Dj Bold: Techno funk je zpět!

Dj Bold: Techno funk je zpět!

19. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Techno funk je zpět. Tak přesně toto říká v následujícím rozhovoru dj Bold, který vystoupí již tuto sobotu v brněnském klubu Perpetuum, jako headliner na party Octagon.
Ahoj v České republice jsi již několikrát vystupoval. V Brně to bude ale po 5ti letech. Pamatuješ si na své poslední hraní v tomto městě?
Ano, pamatuju si to velmi dobře, byla to skvělá párty jménem Apokalypsa. Vzpomínám, že jsem se tenkrát dost opil.

bold

Tentokrát vystoupíš v klubu, který je kapacitně 15* menší. Vystupuješ rád v klubech, nebo jsou tvým cílem velké haly?

Mám rád oboje. Je to skvělé hrát v opravdu hodně velkých klubech, ale podle mě je vždy nejlepší atmosféra v menších prostorech, protože tam je dj blíž k lidem a může s nimi lépe sdílet své pocity. Na velkých akcích je DJ často někde vysoko na podiu a je to mnohem těžší propojit se s lidmi.

Jsi znám jako hard techno DJ. Na party Octagon ale vystoupíš ve speciálním techno setu. Jak často takto hraješ?

Vždycky jsem se snažil hrát více funky a groovy techna s mírnou dávkou hardtechna, ale v dnešní době nacházím v obchodech čím dál méně a méně zajímavého a inovativního hardtechna, takže se spíš zaměřuji na více groovy styl. Chci hrát pouze věci, které mám rád, takže můj styl se neustále trochu mění v závislosti na tom, jakou novou hudbu a interprety mám rád.

Již delší dobu nežiješ v Austrálii. Je to z důvodu lepšího cestování na party, nebo to má i jiné důvody? A zkus nám povědět jak je na tom australská taneční scéna.

Ano, už je to déle než dva roky, co jsem byl naposled v Austrálii, samozřejmě se mi hodně stýská. Původně jsem nikdy neplánoval přestěhovat se do Evropy, ale nakonec se pro mě stalo nutností zůstat blízko zdejšího hudebního businessu. Navíc jsem obdržel výborné nabídky na hraní od evropských klubů a festivalů, takže zůstat v Evropě se zdálo logické. Cestování do Austrálie stojí hodne času a peněz a navíc je to opravdu vyčerpávající, když to člověk dělá příliš často. Doufám, že se domů dostanu na pár týdnů okolo prosince, když je tam u nás pořádné vedro.

Před dvěma měsíci jsi rozjel svou vlastní radioshow Meltdown, kam si zveš různé hosty. Jakým směrem chceš tuto radioshow směřovat a jakým způsobem si vybíráš své hosty?
Ano to je pravda! Meltdown je teď můj hlavní projekt. Můžete si ho poslechnout každý druhý čtvrtek od deseti do půlnoci na www.xt3radio.nl . Vysíláme živě ze studia v Amsterdamu. Můžete nás taky živě sledovat přes webcameru a chatovat se mnou a mým asistentem Anchim, který se mnou také přijede do Česka. Show se stala velmi popularní a jsem velmi šťastný, že jsme obdrželi spoustu kladných názorů i z čech. Hlavním hudebním stylem radioshow je techno ve všech podobách, mezi hosty už byli jména jako Arcane z Polska hrající minimal, Pet Duo hrající hard techno a Marco Remus, Claudio Ponticelli reprezentující čistý techno groove. Byl jsem překvapen, jak rychle se show uchytila na celém světě. Vysílání přes internet nám hodně pomáhá dosáhnout opravdu na každý kout zeměkoule. Právě teď je show velice populární a jsem opravdu vděčný za všechnu podporu, co jsme obdrželi. Jsem opravdu hodně otevřený všem možnostem, co se týká hostů, do budoucna chystáme Bena Simse, Mike Drama, Fabia Agostina, Franka Kvittu a jedno speciální překvapení v podobě Rushe živě ze studia, to nikdy nevím, co můžu čekat. Cílem Meltdownu je nakazit všechny lidi nakažlivým funky techno soundem, groovy jsou vstřikovány rovnou zpátky do muziky, už jsme unavení monotoním, nedopracovaným zvukem. TECHNO FUNK JE ZPĚT!

Za svou kariéru máš za sebou neposčet vystoupení po celém světě, velká část jich byla se stájovým kolegou DJem Rushem.Pověz nám jaký máš největší zážitek z vašeho vystupování?
Řekl bych, že největší zážitek byl, když aerolinky ztratili všechno naše studiové vybavení a live setup, cestou na obrovské vystoupení v Monegros ve Španělsku. Rush a já, jsme neměli vůbec žádné vybavení pro naši Unborn Twins show, nakonec se našel alespoň jeden náš kufr a skončil jsem na podiu jen s jedním drum machine a jedním samplerem, což byla jen malá část z naší obvyklé techniky. Nakonec, ale všechno dopadlo dobře a ukázalo se, že když znáš své hračky, tak je možné všechno! Překonávání takovýchto problémů, člověku vždy poskytne velkou satisfakci.

Blíží se léto, čas velkých festivalů. Je nějaký, na kterém opravdu rád vystupuješ a nějaký, na kterém by jsi rád vystoupil, ale ještě se ti to nepoštěstilo?
Tento rok se nejvíce těším na festival Defqon 1 v Holandsku. Budu tam hrát poprvé a slyšel jsem, že je to tam úžasné. Léto je na festivaly skvělé, obzvlášť v Holandsku budu vystupovat na mnoha z nich. Také se těším na Tomorrowland v Belgii a jsem rád, že tam mohu vystoupit. Jednou bych si chtěl zahrát na Pigfestu, bylo by skvělé potkat se s mými přáteli, jako je třeba DJ Agent a zahrát nějakou hudbu!

Ve světě je aktuálně tématem číslo jedna „krize“. Dotkla se tato „krize“ i Tebe?

Krize mi dokázala, že mě nemůže nic zastavit a jsem teď ještě více nasměrován sdílet moji hudbu a párty a užívat si život.

A ještě jedna otázka na závěr. Co právě posloucháš?
Právě teď poslouchám jeden ze starších Meltdownů se mnou a Fabiem MC. Hned po tom se vydám najít nějaké nové beaty na Octagon. Už se těším, až se uvidíme!

Díky za rozhovor a 22.5. se těšíme na viděnou!

Dodal: David Linhart, E-Motion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OCTAGON

Sobota 22. 5. 2010
Vstup: do 22:00 80 Kč / po 22:00 100 Kč
Vystupují:
MAGNETT TECHNO STAGE: bold, miss rodez & slavo c, spiriakos vs. scarpo, jack&joker, octagon dj contest. FULL HOUSE STAGE: koala, hawran, arco, upgrade. CHILL ZONE: mehdi & guests
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika