FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme festival Soundfeer 2010

Představujeme festival Soundfeer 2010
27. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Soundfeer se dožil tří let. K naší velké radosti si našel už docela pevné místo v kalendáři a ti, kdo na něj v předchozích letech zavítali, se díky jeho atmosféře vracejí. Koncepce zůstává stejná: užít si v krásném údolí s foglarovskou atmosférou různé druhy elektronické hudby. Letos se na čtyřech stagích představí přes 60 domácích i zahraničních producentů a DJs.
Hlavní stan je tradičně zaměřený na breakbeat. Letos se podařilo získat jména, která ukazují jeho nejzajímavější podoby. Future Funk Squad, Beta a Mesmer jsou producenti, kteří v breaku udržují svěží vzduch a zároveň zvukově odkazují k tradici jeho největšího vzestupu na počátku tisíciletí. Naproti tomu Cut La Roc a DJ Czech jsou zástupci té nejhravější podoby breakbeatu. Jejich skvělé mixování je rozkročené od hip hopu přes funk až ke klasickému basovému zvuku. Doplňovat je budou přední tuzemští hráči.

Druhá je tradičně Acid Techno Stage. Množství výborných zahraničních i domácích projektů a DJs vévodí Steve Mills z legendárního labelu StayUp Forever. Třetí stage má podtitul Mash Up, protože na ní bude znít vše od funku přes electro, house až k drumandbassu. Na uvítací louce, kam návštěvníci přijedou nejdříve, bude umístěna také multižánrová Chill Out stage s vlastním barem.

Jak bylo řečeno, festival Soundfeer je z velké části o atmosféře a tu se snažíme zachovat. Nepřeháníme to tedy s atrakcemi, sezení na kameni v korytě říčky přímo v areálu je pro odreagování nejlepší. Všechny stage jsou zastřešené, počasí je tedy nijak neovlivní. Ubytování je tradičně možné v chatkách (po rezervaci na internetu) nebo ve stanu. Toalety a sprchy jsou samozřejmostí. K pohodlí během víkendu přispěje  i čajovna, domácí občerstvení, restaurant pana Topinky a další. Možný je i výlet k deset kilometrů vzdálené přehradě Orlík.

Z line-upu:

Future Funk Squad (UK, En:vision Records)

Glen Nicholls aka FFS se pohybuje na breakbeatové scéně 11 let. Už jeho první vinyly byly žádanou záležitostí mezi předními DJi. Vlastní počáteční úspěch korunoval remixem pro Stanton Warriors (dnes už má na kontě Prodigy, Mylo, UNKLE, Moloko, Hybrid a další). Následně založil label En:vision Records, který měl a má jeden z nejlepších soundů mezi breakovými deskami. Glen se mimo jiné živí i jako zvukový inženýr pro jiné projekty. V roce 2005 mu vyšlo debutové album Audio Damage a k němu odjel i turné ve speciální live verzi po různých festivalech. V letošním roce vyprodukoval druhé album Disorders of Skill, které mělo velký ohlas a následně vyšla i kolekce remixů Reorders of Skill. U nás se Future Funk Squad představí potřetí a právě jeho výborné breakbeatové sety, které tu předvedl, byly důvodem, proč se stal jedním z headlinerů festivalu Soundfeer.

Cut La Roc (UK, Rockstar Recordings)
Lee Potter je legendou. V breakbeatových vodách nepochybně. Začal v 90. letech na labelu Skint, tedy ve společné stáji s Fatboy Slimem. Hrál po celém světě, byl hostem v Top Of The Pops a vytvořil světový rekord v mixování na nejvíc gramofonů najednou (devět!) a byl zapsán do Guinessovyknihy rekordů. Leeovy sety byly a jsou technicky brilantní, hodně pestrá je tudíž i jeho produkce. V roce 2000 vydal debut La Roc Rocs, o sedm let později už na vlastním labelu Rockstar Recordings druhé LP Nemesis a nyní dokončuje třetí album Larger Than Life. Na něm slibuje hodně hostujících vokalistů, včetně Garyho Lightbodyho ze Snow Patrol. Jeho pozvání na Soundfeer je vlastně splacení dluhu, protože Cut La Roc k nám měl přijet už mnohem dříve.

Beta (UK, Sound Of Habib)

Beta je nenápadný DJ a producent z UK, o to ale oblíbenější mezi breakbeatovými DJi i fanoušky. Hlavně v posledních dvou letech je každý jeho počin napjatě očekáván, za rok 2008 i 2009 měl jako jediný dva tracky ve výběru Best Of Breakbeat Conference na Radiu 1. V květnu 2009 vystoupil v Crossu na Dobrejk Večeru a předvedl, že i jako DJ je velmi schopný. Jeho set byl přesným mixem zajímavých zvukových koláží i tanečních momentů. Po roce se tedy vrací, aby předvedl, kde se teď nachází ten čerstvý breakbeatový
zvuk.

Mesmer (RO, Scarcity Records)
Rumunský producent Mesmer je pro širší publikum relativně nové jméno. Ovšem na breakové scéně v Rumunsku se pohybuje už od roku 1996 a v roce 1998 dokonce získal první cenu v místní soutěži New Talent Festival (sekce Electronic Music Division) a začal jezdit na většinu festivalů v zemi. V roce 2006 vydal svůj první singl a o dva roky později debutové album Furious Fish. Mesmer je také zástupcem tzv. psybreak soundu, který se
v současnosti prosazuje čím dál víc, a v posledních letech, kdy se zvedl zájem o breakové producenty z východu, i jeho hvězda začala zářit intenzivněji. Bylo tedy naším velkým přáním tenhle talent na Soundfeer přivézt.

Dodal: Daniel Goringer
SOUNDFEER

SOUNDFEER

Pátek 25. 6. 2010 až Neděle 27. 6. 2010
Sobota 200 Kč, dvoudenní 300 Kč. Parking 100 Kč
Vystupují:
Future Funk Squad, Cut La Roc, Mesmer, Beta, DJ Czech, Katinka, Steve Mills, Miss Kosmix, Aala, Many, 2VINZ
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |