FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Blíží se Prague Food Festival

Blíží se Prague Food Festival
09. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Fontány, barokní sochy, vzrostlé stromy, jedinečný výhled, tajemná romanická zakoutí. K tomu si přidejte delikatesy od nejlepších šéfkuchařů této země. Nadívaná křepelka s chřestovým ragú, králík v dijonské omáčce s bílým a zeleným chřestem, rožněné selátko, nugátové tiramisu a spousta dalších specialit. To vše nabízí letošní Prague Food Festival, který bude probíhat od 28. do 30.5. 2010 v Jižních zahradách Pražského hradu.
Prague Food Festival je třídenní svátek jídla, který má v Čechách již tradici. Pod širým nebem vás budou okouzlovat nejlepší šéfkuchaři a sommeliéři, producenti potravin a nápojů. Návštěvníci ochutnají domácí i exotické gastronomické speciality od nejzajímavějších restaurantů z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. „Jako každý rok, i letos jsme si dali záležet s výběrem lokality a opět jsme objevili nové unikátní místo. Minulý rok probíhal Prague Food Festival na vodě i na souši v Pražských Benátkách pod Karlovým mostem. Letos se přesouváme rovnou do sídla českých králů a prezidentů - na Pražský hrad,“ vysvětluje zakladatel této akce Pavel Maurer. Zahrada Rajská, Na Valech a Hartigovská jsou tři vzájemně propojené celky, které lemují celé jižní průčelí Hradu. Vstup do Rajské zahrady je vskutku pompézní - po monumentálním schodišti Josipa Plečnika. V areálu se nachází spousta architektonických skvostů jako je renesační Matyášův altánek, ale také přírodních unikátů, například nejstarší dřevina na Pražském hradě - 400 let starý tis červený. Toto místo nabízí jedinečný romantický výhled na Prahu.

Dramaturgie festivalu je opět pestrá. Vybrat si budete moci z české, francouzské, japonské, středomořské, košer či asijské kuchyně. Žízeň bude hasit: Mattoni (nealko), Stella Artois, Bohemia Sekt, vinařství Bacchus, vinařství Spielberg, koktejly Infinity Bar, Cloud 9 sky bar & lounge, Káva DeLonghi

Připraven je bohatý doprovodný program a spousta novinek. Opět nebudou chybět oblíbené cooking shows šéfkuchařů. Můžete se například těšit na „hvězdného“ Zdeňka Pohlreicha, Jiřího Štifta či Romana Pauluse, který kromě své tradiční show, představí na pódiu speciální kurzy pro děti. Redaktorky časopisu Apetit vám předvedou, jak upravit jídlo pro dokonalou fotografii – tzv. food styling. Letošní novinkou je řízená degustace olivového
oleje z Andalusie. Jednotlivé cooking shows budou probíhat na hlavním pódiu v pátek a v sobotu po celý den.

V neděli 30. května můžete v rámci PFF osobně zažít jak probíhá Mistrovství České republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois. Těšte se na špičkovou gastronomii v kombinaci s pivem. Další novinkou bude prezentace pivního sommeliérství a veřejný pivní bar, kde budete moci získat certifikát devíti kroků čepování a servírování tohoto slavného belgického ležáku. Dovozce vín společnost Bacchus má nejdelší tradici na českém trhu, a proto nesmí chybět na PFF. Ochutnáte vína z celého světa – Itálie, Francie, Španělska a Argentiny. Návštěvníci budou mít i ojedinělou příležitost pohovořit přímo s osobami, které se na výrobě vína v daných zemích podílejí.

Ani nejmenší nepřijdou zkrátka. Poprvé bude letos v nabídce speciální dětské menu v místě, kam bude vstup zakázán osobám vyšším než 140 cm. Zeleninový špíz, mléčné koktejly a spousta inspirace z dětských gastro-kurzů v Alcronu. Připraveny budou zdarma dárečky a pití různých minerálních vod Mattoni. Zmrzlina Prima. Hledejte stan „Dobroty pro děti“.

Firma Nowaco bude letos opět nabízet legendární zmrzlinu Häagen - Dazs, na které si pochutnávají zákazníci ve více než 70 zemích světa. Dětské mlsné jazýčky uspokojí mražené pochoutky značky Prima. U stánku Nowaco si labužníci zároveň pochutnají na čerstvých ústřicích. Společnost Interspar se postará o vaši zdravou výživu. Na jejich stánku zakoupíte čerstvé ovocné či zeleninové džusy a originální studené zeleninové polévky.

Po celou dobu festivalu bude na místě kamera Apetit.TV. Na obrazovkách u vstupů i přímo v areálu uvidí návštěvníci reportáže, upoutávky na probíhající akce, ukázky video receptů a jiné užitečné informace.

PRAGUE FOOD FESTIVAL 2010

Pátek 28. 5. 2010 až Neděle 30. 5. 2010
400 Kč
Vystupují:
Republic of Two, Gastro Jazz X, flamencové skupina Jany Drdácké, Cooking Show aj.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |