Premiéry tohoto týdne

Premiéry tohoto týdne

11. 11. 2005  |  Autor: Demno  |  Komentáře (0)
I tento týden vstoupilo do čekých kin mnoho zajímavých filmů... Dějiny násilí, Kamenolom Boží, Kletba bratří Grimmů, Moje léto lásky, Strašpytlík.
Dějiny násilí

Tom Stall (Viggo Mortensen) si poklidně žije s svou manželkou, právničkou Edie (Maria Bello), a jejich dvěma dětmi na malém městě Millbrook ve státě Indiana. Jediná noc však navždy změní jejich životy. Tom svou rozhodností zmaří loupež, ke které dojde v jeho bistru, čímž zachrání mnohé ze svých zákazníků i přátel. V sebeobraně při tom dva z hledaných kriminálníků zabije. Je prohlášen hrdinou a ze dne na den se z něj stává mediální celebrita. Tato sláva mu však není zrovna příjemná a chce se utéci zpět ke svému předchozímu životu. Jenže tu se ve městě objeví tajemný a nebezpečný muž Carl Fogaty (Ed Harris), který tvrdí, že Tom mu v minulosti ukřivdil. Tom a jeho rodina se musí bránit křivému nařčení a vyrovnat se s náhlou změnou jejich každodenní reality. Jejich vztah je vystaven zkoušce a oni jsou najednou nuceni postavit se tomu, co leželo ukryto pod povrchem.

Kamenolom Boží

Někdo Gotta, někdo Satana, někdo uhlí, jiný Klause, ale každý svého štěstí strůjcem mezi hlušinou. Síla strhujícího filmu o severních Čechách spočívá především v nenucených, ale velmi otevřených a přirozených výpovědích, k nimž režisér přiměl všechny aktéry - ať již sedláka Rajtera, vinaře Váňu, průkopníka těžby inženýra Petrovského či mladé satanisty... Film KAMENOLOM BOŽÍ je zrcadlem k Rychlíkovu staršímu filmu JEDEN ROK, svědectví o lidech z Horňácka, jejichž úcta k přírodě a přirozenému i Božímu řádu světa se na první pohled propastně odlišuje od života lidí v měsíční krajině severních Čech. Ale lidské sny a touhy jsou stejné i v této části země, která měla být odepsaná.Film KAMENOLOM BOŽÍ získal na festivalu Finále Plzeň hlavní cenu v kategorii dokumentárního filmu Zlatého ledňáčka a na mezinárodním festivalu Jeden svět obdržel Visegrádskou cenu.

Herec, divadelní a filmový režisér, publicista, milovník folklóru a pro mnohé také aktivista Břetislav Rychlík, který sbírá se svými dokumenty všechna možná ocenění, je znám jako režisér snímků o Ludvíku Vaculíkovi, Horňácku nebo romském holocaustu. Snímek KAMENOLOM BOŽÍ je zatím dosavadním vrcholem jeho práce. „Zní to možná cynicky, ale já natáčím dokumenty kvůli sobě, abych se prostřednictvím lidí dozvěděl něco o světě“.

Kletba bratří Grimmů

Dobrodružný příběh o dvou legendárních bratrech německého původu – Jakobovi a Wilhelmovi Grimmových - se začal natáčet v Praze v červnu 2003. Režie se ujal známý režisér Terry Gilliam (Monty Pythonův létající cirkus, Strach a hnus v Las Vegas) a scénář zpracoval Ehren Kruger (Kruh). Smyšleným dějem provází sběratelé bájí a pověstí, nyní nazvaní Jake a Will, kteří cestují od vesnice k vesnici, sbírají tajemné kletby a předpokládají, že tak dokáží ochránit lidi z města před kouzelnými příšerami a zaklínadly. Budou však potřebovat notnou dávku odvahy, když se osobně střetnou se skutečnými čarodějnými stvůrami a zaříkávadly.

Moje léto lásky

Příběh Mony a Tasmin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes veškeré prvotní silné obavy z jejich výrazně rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Každá očekává hodně od života. Obě doufají v něco velkolepého a jedinečného. Postupně přicházejí na to, že jedna druhé dokáže poskytnout něco ze sebe…

Strašpytlík

Nový animovaný film z produkce studia Walt Disney Strašpytlík vypráví klasickou pohádku o kuřeti, které si splete padající žalud s kouskem oblohy a způsobí velký zmatek. Tentokrát se malý hrdina rozhodne napravit to, co způsobil - jakmile se mu však konečně začne dařit, přistane mu na hlavě opravdový kus oblohy! Nyní se spolu se svými povedenými přáteli Kačkou Pihatou, Mrňousem a Rybízem musí pokusit zachránit svět, aniž by ve městě způsobil další zděšení, což se samozřejmě neobejde bez spousty napětí a zmatků, ale hlavně pořádné porce zábavy. Brzy se ukáže, že být při záchraně světa malým kuřetem se náramně hodí.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika