Jaký byl Sperm Festival?

Jaký byl Sperm Festival?

25. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncertem americké indie kytarovky Why? skončil chvíli před půlnocí čtvrtý ročník festivalu audiovizuálních forem a nové elektronické hudby Sperm Festival. Organizátoři si letošní ročník pochvalují: „Sperm Festival 2010 se nad očekávání povedl. Od skvělé spolupráce se smíchovskou MeetFactory, přes překvapivou návštěvnost, která se během tří festivalových dnů přehoupla přes 2500 návštěvníků,“ uvedl za organizátory Michal Brenner.
Problémy s leteckou dopravou, které Evropu postihly, se festivalu naštěstí vyhnuly. „Dorazili všichni zahraniční interpreti a třídenní přehlídka, v průběhu které vystoupilo více než 30 umělců, se obešla bez programových změn,“ dodal Brenner.

Mezi headlinery letošního ročníku patřil americký svérázný multiinstrumentalista Dan Deacon, indie-elektroničtí High Places, ceněný Pantha du Prince nebo polovina talentovaného dua Super_Collider Cristian Vogel. Součástí festivalu byla i výstava mladých vizuálních umělců s kurátorským vedením Jana Šrámka nebo workshopy s Christianem Vogelem a Danem Deaconem. Výrazný vizuál prasklých balónů pro Sperm Festival zpracoval držitel ceny Jindřicha Chalupeckého Tomáš Vaněk ve spolupráci s duem Advancedesign. Kreativní byla i propagační kampaň před festivalem: v průběhu dvou měsíců bylo po Praze distribuováno 5000 vinylových desek, které produkce festivalu sehnala v bazarech a antikvariátech. Tento netradiční propagační formát si mohli zájemci odnést domů a přehrát.

Sperm Festival se poprvé uskutečnil v roce 2006 v prostoru Abaton, kde se konal i v letech 2007 a 2008. V roce 2008 se konal také v holešovické La Fabrice. V roce 2009 měl festival přestávku. V uplynulých letech představil v Praze například německé duo Modeselektor, polovinu barcelonského Super_Collider Jamieho Lidella nebo The Notwist. Na festivalu si také odbyly svou pražskou premiéru dnes již etablovaní Midi Lidi, nebo znovuobnovila svou koncertní existenci skupina WWW.

Více informací o festivalu je na webových stránkách www.sperm.cz.

Dodal: Ivana Svítková, Sperm Fest
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPERM FESTIVAL IS BACK

Pátek 23. 4. 2010 až Neděle 25. 4. 2010
Vstup: 190-290/250-390
Vystupují:
Dan Deacon, Why?, Cristian Vogel, Pantha du Prince, High Places, Boxcutter, Robot Koch feat. Grace, SPAM - Karel Gott Prager, Floex & Líba: Orlakovy ruce, Owntempo (ANS, Side9000, Subject Lost), Bio by Bio Oko: film All Tomorrow Parties, Nerdcore for Life, Vincet Moon a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika