Fuck Buttons: Extatické výbuchy zvuku

Fuck Buttons: Extatické výbuchy zvuku

15. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Podle Pitchfork media jsou Fuck Buttons jako když "Slunce vycházející nad oceánem, které se promění v Supernovu". Britští Fuck Buttons vystoupí na klubové noci Itch M Ha ha ha v květnu v brněnské Flédě.
Andrew Hung a Benjamin John Power spolu projekt založili začátkem roku 2004 při práci na soundtracku k Hunguvomu filmu a díky pozitivním ohlasům a vlastnímu uspokojení ze spolupráce pokračovali v hudební produkci. S pomocí levných casio kláves a syntezátorů, dětských hraček a mikrofonu, kytarových efektů a jejich touhou překvapovat sami sebe začali vystupovat se svérázným spojení dronů, noisových ploch, shoegaze, expresivního zpěvu a řevu a něžných cinkavých zvuků.

fuck buttons

První nahrávkou bylo Street Horrrsing z roku 2007 po upsání labelu ATP (vydavatelství večírku All Tomorrow Parties), které produkoval John Cummings z Mogwai a následovalo například turné s Caribou či právě Mogwai. Loňská, v pořadí druhá deska Tarot Sport je díky producentovi Andrewovi Weatherhallovi tanečnější a propracovanější. Umějí si pohrát s nápady a atmosférou tak, že nejen mnoho posluchačů, ale i médií (namátkou Mojo, The Times, The Wire, NME) se nechává fascinovat objevováním krásy jejich vrstevnatých opusů.

Jako předskokani vystoupí Kazety aneb David Doubek (aka DJ Ventolin) a Johana Švarcová (Diskjockejové, Audiofenky) a VJ Schwarz. I přes svou divadelní a performerskou činnost se v tomto projektu, vzniklém na přelomu let 2007/2008 orientují na hudbu a přes název Kazety svůj loňský bezejmenný debut vydali na CD s originálním obalem. Vyšlo na XProduction a produkoval ho berlínský hudebník Jayropem, který v minulosti produkoval Atari Teenage Riot stejně jako DVA. Objevili se také na kompilaci For Semafor se svou coververzí písně Krajina posedlá tmou. K tvorbě jim stačí kytara, klávesy, samply v laptopu a Johanin čistý zpěv s heslovitými niternými texty. Díky lo-fi přístupu si ale skladby uchovávají autenticitu a šťávu, jsou zkrátka kapelou pro umělecké hipstery i pracující třídu.

Co se týče barstage, tak nemohou chybět bratři v hitovém triku - Greatest Hits Collective DJs.

http://www.myspace.com/fuckbuttons
http://www.myspace.com/kazety
http://www.myspace.com/greatesthitscollective

Dodal: Zuzana Friday Prikrylova, Level B Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HA HA HA

Úterý 4. 5. 2010
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
Fuck Buttons (UK), Kazety, G. H. C. (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika