Report z koncertu N.O.H.A na Flédě

Report z koncertu N.O.H.A na Flédě

02. 05. 2010  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (4)
Kapela Noise Of Human Art podniká při příležitosti svého tour k novému albu Respect The Menu hned pět zastávek v českých i moravských městech. Brno bylo druhou z nich. Za podpory formace Gang Ala Basta N.O.H.A představila nové album a připomněla i starší kousky. Přes úmornou saunu ve vyprodané Flédě byla atmosféra již tradičně výborná.
Předskakující Gang Ala Basta jsem si nechala ujít jako ne úplný příznivce fúzí čehokoli (s výjimkou originálních a geniálních N.O.H.A!). Hudba založená na pop-kytarových melodiích a rytmech taneční elektroniky dle mého názoru výborně sedí na většinu festivalových pódií, před klubovým vystoupením N.O.H.A. se mi ale trošku příčí (koneckonců vzpomeňme na koncert N.O.H.A v rámci Electronic Beats tři roky nazpět, kdy zahřívali Ohm Square s Charlie One, no nebyli byste taky zmlsaní?). Snad prahnu příliš zbytečně po větším undergroundu, proto se pokusům o hodnocení Gang ala Basta vyhýbám a přicházím v průběhu posledního songu.

Potřebně dlouhá a napínavá zvuková zkouška je u konce, publikum vytápí klub živočišným horkem a nepokrytým chtěním hudby. Zhruba pět minut pískáme a voláme, až se dočkáme. Kapela nastupuje v tradičním složení: krásná Španělka Minerva (zpěv), našinec Philip (saxofon), Jochen (klávesy a ostatní elektronické zázemí), Tim Rashid (baskytara), Tobias (bicí) zatím však bez Chevyho.

N.oh.a. - Fleda

Zvědavě zkoumám Minervin outfit, který je jako vždy nebezpečně sexy, tentokrát překvapuje neprůstřelným, avšak neskutečně hlubokým výstřihem, jež je součástí dlouhatánských šatů zaplavených květy. To už se koncert rozjíždí klidnějším španělsky zpívaným trackem z nového alba Respect The Menu. Během chvíle přisviští Chevy, tentokrát bonbónek pro oči ženské části publika. Se speciálně upravenou kukloidní mikinou opatřenou otvory na oči zazpívá svůj první song a za doprovodu potlesku a výkřiků odhaluje tvářičku černou jako uhel. Pak už se to klasicky vaří. Dive in Your Life z Next Plateau, pak Base from Above, publikum od prvních až k posledním řadám tančí a křičí a horký vzduch fackuje při každém opětovném vstupu od baru na parket.

„V Praze nám nebylo takový horko, ale taky to tam nebylo tak dobrý!“ Našemu Philipovi věříme, dostáváme již profláklé songy Dejalo, Bum, nebo Gipsy Valley a potlesk ne a ne skončit. Chevy, jež dosud po publiku křičel „I am here to make you sweat!“ teď tvrdí, že už neví co by řekl, Minerva udýchaně děkuje a jede se dál. Při Tu Café se ze sálu stává nemilosrdný lis na fanoušky a tak nabírám opačný směr než většina účastníků, abych si urvala poslední zbytky čistého oblečení a svěžího vzduchu. Cákanec červeného vína mě vrací do dění a to už si Minerva pohvizduje při Pijama, Philip exceluje při Saxomatu, publikum v reakci na svoje hlasité výzvy dostává More Pepper a to už jsou všichni jednoduše zpocení jako dveře od chlíva. Konec, přídavek, gradiózní děkovačka a Chevyho příslib, že nové album bude po koncertě prodávat on, přičemž mu Minerva strhnutím košile zajišťuje ještě více sex appealu. Unavené a spokojené publikum pak ještě potýrá na bar stagi Gadjo svým „dobře ty“ (slyšeno od jedné z návštěvnic) setíkem a jde se domů.
A jak to bude příště? N.O.H.A v Bobycentru?
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: N.O.H.A.

Čtvrtek 29. 4. 2010
Vstup: 340 Kč
Vystupují:
n.o.h.a.
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Risha
03. 05. 2010 | 22:44:45
+0 | -1
Fnop: Goood job babe! nice readin"!!! :)



Voodoo asshle: ti řeknu, že to byl kvalitni výlev sódruhu! Příště si di řešit komplexy na voodooschranz.cz

fnop
03. 05. 2010 | 20:08:58
+0 | -0
Ta n.o.h.a. je teda ale vážně alternatýva!

leon_id
03. 05. 2010 | 17:00:30
+0 | -0

voodoo

Rad bych poznamenal, ze se tu vyjadrujes na tema, do ktereho ocividne moc nevidis. Navstevnici halovek byli prevazne z mensich mest v okoli Brna, kteri to meli pravdepodobne prilis daleko do "progresivni Prahy" kde je vsechno o nekolik let napred. Fleda tu funguje temer 10 let a techno akce, ktere tam klub poradal by se tam dali spocitat na prstech jedne ruky.
Voodoo
03. 05. 2010 | 16:20:58
+0 | -0
Ti Brňáci mě poslední dobou vážně udivují, co se to tam stalo? Koncert N.O.H.A. (nebo Nohy? :)) a vyprodaná Fléda? Jsou to ti stejní Brňáci, co 10 let neznali nic víc než Apokalypsu, Orion Hall, oblíkali kalhoty do zvonu, kovový pásky, chlupatý návleky na nohy a gel na vlasy a ve všech fórech na netu opruzovali se svým: "p*čo, já chcu schranz, esli to kua neni schranz, tak na to s*ru, p*čo, nic než schranz!"? Fakt by mě to zajímalo, začalo v Brně vysílat nějaké nové rádio s lepší muzikou nebo jak je možná taková změna?
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika