2 Close 2 Heaven: Co je to cystická fibróza?

2 Close 2 Heaven: Co je to cystická fibróza?

18. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Už tuhle sobotu se v Mecce sejde špička českých djů, aby se společnými silami pokusili alespoň malinko zlepšit život dětem, které trpí nevyléčitelnou cystickou fibrózou. Co je vlastně Cystická fibróza a jak se s ní žije? Klikněte a přečtěte si povídání nemocného Ondry, který vám popíše vše ze svého pohledu.
Mám cystickou fibrózu. Musím několikrát denně inhalovat, abych naředil hustý hlen, který se mi tvoří v plicích. Inhalace trvá vždy okolo 20 minut. Pak musím dělat dechová cvičení, abych naředěný hlen vykašlal z plic. To taky nějakou dobu trvá. Když nestihnu (nebo se mi prostě nechce) inhalovat, hodně kašlu, jsem unavený, zadýchávám se a můžu rychle onemocnět. Vlastně se mi to neinhalování ani nevyplatí.

Před každým jídlem si musím vzít prášky s trávicími enzymy. Kdybych to neudělal, jedl bych úplně zbytečně, bolelo by mě břicho a měl bych průjem. Taky toho musím sníst o hodně víc než ostatní – většina z vás by mi mohla závidět. Já ale nejsem moc rád. Nebaví mě pořád se cpát a úplně se mi to zprotivilo. Musím hodně jíst - dokonce i když jsem nemocný a nemám vůbec chuť.

Mám taky hodně cvičit a sportovat. Aspoň něco je bezva. Často musím do nemocnice na kontroly a na spoustu vyšetření.

Některé věcí nesmím: Třeba přijít do styku se stojatou vodou, protože v ní číhá bakterie pseudomonáda a mohla by přeskočit do mých plic. To bych pak musel inhalovat navíc antibiotika a taky bych musel každé 3 měsíce na 14 dní do nemocnice na antibiotika do žíly – abych se té bakterie zbavil. To se ale nemusí povést a musel bych tam chodit už takhle pořád.

Dost špatný je, že se vůbec nesmím potkávat s nikým dalším, kdo má tuhle nemoc. Právě kvůli těm bakteriím, co můžeme mít v plicích. Takže vlastně neznám nikoho, kdo je na tom podobně jako já. To je škoda, protože bych si o tom rád s někým občas popovídal a zeptal se na spoustu věcí, co mě zajímá a co řeším i já.

Na závěr bychom ještě rádi poděkovali všem partnerům, kteří se s námi na akci podílejí a bez nichž bychom to nezvládli.

Brickbox - http://www.brickbox.cz/
OP TIGER - http://www.optiger.cz/cs/uvod
Expresradio - http://expresradio.idnes.cz/
Profivision - http://profivision.cz/
STORM - http://stormwatches.cz/
Uniprint - http://www.uniprint.cz/
Central Station - http://www.centralstation.cz/
Radio1 - http://radio1.cz/
Mecca – www.mecca.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

2 CLOSE 2 HEAVEN

Sobota 22. 5. 2010
Vstup: 190 Kč / VIP 490 Kč
Vystupují:
laydeejane, orbith, loutka, chris sadler, e-lite, texx, diome, face, cubik, macio
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika