Tom Middleton aneb zázračné dítě hudby

Tom Middleton aneb zázračné dítě hudby

01. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Třetí narozeniny One Night oslavíme v Roxy již v pátek 9. dubna a jako hlavní gratulant přímo z Miami Winter Music Conference přijedede hvězda největšího formátu, Tom Middleton. Těžko byste hledali vhodnějšího dje pro takovou příležitost, za vše hovoří úžasná atmosféra, kterou Tom vytvořil před dvěma lety na 16. narozeninách Roxy. Mluvíme o skvělém hudebníkovi, producentovi, dji a hlavně člověku.
Říct o Tomu Middletonovi, že je “djem”, to by byla urážka. On je totiž doslova mágem s nekonečnou žízní po všech formách hudby od breakbeatu až po barokní skladby. Jeho technika je pověstná, klade silný důraz na detail a pestrost, což dokazují jeho mixované kompilace a že jich není málo.



Díky klasickému hudebnímu vzdělání (studium klavíru, čela a hudební teorie) Tom svojí produkcí vyčnívá z řady “obyčejných” producentů. Jeho hudební záběr je neuvěřitelně široký. Zmiňme spolupráci s Markem Pritchardem jako Global Communication a Jedi Knights, úžasnou desku Life Tracks nebo velké přátelství s Aphex Twinem, s nímž společně objevoval kouzlo elektroniky a později vytvořil dnes již klasická epíčka Analogue Bubblebath. Tom je známý tím, že ve studiu odmítá samplování, veškeré zvuky jsou původní, vytvořené v softwaru, který sám navrhl. Remixoval mimo jiné Prince nebo All Saints.



Jako dj několikrát obletěl planetu tam a zpět, svými stylově neohraničenými vystoupeními byl vždy o krok napřed před ostatními a ještě stačil pomoci dnes velkým jménům - to díky němu poprvé před lidmi na festivalu Mylo vystoupili Ulrich Schnauss nebo Hot Chip. Drumandbass, techno nebo rock n roll – v Tomových setech je vše možné. Přesvědčily se o tom davy, některé o velikosti 150 000 lidí.

V roce 2008 Tom bodoval se singlem Remember The Love, který se dostal do rotací rádiových stanic po celém světě, stejně úspěšný byl remix tracku Kinetic pro projekt Golden Girls. Velkým úspěchem skončila Smirnoff Experience Tour, na níž Middleton hrál po boku hvězd jako Kelis, Faithless, Duran Duran nebo Mark Ronson.

Aby toho nebylo málo, Tom se intenzivně věnuje modernímu designu. Právě navrhuje luxusní vily v Itálii a pomůcky pro maminky novorozenců. Známá je i jeho záliba v dobrém jídle a víně – chtěl se stát kuchařem, k čemuž naštěstí nedošlo. Hudební scéna by totiž přišla o naprostý unikát.

Pokud jste byli na Tomově posledním vystoupení v Roxy, musí vám být jasné, že dubnová One Night je už nyní adeptem na klubovku roku. Nenechte si ji ujít!

facebook event link je zde

Živý rozhovor Josefa Sedloně s Tomem Middletonem poslouchejte v úterý 6.4. v 18.30 na Rádiu 1.


Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT

Pátek 9. 4. 2010
Vstup: 250/300 Kč
Vystupují:
main stage: tom middleton, josef sedloń & dan cooley second stage: 2k & nitrous
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika