Red Bull Music Academy: Zážitky z Londýna

Red Bull Music Academy: Zážitky z Londýna

12. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Londýn je město módy, punkáčů, fotbalových fanoušků. A v termínu Red Bull Music Academy ještě několikanásobné město hudby!
Naše výprava začala setkáním s Honzou Muchowem a Danielem, moderátorem slovenského Radia FM, v hotelové lounge. Listujeme na webových stránkách Akademie, co zajímavého se doposud dělo, a těšíme se na okamžik, kdy projdeme „tajnou“ bránou dovnitř tohoto hudebního hnízda i my.

Budova Akademie zvenku vypadá jako nově otevřený bufáč na rohu, nic nenapovídá tomu, co všechno se za dveřmi odehrává.

V přízemí je stylová kavárna s občerstvením a internetovým koutkem. Je vidět ven i dovnitř a spolu s námi se do budovy tlačí hladoví turisté ze Španělska. Bohužel, nejsou na guestlistu. My jdeme dál a objevujeme další tajemství útrob Akademie.

red bull academy

V přízemí se ještě nachází plně vybavené studio na nahrávání živé muziky, první patro skrývá 8 menších studií, kde participanti hrají na gramce, tvoří si svoji muziku - k dispozici jsou hračky, krabičky, přístroje, programy, počítače a všechno, co soudobý hudební producent potřebuje nebo si chce vyzkoušet.

Tiskové středisko? Ano, každý den, pěkně po anglicku, se tady vydávají noviny pod názvem RBMA DAILY NOTE, kde najdeme významné události předešlých i připravovaných dní. Noviny jsou určené pro celý Londýn, můžete je videt i v rukách běžných cestujících v metru.

Malá televize? Taky. Početný štáb natáčí a zpracovává dění na přednáškách, ve studiích i na večerních akcích. Druhý den najdete vše zpracované na webových stránkách Akademie. (Spí tady vůbec někdo někdy?)

A poslední patro... Krásná přednášková hala, kde se setkáme s těmy nejzajímavějšími osobnostmi, které měly zásadní vliv na vývoj hudby a všech možných žánrů.

Budova je opět fantastická. Místní umělci, architekti a vůbec všichni, co se podíleli na stavbě a vybavení, udělali práci na 120 %. Po skončení Akademie nevyjde jejich práce nazmar, a jako po každém ročníku bude budova sloužit dále. Z vybavení zůstane neporušené studio pro nahrávání živé muziky a tvorbu tracků nebo jiných hudebních dílek, které budou spojené s Red Bull Music Academy.







Dodal: Ondřej Hlaváček alias Nailer, Red Bull Music Academy
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika