Josef Sedloň: Lidi nejvíce reagují na klasiku

Josef Sedloň: Lidi nejvíce reagují na klasiku

09. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
One Night v dubnu oslaví s Tomem Middletonem třetí narozeniny, což je velmi pěkné číslo. Rozhodli jsme se proto už v březnu lehce zabilancovat, ale i nahlédnout do současnosti a budoucnosti noci se dvěma personami, které k noci neodmyslitelně patří. Na otázky odpovídali Dan Cooley a Josef Sedloň.
ONE NIGHT se dožívá třetího výročí. Jak bys ty tři uplynulé roky zhodnotil?
D: Pokud se na uplynulé tři roky podívám zpětně, tak mám radost, že jsme oslovili poměrně solidní základnu a to nejen posluchačů Radia 1. Ne vždy bylo plno a ne vždy jsme předvedli 100% přesvědčivé výkony, ale i tak to byly krásné tři roky. Díky za ně!
J: Každopádně velmi kladně. Myslím si, že poslední roky se jednalo o jednu z nejúspěšnější parties v Roxy.

Máš nějaké vydání noci, na které vzpomínáš nejraději?
D:Určitě ONE NIGHT! se Spooky a zapomenout se nedá na ONE NIGHT!, která byla takovou neoficiální afterparty po koncertu Chemical Brothers. Bylo naprosto narváno, a když jsem zahrál ChemBros, tak lidi chorálově zpívali. Moc pěknej zážitek!
J: Byla to ta po Chemical Brothers koncertu, coby afterparty, výborná atmosféra, narvaný Roxy, lidi skvěle komunikovali, no prostě to byla radost hrát.

sedlon

Jaká je původní idea ONE NIGHT?
D: Spojit staré a prověřené s tím novým, zatím neprověřeným. Když dáš Groove Armadu, Fatboye nebo Underworld, tak víš, že se feedback dostaví, protože to jsou historicky dobře zapsaný věci a lidi je znají. Když dáš novýho Mystifa – Destiny nebo novej remix Middletona pro Editors, tak čekáš co se dostaví. Ale naši fans mají dobrou rozlišovací schopnost na dobrou a špatnou hudbu, takže výsledek vidíš okamžitě.
J: Přenést známější věci z vysílaní R1 na parket Roxy a to v podobě různých remixů, bootlegů nebo i původních hitů a zároveň nabízet i současný sound taneční hudby.

Jak se před třemi lety noc rodila?
D: Asi takhle: „Ahoj Josko, tak co myslíš?“ Joska: „No já myslím, že určitě“. Dan: „Fajn, tak to prubnem, stočíme k tomu dobrý upoutávky a hurááá na věc!“ Josef: „Těším se!“
J: Byla to idea Dana, který přišel za mnou, jestli bych nechtěl mít rezidenturu na pravidelné noci R1 v Roxy a jsem byl velmi rad pro. Pak to bylo vse rychle, pobavili jsme se o tom, natočili spoty a šlo se na věc:-)

Co na ONE NIGHT návštěvnící Roxy dnes uslyší? Došlo za ty tři roky k nějakému hudebnímu posunu?
D: Tím, že je naším novým parťákem DJ Telka, neboli mladá krev z R1 – Petr Melelka, tak došlo k zásadnímu posunu. Petr je velmi vnímavej člověk a jasně pochopil koncept téhle noci. Na ON! je prostě potřeba hrát hodně hitů v remixech i původních aranžích, jinak ta noc ztrácí smysl. Jsem rád, že mě i Josefa dobře doplňuje.
J: Myslím, že lidi nejvíce reagují na klasické hity Underworld, Chems, Prodigy, Roisin Murphy etc, ale zároveň jsou otevření i jinym stylům jako breakbeat či dubstep, který jsem také parkrát zkusil.

Máš nějakou svoji soukromou hymnu noci, kterou dáváš skoro pokaždé?
D: No jéje a hned několik. Roisin Murphy – Overpowered, Royksopp – Remind Me/Tom Middleton rmx, Chemical Brothers – Hey Boy Hey Girl, Fatboy Slim – Right Here Right Now, The Cure – Lullaby/Omid 16B rmx..etc
J: Snažím se hity pořad obměňovat, ale uřčite ty nejčastější jsou Underworld - Cowgirl či Two Months off, Wubble-U - Petal, Star 69 od Fatboy Slima nebo Whirlpool Productions - From Disco to Disco v remixu Mike Monday.

Na třetím výročí startu ONE NIGHT 9. dubna vystoupí Tom Middleton. Jaký máš k této personě vztah?
D: Úcta a respekt na věky věků. Jednoduše krásnej člověk. Tom je ztělesněním hudebního genia, charismatu, přirozené inteligence a COSMOSu. Víc Tomů Middletonů!!!
J: S Tomem se známe osobně, hlavně z UK z festivalu Big Chill, ale také z našeho Open Air Fieldu z roku 2003. Je to moc fajn člověk, skvělej DJ a velmi schopnej a vícestylovej producent. Parkrát jsme i spolu hráli a je ho radost poslouchat, jeho sety jsou pokaždé velkým zážitkem a nezapomenutelné.

Jak bude vypadat noc do budoucna, jsou v plánu nějaké novoty?
D: Jsem čerstvej táta, chodím do práce, do Radia 1 a hraju po klubech, takže času na realizaci nějakých zásadních změn je málo. Mě osobně v klubech vždycky zajímala primárně hudba, a když něco navrch, tak rozhodně kreativní projekce. To myslím, na ON! funguje dobře. Jestli vymyslíme nějakou inovaci, tak musí zaujmout. Nesmí to bejt výkřik do tmy.
J: Myslim si, ze novotou je vždy hlavne muzika, pak se urcite bude pracovat na dekoracích a také projekcích.

ONE NIGHT má stabilní djské obsazení. Proč tomu tak je?
D: Radio jedna má hned několik aktivních djs, kteří umí dobře mixovat hudbu z desek nebo cds. Model PLAY/STOP se dnes hodí snad už jen k rockotékám. Pokud pominu dnb chill out, tak na hlavní stagei se hraje kombinace house a breakbeatu a to z R1 crew aktivně mixuje jen Josef, Telka a já. Když pominu Bélu, tak Standa Zíma a BLN hrajou jen zloměně a Jiřík Štefl preferuje dolní tempo. Dle mého je i stabilní sestava chill outu 2K & Nitrous ideální stav. Kluci mají na R1 pořad Shadowbox a jsou rozhodně sehranou dvojicí. Pro mě je sehranost lidí na prvním místě.
J: Výběr djs byl původně hlavně na Danovi, který noc v Roxy tenkrát ještě coby produční rozjel. Zkoušelo se i několik jiných djs jako Petr Mik nebo Tvyks a dlouho s námi hrával i Bela En. Nyní padl výběr na mladou krev R1, Petra Metelku aka Telku, který si myslím zhostil tohoto postu na ´jedničku´-) Na malé scéně také hráli i Stanzim či Babe LN, ale nakonec se osvědčil talentovaný dnb tandem 2K a Nitrous.

Je nějaké jméno, které by si na ONE NIGHT rád viděl jako hosta?

D: Hehe, to je tedy otázka do pranice. Rozhodně by se mi líbila persona z UK s legendárním intrem: „Hi, this is Pete Tong and you listen the Essential mix on BBC Radio 1…“ Když se vrátím na zem, tak určitě Spooky. Duncan Forbes a Charlie May totiž k Radiu 1 neodmyslitelně patří! Ale co si budeme povídat, Tom Middleton je host, za kterýho jsme zcela upřímně maximálně vděčni! COSMOS na nás.
J: Tom Middletona a to se právě stane!-) No a do budoucna by třeba nebyl špatnej asi Andy Cato z Groove Armady.

One Night proběhne v Roxy v pátek 13.3. 2010, dubnová s Tomem Middletonem pak 9.4. 2010. Kompletní info najdete na novém webu www.roxy.cz


Roxy Promotion presents:
ONE NIGHT
djs: Dan Cooley, Josef Sedloň, Telka, 2K, Bios
12.3. 2010, start: 22:00
vstup/ entry: do 23:00 zdarma/free, po 23:00 150 czk



Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT!

Pátek 12. 3. 2010
Vystupují:
Dan Cooley (CZ) Josef Sedloň (CZ) guest dj Telka (CZ) vj Bit Cheekly (CZ) chill out nitrous (CZ) 2k (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika