Elektro-hlukoví Fuck Buttons v Praze

Elektro-hlukoví Fuck Buttons v Praze

08. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražské hudební fanoušky čeká 3. května malý svátek: do České republiky dorazí duo Fuck Buttons. Jedno z nejopěvovanějších jmen současné (nejen) britské nezávislé scény se představí v pražské MeetFactory. Společně s nimi vystoupí philadelphští shoegazeři A Sunny Day in Glasgow.
Dvojice, která si naprosto podmanila hudební publicisty i fajnšmekry přitom existuje jen od roku 2004. Tehdy začali kamarádi Benjamin John Power a Andrew Hung pomocí laciných synťáků, dětského magnetofonu s mikrofonem a kytarových efektů tvořit plochy a beaty připomínající vzdáleně tu rozostřené shoegazové kytary, tu nesmlouvavé řinčící elektro. Svými koncerty zaujali šéfy legendárního festivalu All Tomorrow Parties, kteří jim na sklonku roku 2007 vydali pilotní singl Bright Tomorrow a po sérii vyprodaných koncertů také debutovou desku Street Horrrsing produkovanou kytaristou Mogwai Johnem Cummingsem. Po krátkém turné se vydali na další koncertní šňůru právě s Mogwai, během níž vyšlo split EP na kterém si navzájem remixovali skladby Colours Move a Mogwai Fear Satan.

fuck buttons

Po necelých dvou letech vyšlo v loni v řijnu album Tarot Sport, které prohlubuje intenzivní poslechový zážitek, zvukově je ale podstatně barevnější. Na něm Fuck Buttons s trochou nadsázky zní, jakoby se šprýmař Dan Deacon pustil do předělání ranných skladeb My Bloody Valentine. Také druhá deska sklidila až nekritické ovace novinářů a objevila se ve výročních řebříčcích hudebních časopisů a serverů (Pitchfork, Metacritic). Kapela tak pokračuje v krasojízdě, kde všechno čeho se chytne jí zázrakem vychází. Na pražský koncert si duo odskočí během nabitého evropského turné, které začíná na prestižním rakouském Donaufestivalu a přes již „domovský“ festival All Tomorrow Parties končí na obří Primaveře v prosluňené Barceloně.

Večer zahájí shoegazoví A Sunny Day in Glasgow z americké Philadelphie, kteří představí zasněné kytarové plochy ze své zatím poslední kritikou ceněné desky Ashes Grammar z loňského září. Ta působí proti odzbrojujícímu debutu Scribble Mural Comic Journal z roku 2007 vyzráleji, ale pořád si zachovává si charakteristické surreální motivy a dává vzpomenout na příbuzné jj nebo Memory Tapes.

Koncert je součástí klubové série Bohemian Like You, která za více než dva roky své existence zprostředkovala pražskému publiku mj. koncerty The xx, Why?, The Black Lips nebo HEALTH. Dalšími akcemi naplánovanými na nejbližší měsíce jsou nezařaditelní avant-rockeři Mi Ami (24. května, Klub 007) nebo indie-popoví Caribou (21. června, MeetFactory).

http://www.myspace.com/fuckbuttons
http://www.myspace.com/sunnydayinglasgow
http://www.myspace.com/bohemianlikeyounight
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: FUCK BUTTONS

Pondělí 3. 5. 2010
Vstup: 290/390
Vystupují:
Fuck Buttons, Sunny Day In Glasgow
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika