Sascha Funke: Parťák Paula Kalkbrennera

Sascha Funke: Parťák Paula Kalkbrennera

17. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Opravdová lahůdka na květnovém Flow! Sascha Funke, člen stáje B Pitch Control a zcela jistě jedna z nejprogresivnějších postav na současné německé scéně. Kdo by si nevzpomněl na březnového Berlin Calling hrdinu Paula Kalkbrennera, Saschova blízkého spolupracovníka a kamaráda. Tak blízkého, že jako jediný dostal šanci přispět na soundtrack k filmu Berlin Calling!
Na začátku 90. let, odkojen euro dance popem, se Sascha poprvé prostřednictvím Marushina pořadu Rave Satellite dostává k technu a je ohromen. V zápětí kupuje svoji první techno nahrávku – od koho jiného než od legendárních Underground Resistance.

Atmosféru techno parties poprvé ochutná v roce 1993 v berlínském klubu Wahlfisch a je tak ohromen, že hned o rok později se ve východním Berlíně pouští do vlastních večerů. Po roli promotéra ochutná i roli dje, první desky na jeho gramofonech v klubu jsou tranceové.



O začátku opravdové kariéry však můžeme mluvit teprve v roce 1997. kdy se Funke stává rezidentem v klubech Discount a so36. Dalším logickým postupem je o rok později studiová práce, nejdříve na vypůjčeném vybavení a ve společném studiu, světe div se, s Paulem Kalkbrennerem.

Postupem času se oba čím dál více prosazují, postupně nakupují vlastní studiové vybavení a pracují na vlastním zvuku. Zlom přichází ve chvíli, kdy o tvorbu obou projeví zájem nejlepší německé labely současnosti B Pitch Control a Kompakt, s první pak oba pevně spojí svoji tvorbu.



Sascha na B Pitch Control v roce 2003 vydává svoji dlouhohrající prvotinu Bravo a nikdo nepochybuje o tom, že se jedná o největší talent celé stáje. Následuje celá řada nabídek na remixy, za všechny zmiňme A. Kowalskiho nebo Kompakt 100. Předloni vyšla netrpělivě očekávaná deska Mango, na níž Sascha potvrdil, že nové nápady mu rozhodně nedochází. Mango figurovalo v mnoha žebříčcích za rok 2008, u nás třeba u Josefa Sedloně nebo Romana Raie, a právě titulní skladba z desky to dotáhla až na soundtrack k filmu Berlin Calling.

Sascha nezahálel ani na poli dje – do diáře si napsal všechny možné evropské štace, ve všech berlínských klubech byl a je jako doma, má za sebou míchané kompilace Boogybytes 02 a Watergate 02. V legendárním klubu Watergate je zároveň rezidentem. Co dodat? Pokud chcete být v obraze, co se děje na německé scéně, nesmíte 22.5. na Flow chybět.

Set Saschy Funkeho můžete stáhnout na www.roxy.cz


Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW WITH SASCHA FUNKE

Sobota 22. 5. 2010
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Sascha Funke, Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
FLOW - 22.5. Roxy
2 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika