Jungle Vibration 6 v Matrixu

Jungle Vibration 6 v Matrixu

10. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jungle Vibration v pravidelném pátečním party klubu Matrix nabídne tradiční jungle a tvrdý „Therapy“ styl drum and bassu, jako hlavní host vystoupí dj Rich z legendárního Bass Beast sound systému, dále JD Bass a HVL z Jungleradical Crew a pořadatel dj a producent Adzi.
Šesté pokračování akce Jungle Vibration, které se již potřetí bude konat v pražském klubu Matrix na Žižkově. Opět se bude jednat o akci plnou všemožných zlámaných stytů, kde si jistě každý příjde na to své, co mu v srdci buší a tluče.

Bude se hrát něco málo oldschoolu, inteligent drumandbassu i raggajunglu a raggajumpu především v podání Riche (king of the junglist), ale nezapomeneme ani na milovníky staršího jungleu a amenbreaku, kterého bude po půlnoci více nežli dostatek, no a na své si příjdou i přiznivci temného a tvrdého darkstepu a techstepu plného energie a síly. Rozhodně nám jde o to, aby jste se v žádném případě nenudili, a akci Jungle Vibration si vychutnali tak, jak se na páteční "kalbu" sluší a patří.

A kdo že to vlastně zahraje?

Od uplného začátku bude zahřívací kolo kde si zahrají ti z nás, co mají náladu na warmup  a hned po nich se od půl desáté představí Dj Castus, se svou unikátní DnB "selekcí", oldschoolem i rozmanitým subžánrovým výběrem a peckami na které jste možná už zapoměli jak jsou praádní. Hned po Castusovi zavítá na stage ten největší raggajunglista a masér z nejznáměnší jungle crew Bassbeast, a nebude to nikdo jiný nežli její zakladatel Dj Rich. 10 let brázdí svět drumandbassu a jungleu se svými přáteli po celé ČR, a právě on přijal pozvání do Matrixu na akci Jungle Vibration 6, jeho raggajumpové a raggajungle tracky budou opravdu energické od začátku do konce, takže se máte na co těšit.

Hned po Richovi vystoupí zástupce východočeského drumandbassu a jungleu, Jd Bass z Jungleradical Crew, který "nakrmí" parket amenem, techstepem ale i oldschol dnb tak, že budete muset dávat pozor na to, aby jste si ušetřili notnou dávku energie na DJe který příjde po něm, protože to nebude nikdo jiný, nežli jeho kolega z Jungleradical Crew, milovník tvrdých a temných "drumců", hudební řezník a destroyer HVL. Byla by chyba si jeho show nechat ujít, ale ani po něm to nebude žádná procházka růžovým sadem a sladkými skladbičkami , protože od půl čtvrté nastoupí další pán na holení, a to sice zakladatel FretNoiz Records 98 a bývalý člen TheEdge Crew, Dj ADZi.

Tento maniak Vás provede po zbytek akce všemožnými převážně tvrdými styly od amenu, darkstepu, hardstepu až po tvrdý raggajungle. Do kolika se bude hrát je jen a jen na Vás a tak bděte a pařte! Toto je tedy výčet toho, co od akce lze očekávat a nejsme jako politici, takže co slíbíme, to splníme.

Cephalid:

Hudba byla vždy u něj na prvních místech v oblibě, at se už jednalo o hiphop, drumandbass nebo jiné styly.

Aktivně poslouchal hudbu na párty a akcích po celé republice, a už tehdá okoukával co že to DJing je, ovšem k mixovaní se dostal pořádně až počátkem roku 2007, kdy společnými silami začali tvořit s DJem Sokrem počátky své vlastní crew, která později dostala název TheEdge Crew.

V podstatě už v roce 2007 začali investovat do vlastních gramofonů, desek a vybavení. Hraní venku na sebe nenechalo dlouho čekat, a i když byli teprve v začátcích, první akce se uskutečnovali v klubech jako Styx, Visitor, U felixe a Naftař, 7 Vlků atp. A tehdá právě Naftař byl na celý dlouhý rok a něco jejich hlavní útočiště, kde pořádali nespočet akcí téměř každý volný víkend.

Na těchto akcích se setkali s dalšími DJ jako například Koobl, ADZi, Halbax, Symka, Skaff ad. kteří se stali taktéž postupem času součástí TheEdge Crew. Bohůžel co někde začne, někde i zkončí, a tak i TheEdge Crew nebyl pro Cephalida cíl, a tak z oné crew, kterou společně se Sokrem přez 2 roky budovali společně s ADZim z osobních důvodu odešli. Nebylo to tím že by ho hudba omrzela, ani tím že by se zdál méněcenný nebo podobné věci, ale prostě pocítil potřebu změny a volnosti, a tak se dal na vlastní dráhu "one man show". TheEdge Crew sice stále funguje s tuším že 4 členy, ovšem (nebojím se říci) hlavní hnací motory Cephalid (aka n-Core) a ADZi koncem října 2009 z TheEdge odešli, a po TheEdge jako by se zem slehla. Nicméně život nekončí, a "Cephalid znovu vstává z temnoty" bude jej možné slyšet v jeho klidnější minimal drumandbassové, a deep ambientní náladě právě 11.6. v klubu Matrix, a 26.6. na festivalu SDOA jako všichni následující DJs s vyjímkou Riche který je na akci v Matrixu "pouze" váženým hostem.

Castus:
V roce 2000 začíná jezdit na akce s elektronickou hudbou. Rok 2001 Zakládá společně s Dj Mirragem a X-Galem skupinu MHK DJ’s, a kupuje první gramofony, začíná pořádat malé akcičky a dává se do kupy s Lukem Brewstrem , který zakládá portál Technisco.cz . V této době vystupuje pod pseudonymem CAST. Podílí se na pořádání akcí, které se postupem času promění v menší festival Wooden Sesson. V roce 2001 hraje se soudsystemy jako DvojkaTroika a Eastec. Právě člen DvojkyTroiky Yadel jej zaujme natolik, že změní styl z Hard techna na DnB, Yadel byl a stále je jeho vzor. Zmjěnou stylu mění i svůj pseudonym na CASTUS, a začíná ta správná "prdel". V roce 2002 hraje s pár známými DJs a je v sedmém nebi... Dále přichází spolupráce s DJ’s Greenem a Quibitem, s houseovou skupinou Punpin Beats, dále pak s DJ Tafanem a pár lidmi z Trutnov

Východní Čechy je vždy bavili, protože se zde vše točí okolo hudby tak, jak má být. Ovšem nějaký čas na to se MHK rozpadně a tím se rozvine Castusovi větší spolupráce vyloženě s DnB DJj’s.

V roce 2003 potkává DJs Bomb da Base a JD Basse, kteří zakládají Jungleradical Crew, a podnikají co se dá a nač jim síli stačí. Nejsou aparárty, prostory, ani lidi, kteří by na akce chodili, ale vše se otočí a o akce začíná být větší zájem práve se vznikem 1. ročníku Studnice Drum Openair. Díky JDho průraznosti hrajeme i v pražském klubu Meca, což se dá považovat za úspěch, když si vezmeme, že v té době DnB do klubů ještě nepatří!
Castus dále spolupracuje se Submission Square, Tafanem a dalšími. Pokus o založení nějaké formace nezamýšlí, a radši spolupracuje nadále se širokým pásmem lidí a to jej stále bavímě baví což mu vydrží až do roku 2006. To nastává čas kdy se Castuc moc hraní nevěnuje a pořádá jen malé akcičky pro známé, které ale zato stojí !

JD BASS:
JD Bass, je zakladatelem a členem trojčlenného uskupení z královehradeckého kraje Jungleradical Crew. Společně s dj Bomb da Basem toto crew založili v roce 2003. JD Bass se s elektronickou muzikou setkal někdy v roce 1992, největší vliv na jeho budoucí vývoj měl hardcore breakz a album od The Prodigy "Experience". Drum and Bass JDího plně chytil v roce 1993. Osobně se s taneční scénou setkal v roce 1994, kdy v červenci odjíždí na Teknival do Hostomic. Na konci srpna 1994 se JD rozhodl pořádat House & Techno party nedaleko České Skalice - proběhli 3 akce. 1994 JDího ovlivní gabba a hardcore techno a tak se pomalu rodí hardcore techno dj.

1995 proběhne několik akcí, seznámí se s ldimi, kteří mají djskou techniku a JD se pomalu dostává do tajů mixování. V roce 1996 se seznamuje s DJ Hadem a Melounem, kteří ho přivzali na své mejdany do náchodského klubu Babylon, kde pořádali House & Techno party. Této dvojici je JD za mnoho vděčný, oni mu ukázali cestu a rozšířili hudební obzory. 1997 vstupuje do Radical sound systemu. Malý s.s. z královehradeckého kraje. JD proniká do několika hudebních žánrů, hardcore techno, drum and bass, psytrance, gabba, breakbeat. Pořádají se akce, které jsou dnes již v mlze minulosti... Rok 2000 končí Radical sound system, djs z této party odjíždí do Španělska, JD zůstává v CZ. 2000 - 2001, mrtvé období, JD se nachází v bodě "co dál". V roce 2002 se svým bratrem zakládají DnB2Rush, proběhne několik parties, úspěšných, neúspěšných. JD Bass již funguje jen jako dnb dj.

V roce 2003 se na několika parties setkává s dj Bomb da Basem, který v té době hrál pod hlavičkou Soundgate. DnB2Rush končí. Ke konci roku 2003 se JD s Bomb da Basem po několikátém společném hraní rozhodnou založit crew, rok 2003 byl i ve znamení spolupráce s Psychofarmak sound systemem. Jelikož byl JD u zrodu, na památku Radical s.s. vzniká Jungleradical Crew. Rok 2004, první Studnice Drum Open Air, hrozný provar, přišlo asi 80 lidí. JRC se rozhodnou vol. 2 za rok vůbec nepořádat. Ale během roku 2004 se JRC seznámí s trutnovským uskupením Jaabrashka (později Trautenberk Squad) a po několika společných parties se rozhodnou v roce 2005 uspořádat SDOA vol.2.

V roce 2008 proběhl 6. ročník a Studnice drum open air se stal oblíbenou party, kterou JRC pořádají vždy začátkem letních prázdnin. 1x za rok!!!!
JD Bass, jelikož byl ovlivněný rave kulturou 90 let, hraje temnější drum and bass - amen, darkside jungle, oldschool, hardcore breakz, ale můžete ho slyšet i v atmosferických polohách ambientnějšího jungle-u.

Rich:
Zakladatel legendárního SoundSystému BASSBEAST. Dj Rich scénou brouzdá se svým bagem již pěknou řádku let. Jungle & dnb ho zaujal už na přelomu roku 1995-96 ale svůj sen o djování si uskutečnil koncem roku 1999. Na začátku roku 2000 stál u zrodu převážně junglové BassBeast crew, ve které působí do teď. Nejčastěji je spojován sraggajungle a old school dnb. Vjeho setu jsou kslyšení nejen raggajungle ale i různé podoby drumandbassu. Zahrál na parties na kterých vystupovali zvuční dj´s a producenti (Aphrodite, Mickey Finn, Loxy, Rcola, Krinjah, Ix In Da Mix, Mz Revolution, Shy Fx, Muffler, Dj K, Mighty Melody, Amadeus, Riply, Kid Kameleon, Ray Keith a mnoho dalších...

Dj HVL:

Řezník s Královehradeckého kraje. Za svou kariéru prošel mnoha uskupeními a crew mezi které je třeba zmínit například Czernobyl Soundsystem a nyní poslední 2 roky Jungleradical crew kde po boku Jd Basse a Bomb da Base tvoří trio maniaků drumandbassové scény na východě čech s výjezdy po celé ČR at už sám za crew, nebo s celou crew. A právě on zastupuje tu více temnější a tvrdší substylovou část drumandbassu. Jeho sety jsou doslova therpay session ochutnávkou, a jeho páteční set od 02:00 si rozhodně nenechte ujít...

DJ ADZi:

Vlastním jménem Richard Maršál. Jako DJ hraje od roku 2000, začínal se stylem okolo techna a hardtechna, později propadl na krátko breakbeatu a dubstepu, postupem času i hraní českého hiphopu, avšak až DnB/Jungle mu učaroval dodnes. Z počátku hrál pouze z CD a z počítače na různých menších akcích většinou jako host různých crew atp. Po čase přešel nadobro na vinyl, a tím také změnil v roce 2004 svůj styl čistě na Jungle/DnB jemuž se věnuje dodnes. Od srpna 2008 hraje pod křídly lidí z pražské partičky TheEdge Crew, a poslední dobou hostuje také na akcích s východočeskou partičkou Jungleradical Crew. Při vystupování v klubech a jinde na akcích se setkal s DJs a seskupeními jako například: Gardenzitty, Rollingbass.org, Neurokyme_DJs, Caik Crew, BabeLN, Basetix Unity, Tuzzex, Penni Walli, Katcha, GTO, Beast67, Jungleradical crew, Suki, Koogi, Rido, X.Morph, Touchwood atd.

ADZi se vyznačuje také jako producent, jehož počátky se tradují někdy na přelomu let 1997/98. Z počátku se produkce odvíjela okolo dance, houseu, techna, techtrance apod. Později to byl breakbeat, tekno a techstep, dále nastala doba hiphopu a experimentů okolo downtempa či ambientu s občasnými experimenty okolo Drumandbassu a Jungle (jako Atmospheric atp.) Ovšem jeho hlavní produkce se točí dodnes právě a hlavně okolo klasického DnB a Jungle.

Line-up:

20:00 - 21:30 CEPHALID
21:30 - 23:00 CASTUS
23:00 - 00:30 RICH (bassbeast)
00:30 - 02:00 JD BASS (jrc)
02:00 - 03:30 HVL (jrc)
03:30 - ??:?? ADZi (fnr)


Dodal: Michal Tůma, Badpoint
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JUNGLE VIBRATION 6

Pátek 11. 6. 2010
Vystupují:
Dj Rich, Jd Bass, Hvl, ADZi, Castus
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika