Jim Ferguson z Hot Chocolate v Praze

Jim Ferguson z Hot Chocolate v Praze

25. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Do Prahy zavítá Jim Ferguson aka „Mr Soul“, bývalý člen legendární britské skupiny Hot Chocolate. Málokoho nezasáhly v 70. a 80. jejich největší hity You sexy thing, Every 1\'s a winner nebo Emma, které je neodmyslitelně provázely po celé tři dekády.
Jejich hudební kariéra, kterou odstartovala reggae verze songu Give peace a chance od Johna Lennona, je protkána popem, funkem a samozřejmě obdobím disca, kdy zaznamenali obrovské úspěchy. Vedle Diany Ross a Elvise Presleyho to byla jediná kapela, která se prosazovala v UK Chart nepřetržitě každý rok! V období 1970 – 1984 měla tahle parta z Brixtonu každoročně minimálně jeden velký hit (např. It Started With a Kiss, So you win again, No doubt about it, Girl crazy a další).



Jim Ferguson byl členem Hot Chocolate hned od založení v roce 1969 (působil pod jménem Larry Ferguson) a prožil si s kapelou největší doby slávy. Na své aktuální sólové dráze zařazuje do repertoáru zejména soul, kalypso, jazz, funk, rhythm & blues a gospel. Po koncertování v Asii a Latinské Americe se v rámci evropského turné představí premiérově v České republice.

Dějištěm koncertu se stanou unikátní prostory kostela sv. Michaela na Starém Městě (www.svmichael.cz), který se po kompletní rekonstrukci stává novým multikulturním centrem přímo v srdci Prahy, kde zejména živá hudba nabývá opravdu jedinečné atmosféry.

www.jimferguson.de

Dodal: Petr Tajčman
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JIM FERGUSON & THE BAND

Sobota 12. 6. 2010
Vstup: 250/299 Kč na místě
Vystupují:
jim ferguson & the band
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

16. 02. 2011 | 16:06:33
+0 | -0

Hot Chocolate

Už od detstva zbožňujem skupinu Hot Chocolate a som nadšená, že sa v Prahe uskutoční koncert. ďakujem za to .Emily
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika