FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Million Marihuana March 2010 se hlásí o slovo

Million Marihuana March 2010 se hlásí o slovo
04. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Občanské sdružení Legalizace.cz reaguje na přetrvávající prohibici marihuany v naší zemi pořádáním v pořadí již 13. ročníku Million Marihuana March – demonstrace za legalizaci konopí, která začne 8. května 2010 ve 13.hodin na Karlově náměstí v Praze a poté se průvodem přesune do parku Parukářka, kde bude pokračovat až do večerních hodin kulturním happeningem, na kterém mimo jiných umělců vystopí kapely Posmrtné zkušenosti a Propaganja či dj Pixie.
Na pódiu vystoupí také řada hostů (1). Kromě Jiřího X. Doležala nebo Kanaďana Ricka Simpsona, jenž proslul výrobou konopného výtažku, zde promluví i nemocní lidé užívající marihuanu k léčbě.

Demonstrace na vyjádření nesouhlasu s kriminalizací konopí si klade za cíl poukázat na novou drogovou legislativu, která i nadále diskriminuje a upírá každému občanovi naší země jeho práva a svobody na vlastní zdraví deklarované Ústavou ČR.

“Prohibiční drogová politika České republiky podporuje černý trh s konopím a napomáhá drogovým mafiím k neuvěřitelným ziskům. Díky neochotě vlády přijmout větší odpovědnost za zatím nelegální omamné konopí v naší společnosti, neexistuje efektivní metoda kontroly původu a kvality marihuany. Předražené konopí, dostupné pouze na černém trhu, by se za rozumné legislativní úpravy mohlo stát nejen efektivním legálním lékem, ale i z daní vyplývajícím přínosem do státní pokladny.”, vytkl zákonodárcům Robert Veverka, mluvčí o.s. Legalizace.cz.

Sdružení Legalizace.cz nesouhlasí s přežitou konopnou politikou a jasně a srozumitelně žádá vládu o následující:
• Legalizaci pěstování a držení konopí pro léčebné účely
• Legalizaci pěstování a držení konopí pro osobní potřebu
• Svobodu pěstovat konopí pro vědu a výzkum
• Objektivně informovat veřejnost o konopí, jeho rizicích i pozitivních účincích

“Konopí je tradiční bylina, kterou lidstvo pro její léčivé účinky používalo po tisíceletí. Současná konopná legislativa neumožňuje lidem beztrestně pěstovat tuto rostlinu, která má potenciál zlepšit jejich zdraví a to s minimálními náklady. Staří a nemocní lidé užívající konopí nejsou společnosti nijak nebezpeční a neměli by být vystavováni policejní persekuci,” řekla k novému zákoníku Hana Gabrielová, místopředsedkyně Legalizace.cz.

“I přes nepříznivou situaci jsme se rozhodli podpořit všechny , kteří bylinu konopí hodlají využít pro zlepšení svého zdravotního stavu. V rámci akce “Semínka seniorům” poskytujeme nejen semínka, ale odpovídáme i na dotazy týkající se pěstování, léčby a konopné legislativy”, dodala Gabrielová.

Dodal: Legalizace.cz
MILLION MARIHUANA MARCH

MILLION MARIHUANA MARCH

Sobota 8. 5. 2010
zdarma
Vystupují:
Green Smatroll, Posmrtné zkušenosti, Propaganja, Uraggan Andrew, Jet8, Ganja Haze, BT´n´J, No Money, Pixie, Adelight, Brooklyn, Ans, Z-Aires, Admirál Kolíbal, Herbyboy, Turtlesquad, Netdave a Technical, Jayex, Ambientium a Fat Cat, Ondřej Psyla, FM, Gondar a doprovodný program.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |