznamenal obrovské úspěchy, „TrackZ“ nepřichází s ničím novým. Všech osm skladeb je bez nálady a působí velmi stereotypním dojmem. Album s neustále se opakujícími nespecifikovanými záseky a záškuby podporovanými hlubokou basovou linkou ve mně nezanechalo hlubší dojem.

Stimming – Gaensebluemchenstimming

O šéfovi labelu Green, Holanďanovi Voornovi je známo, že vydává jen ten nejkvalitnější materiál. Nejinak tomu určitě i u  „Gaensebluemchen“ Martina Stimminga, které je směsí velmi kvalitního house a techna. Skladba „1000 Dreams“ jakoby evokovala atmosféru tisíce a jedné noci, je plná všelijakých cingrlátek a bubínků a přitom si uchovává svůj uspořádaný a výborně promyšlený charakter. „Melodica“ využívá velmi originálních efektů a působí velmi příjemným a pohodovým dojmem. Co dodat na závěr? Prostě vynikající!

Weki – Evil Kiss

Jako poslední tip poprvé v naší rubrice uvádíme autorské dílo českých Weki djs. Wega a Kim Pixa založili vlastní hudební label La Pascos Records a společně s novým členem, zpěvákem Dkp, vydali nové album Evil Kiss. Album pestrostí nešetří a prolíná se v něm hned několik stylů najednou - techno, minimal a ostré electro. Jeho hlavní dominantou jsou originální techno zvuky, příjemné lyrické vokály a především pozitivní energie. Album s celkem 12 tracky je k dispozici ke koupi a stažení např. na Beatportu, Juno nebo iTunes.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika