FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Blíží se pražský Nonstopcity street free festival

Blíží se pražský Nonstopcity street free festival
05. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již v pátek 14. května zažije hlavní město výjimečnou kulturní událost - Nonstopcity street free festival. Nejen hudba a divadlo, ale především unikátní světelná show rozzáří ulice Prahy.
Program festivalu bude probíhat od 17 až do 22 hodin a na své si přijdou zájemci všech věkových kategorií, včetně rodin s dětmi. Prostřednictvím osmi podií na různých pražských lokacích, poskytne festival svým návštěvníkům několik hudebních stylů od hip hopu, přes elektronickou hudbu, africkou hudbu, až po folklór, k vidění však budou i divadelní a loutková představení. Kompletní program je nově rovněž k dispozici na webových stránkách www.nonstopcity.eu/festival. Nonstopcity street free festival, který pořádá nezisková organizace Nonstopcity-kultura v ulicích pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy, je pro všechny zájemce zcela zdarma.

Výjimečností celého festivalu je unikátní světelná show, které bude vévodit laserová projekce. Jedná se o živé kreslení pomocí laptopu a kamery sledující bod laserového ukazovátka na fasádě domu. Pozice bodu je přenášena do kreslícího softwaru a přes silný projektor pak vrácena zpět na budovu. Tato unikátní technologie nebyla dosud v České republice nikdy pro veřejnost realizována. Návštěvníci festivalu si tak budou moci poprvé kreslení laserem vyzkoušet a stát se tak na chvíli autorem svého originálního obrazce. „Pro kreslení skrz laserové ukazovátko jsme vybrali budovu Cross Clubu v Plynární ulici v Holešovicích, tedy v místě ambient stage.

"Věřím, že tato fascinující prostorová show bude pro každého nezapomenutelným zážitkem,“ říká Petr Hozman, zástupce organizátora festivalu neziskového sdružení Nonstopcity–kultura v ulicích. Po setmění se navíc nad hlavním městem objeví osm červených paprsků mířících vzhůru, které budou vycházet z míst, kde budou umístěna jednotlivá pódia. Tyto lokace budou zároveň nasvíceny za pomocí tisíce malých červených LED diod světýlek. Proto tomu, kdo si nechce nechat ujít tento ojedinělý pohled na Prahu, se pak z Petřína po setmění naskytne fantastický světelný zážitek.

Zážitkem pro návštěvníky hlavního města budou dále jistě i dva další významné festivaly, které jsou partnery Nonstopcity street free festivalu, a to akce Oslavy Prahy, která se koná ve dnech 14. – 15. května a festival Street For Art (od 13. – 23. května).

Dodal: Pavlína Prášilová
STREET FREE FESTIVAL

STREET FREE FESTIVAL

Pátek 14. 5. 2010
zdarma
Vystupují:
Sporto, Unifiction, Mako!Mako, Poslední výstřel, Batocu, Aneboafro, Marimbamama, VOSTO5, divadelní soubor Fekete Seretlek a Enemy, Dj Rockstar či Dj Kolack, Aiki Pajki, • Poxxoxo, Dj Baloo, Radeq Brousil, cimbálová kapela Filipa Cíla a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |