Sperm Festival jde do finále

Sperm Festival jde do finále

24. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Během dvou festivalových dní Sperm zatím přilákal do jedinečného kulturního prostoru MeetFactory na dva tisíce fanoušků, což pochopitelně organizátory potěšilo.
Návštěvníci mohli během pátečního večera například shlédnout hudebně-vizuální performanci trojice Vladimira 518, Ondřeje Anděry a Davida Vrbíka SPAM Karel Gott Prager přinášející nový pohled na práci architekta, který významně ovlivnil podobu hlavního města České republiky a patří mezi nejkontroverznější české architekty. Mezi hvězdy sobotní noci zase patřil americký sympaťák Dan Deacon (Spiderman of the Rings, Bromst), který předvedl pražskému publiku bravurní show se zvukem s pomocí různých pedálů, efektů a generátorů. Jeho živé vystoupení nabídlo ještě energičtější zážitek než poslech jeho studiových nahrávek.

Třetí – závěrečný – festivalový den má na programu koncerty dvou výrazných indie – elektronických skupin Why? a High Places z USA. Skupina Why? přijede v pětičlenné sestavě. Hlavní trojici tvořenou bratry Wolfovými a Dougem McDiarmidem doplňují kytarista a basák ze spřátelených Fog. Pilířem jejich vystoupení by pak měla být loňská nahrávka Eskimo Snow, která je podle slov leadera Jonathana‘Yoniho’ Wolfa „trochu divočejší a živější deska, než byly naše předchozí. Vlastně je to docela písničkové album.“ Nedělní večer zahájí ve 20 hodin v MeetFactory starší bratr frontmana Yoniho Josiah Wolf, kterého kromě koncertu s Why? čeká i představení skladeb ze svého zbrusu nového sólového písničkářského alba Jet Lag.

Brooklynské elektronické experimentální duo High Places tvořené multiinstrumentalistou Robem Barberem a zpěvačkou Mary Pearson zase pražskému publiku zahrají hlavně skladby z nové desky High Places vs. Mankind, kde kapela ukazuje svou temnou tvář. „Předchozí album bylo pozitivní, protože jsem texty nepsala ve svém nejveselejším životním období a pokoušela jsem se tím pomoci sama sobě. Nezvládla bych živě interpretovat depresivní skladby, když mi bylo hrozně. Momentálně jsem šťastná, takže mám zase chuť zpracovávat temnější věci,“ odůvodnila náladu desky zpěvačka Mary Pearson.

Kromě koncertů Sperm Festival uvádí pod kurátorskou taktovkou Jana Šrámka výstavu audiovizuálních děl českých umělců – například Matěje Svobody nebo Filipa Nerada.

Vstupenky jsou k dispozici na místě za 350 korun.

Více informací o festivalu je na webových stránkách www.sperm.cz.

Dodal: Ivana Svítková, Sperm Fest
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPERM FESTIVAL IS BACK

Pátek 23. 4. 2010 až Neděle 25. 4. 2010
Vstup: 190-290/250-390
Vystupují:
Dan Deacon, Why?, Cristian Vogel, Pantha du Prince, High Places, Boxcutter, Robot Koch feat. Grace, SPAM - Karel Gott Prager, Floex & Líba: Orlakovy ruce, Owntempo (ANS, Side9000, Subject Lost), Bio by Bio Oko: film All Tomorrow Parties, Nerdcore for Life, Vincet Moon a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika