Break4Beats ve Flédě

Break4Beats ve Flédě

24. 11. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
16. prosince se jedna z nejstarších a nejprestižnějších dnb klubovek Break4Beats, posune opět dal a přivíta v lineupu hned dvě hvězdná jména!Prvni, koho bysme rádi představili je opravdový originál, freak, úchyl,retro maniak, punker a hlavně skvělý producent a dj JOHN B.
Viděli jste někdy někdo většího fashion - freak DJe, s nalakovanýma
nehtama, stíny, účesem alá mr.Volt, královsky přetvořeným DnB s 80s hits,který dokáže zremixovat snad cokoliv a zároveň bourat konvence v DnB,mixovat luxusní přechody od Renegade Hw, NiN až po Kluta? Týpka, který si na svá hraní bere videokameru a natočené sekvence dává na svůj web; úchyla,který se rád podepisuje na ty nej místa...? Ale především člověka, kterýdělá skvělou hudbu, kterou si může zamilovat úplně každý a nejenom úzce nadšenecká dnb komunita! John B je prostě nezaškatulkovatelný "retro - originál", kterého asi většina lidí buď miluje, nebo nenávidí. 16.12. je tu pro ty, kteří jsou na jeho straně a neberou vše zas tak vážně...

JOHN B
John B. Williams aka John B se narodil v londýnském Maidenheadu. Ve své tvorbě se v základu postupně přeorientoval na zlomené beaty a svými počiny dal silně najevo, že se s ním musí do budoucna počítat. Své první demo rozeslal různým producentům a známým labelům. Díky tomu se jeho tracky dostaly až k samotnému „guru“ drum&bassu Goldiemu, nebo k labelu New Identity. Od obou dvou výše jmenovaných se mu dostalo velké podpory. John se následně upsal legendárnímu labelu Metalheadz, jehož je Goldie majitelem. Track „Up all night“ se stává „opus magnum“ Johnyho producentské kariéry.

Následně zakládá několik svých vlastních labelů: Beta Recordings (1999), Tangent Recordings (2001), Chihuahua a Nu_Electro (2002). Odráží se v nich rozmanitost a pestrost v jeho tvorbě, od liquid funku (Tangent) přes elektro až po latino (Chihuahua). John B patří ve svých 27 letech mezi nejmladší představitele tzv. new-school dnb scény. Mohli bychom ho nazvat inovátorem na poli drum&bassu. Neustále se mu daří vymykat se zaškatulkování do určitého stylu. Už přes pět let se věnuje produkování junglových záležitostí a postupně se dostal do popředí díky svým neokázalým a poměrně ostrým trackům. Jeho tvorba v sobě zahrnuje prvky jazzu, dnb, funku, elektra, junglu, electroclash, trancu a techna, které se mezi sebou navzájem míchají a prolínají. Nemálo je znát i vliv doby 80.let, která patří k jeho nejoblíbenějším po všech stránkách a dá se říct, že je téměř jeho múzou. Díky všem těmto vlivům jsou jeho sety zvukově velmi pestré, nápadité a řekla bych doslova „nabíjecí“ J John B spolupracoval s takovými osobnostmi jako je už výše zmíněný Goldie, dále Grooverider, DJ Marky, High Contrast, Nu Tone a mnoho dalších.

Opravdu povedené stránky: www.betarecordings.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika