Divokej Bill: Nejsme žádní povaleči

Divokej Bill: Nejsme žádní povaleči

07. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (4)
Už ve středu 12. května kapela Divokej Bill vystoupí v pražské Incheba areně. Koncert je součástí jejího velkého turné k aktuální desce Mlsná. O turné, nové desce a mnohém dalším jsme si s kapelou popovídali v následujícím rozhovoru.
Ahoj kapelo, jak se letos máte?
Ahoj, máme se dobře, rozjeli jsme tour, takže pohoda.

V čem se album "Mlsná" liší od svých předchůdců? Mnoho recenzentů tvrdí, že se jedná o vaši zatím nejlepší desku, co vy na to?
Mlsná se liší spíše stylem nahrávání, pracovali jsme na ní přes dva roky a potom jsme jí nahrávali téměř rok, vždy po částech a co nejvíc jsme používali analogové nahrávání. A jsme samozřejmě rádi, že se deska lidem a recenzentům líbí, máme z toho radost.

bill

Jak došlo vlastně ke spolupráci s Čechomorem na skladbě "Ve dvou se to táhne líp"?

Vyplynulo to z našich společných koncertů, jednou jsme hráli po koncertě společně v šatně a Franta Černý přišel z touhle peckou a jestli by jsme jí společně nenahráli. My jsme byli samozřejmě pro a písnička je na světě.

Jedete nyní turné k aktuálnímu albu. Je vůbec možné udržet svou energii v plné síle při tak dlouhé koncertní šňůře, kdy hrajete v průměru dva koncerty týdně?
My nejsme žádní povaleči v kapele, každý z nás dělá nějaký sport, takže díky tomu nějaká ta fyzička je, ale je pravda, že jsme po těch koncertech a tom cestování v dodávce, další den vyřízený. A hlavně jsme pořád mladý kluci .

Který český festival je vám nejbližší a čím si Vaši přízeň zasloužil?

Jsou to dva festivaly a to Ouvalskej bigbít a Rock for People, ale ten druhý určitě převažuje. Je to tím, že jsme s nima propojený od tý doby co hrajeme a taky přes Petra Fořta a Michala Thomese, naše managery. Jsou pro nás jako druhá rodina.



A co se vám vybaví, když se řekne Rock for People?
Pohoda, čtyři dny muziky, všude spousta kamarádů a skvělá atmosféra při koncertě od návštěvníků.

Víme, že jste si již zahráli v zahraničí a splnili si některé cíle. Nyní pomalu začíná další festivalová sezóna, proto se nabízí otázka. Máte nějaký vysněný zahraniční festival, kde byste chtěli odehrát vystoupení a proč právě tam?

My už jsme hráli na festivalu v Anglii, který pořádají The Levellers a to byl pro nás velký zážitek. Jak to tam mají vymyšlený a po všech stránkách provedený je dobrý vidět, člověk si z toho něco vezme a taky se poučí. Jinak určitě, zahrát si na Glastonbury by bylo skvělý a nebo v Belgii, tam je jeden z nejstarších festivalů v Evropě.

Vyrážíte i na společné dovolené? Osobně si to dovedu představit jako pekelnou pánskou jízdu? Víceméně ale narážím na nadprůměrný počet členů kapely. Řešíte často tvůrčí rozepře? Kdo je v kapele největším tmelem?
Jezdíme všichni každý rok na týden na soustředění, kde vymýšlíme nový songy a je to pro nás jistým způsobem i dovolená a samozřejmě je to taky pekelná pánská jízda. Tvůrčí rozepře nemáme, vždy se nějak domluvíme. Největším tmelem je asi Petr Fořt.

Uznáváte hledání nových talentů pomocí TV show jako je např. Česko hledá Superstar?
Hledání nových talentů prostřednictvím TV je dobrý nápad, ale kolik si jich lidi pamatují? Jediný, komu tento typ soutěží pomohl a ukázal talent je zatím Aneta Langerová.

Co si myslíte o stahování hudby z internetu?
Je tady nová doba, kterou ovládá internet a každý z nás se tomu bude muset přizpůsobit. Takže, jak to bude v budoucnu s klasickým CD je ve hvězdách.

Která sociální sít je pro vás jakožto kapelu nejpřínosnější?
V současnosti je to nejspíš Facebook a potom naše webový stránky.

Otázka na závěr.. Honí vás také často "mlsná"?
Dost často a na všechno, spíš by jsme řekli, že nás pronásleduje.

Odpovídal: Štěpán Karbulka a Roman Procházka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: DIVOKEJ BILL

Středa 12. 5. 2010
Vstup: 240 Kč
Vystupují:
Divokej Bill, Medvěd 009
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
katka
30. 07. 2010 | 21:11:39
+0 | -0
Divokej Bill: Nejsme žádní povaleči - Poslouchej.net
katka
30. 07. 2010 | 18:48:02
+0 | -0

divokej bill

divokej bill DIVOKEJ BILL - aktuality

Team Divokej Bill nastupoval ve složení Prochajda,Pecan,Bambix a Jendys. ... V konečném pořadí tak patří teamu Divokej Bill 5.místo. ...

www.divokejbill.cz/data/main.php Hlinsko 16.7.2010 Divokej Bill Divokej Bill
jojo
08. 05. 2010 | 18:54:39
+0 | -0
Ať žije vidláckej rock!!!



příště prosím KAbát, Chinasky a Kryšota
Max
08. 05. 2010 | 08:27:50
+0 | -0
No super, příště Wanastovky?
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika