Bio: Berlin Calling hero Paul Kalkbrenner

Bio: Berlin Calling hero Paul Kalkbrenner

08. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Událost jarní klubové sezóny se blíží mílovými kroky. Paul Kalkbrenner v Roxy otevře úplně nový večer Flow v režii dvojky Roman Rai a Fatty M. Nabízíme vám text o pohádkové kariéře jednoho z nejžádanějších djů této planety. Opět zdůrazňujeme, že předprodeje jsou v plném proudu a lístků rychle ubývá. Tento týden proběhne soutěž o dva vstupy na Roxy facebook fanpage.
Paul Kalkbrenner je do jisté míry unikát - patří bez debat k nejzářivějším jménům současné hudební scény, jeho vystoupení jsou pravidelně dlouho předem vyprodána, jako hudebník však nepodléhá módním trendům a lze jej označit za velmi osobitého a progresivního.

berlin calling

Zlomem v hudební a vlastně i herecké dráze Paula Kalkbrennera byl Ickarus v kultovce Berlin Calling. Snímek, na jehož úspěchu měl Kalkbrenner zásadní podíl – kromě skvěle ztvárněné hlavní role k filmu vytvořil téměř kompletní hudební soundtrack - sklidil velmi kladné ohlasy a zajistil tak Paulovi vstupenku mezi světovou djskou špičku.

Samotný film si publikum získal svým vážným nádechem, což předtím nebylo u vysmátých snímků o klubové scéně zvykem. Zde filmaři ukazují těmnější stránku života slavných djs a partypeoples. Berlin Calling obletěl celý svět (u nás ho žádná distribuce, jak už to tak občas bývá, neuvedla) a s ním hlavní hrdina, o něhož se teď rvou promotéři po celém glóbu.



Abychom však nepsali jen o Berling Calling, nutno dodat, že hudba se vine Paulovým životem odmalička. V rodném Leipzigu se učil na trumpetu, věnoval se hudební teorii. Záhy však objevil elektronickou hudbu a bylo rozhodnuto. V roce 1992 odehrál první sety v berlínských klubech a o čtyři roky později začal se studiovou tvorbou. Původně se živil na německých televizních kanálech ARD, ZDF nebo RTL jako editor, hudba však postupně začala hrát prim.

Jistě bychom Kalkbrennerovi křivdili, kdybychom jeho úspěch spojovali pouze s Berlin Calling. Jako producent se prosadil už dříve, co může být lepším důkazem než kontrakt u velikánů B Pitch Control, kde kromě jediného vydal všechna svá alba. Díky spolupráci s tímto kultovním vydavatelstvím si Kalkbrenner zajistil status globálního dje a splnil si sen. Pak přišlo Berlin Calling a Paul si splnil to, o čem se mu ani nezdálo. Zařadil se mezi největší světové dje, nevyprodává kluby, ale haly a jeho diář je nabušený na rok dopředu. V březnu tak na Flow v Roxy budete mít unikátní příležitost zažít vystoupení Paula Kalkbrennera v „komorním“ klubovém prostředí, navíc poprvé a na dlouhou dobu naposledy v České republice.

www.bpitchcontrol.de/artist/3/35
www.myspace.com/paulkalkbrenner
www.discogs.com/artist/Paul+Kalkbrenner

Roxy Promotion presents:
Flow: Berlin Calling edition
djs: Paul Kalkbrenner (B Pitch Control), Roman Rai, Fatty M (residents)
20.3. 2010, start: 22:00, Roxy
vstup: předprodej/presale 300 czk Ticketstream, Ticketportal, Ticketpro; na místě/at the door 400 czk



Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW WITH PAUL KALKBRENNER

Sobota 20. 3. 2010
Vstup: Předprodej 300,- Kč/ 400,-
Vystupují:
Paul Kalkbrenner, Roman Rai
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
Roman Rai Let it flow
04. 03. 2010 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika