Tip na techno singly a kompilace na duben

Tip na techno singly a kompilace na duben

05. 04. 2010  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
Jaro je tu a s ním i další várka nových techno singlů a kompilací, které v sobě míchají nejen techno, ale i jeho odnože včetně minimalu, tech-houseu a houseu. Přesně takovou barevnou kompilací je i další vydání řady „Boogybytes\", kterou namixoval šikovný Američan Seth Troxler. Mezi autory dalších neméně zajímavých releasů patří Namtrak, Marko Nastic a Marcel Dettmann.

Seth Troxler – Boogybytes Vol.05 seth troxler

Páté vydání řady „Boogybytes“ labelu BPitch je první, která není namixovaná autorem pocházejícím přímo z tohoto berlínského labelu. Autorem je nadějný Američan Seth Troxler. Tento dj, remixér a producent pocházející z Detroitu tím tak pronikl až na berlínskou scénu a postupem času se zařazuje mezi špičkové djs elektronické scény.  Troxler začíná mluveným intrem slovy „It’s about clubs and pubs, about people and places… it’s about our life, what we do and wanted to do… this is a Boogybyte, it could also be your life…“ - a přesně o tom je celý i mix Boogybytes. Odstartovaná jízda obsahuje tracky od Luciana, Dinky, Fever Ray, Kiki nebo Jabberjaw an Bord. Je to pestré,pronikavé, veselé a živé - zkrátka velmi povedené!


Namtrak – Uprising namtrak

Namtrak je Ali Khalaj. A Ali Khalaj je Namito. A Namito produkuje na labelech Kling Klong, Great Stuff nebo také Yoshitoshi. Jeho release Uprising je dalším povedeným kouskem, který odpovídá zaběhlému standardu dnešního techno soundu. Překvapivě se vyvedly i dva přiřazené remixy - ten od Carla Lia se plně soustředí na jádro originálu a největší důraz klade na výrazné basy. Na druhé straně remix Denteda Mindse zvolil cestu plnou syntetických linií a bodů. Povedený release, který ničím nepřekvapí, ale rozhodně neurazí.


Marko Nastic – Roll the Dice EPmarko nastic

Od té doby co Marko Nastic vydává na Umekově & Kanzyaniho Labelu Recycled Loops se již hodně událo. Jeho releasy na labelech jako Jesus Loved You, Tronic nebo Adult Records udělali z Marka producentskou hvězdu. Nyní přichází s „Roll the Dice“. Titulní track obsahuje velmi taneční groove, tribalové beaty pobaví a už od samého začátku vás budou nutit tančit. Jeden z remixů pochází od Broombecka, který se drží hbitého funky techna, jeho rytmus ale není tak hutný a tancechtivý jako je tomu u Marka. Druhý remix Jürgena Driessena je tím nejpovedenějším kouskem ze všech tří verzí na celém EP. Hybný beat, výborně se rozléhající sound a sem tam zasazené vokály vytváří zcela nový – o poznání lepší rozměr této skladby. Tři povedené funky a velmi taneční tracky – to je "Roll the Dice".


Marcel Dettmann - Dettmann Remixeddettmann

Nejnovější EP Marcela Dettmanna obsahuje hned čtyři remixy, ovšem posluchač hned po prvním poslechu zjistí, že vlastně neví, o jaký že to remix vlastně jde. Důvody  jsou tu hned dva – remixované tracky nebyly nikdy vydané a žádný z nich se neobjeví ani na Dettmanově nadcházejícím albu. Dva z těchto tracků jsou zremixované Wincentem Kunthem, švýcarským producentem, který tím také zhotovil svůj producentsko - remixérský debut. A jaká že je tedy vlastně hudba na tomto EP? Sound je drsný, s pravidelnými výraznými beaty a je relativně emotivní. Ve výsledku se jedná o jednoduché techno bez jakýchkoliv zbytečných ozdůbek, které je klasické pro sound labelu Ostgut, na kterém toto EP vychází. Rozhodně stojí ještě za připomínku, že druhým remixérem je Norman Nodge, který vtiskl svému remixu velmi „dark“ psychedelickou techno atmosféru.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika