Den s Massive Attack na Radiu 1

Den s Massive Attack na Radiu 1

14. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Radio 1 ve čtvrtek 17. června prožije Den s Massive Attack, legendární skupinou, která se již v pondělí 21. června představí v pražské Tesla Areně. Celým dnem se budou prolínat skladby a remixy této formace.
Massive Attack uslyšíte rovněž od 19 hodin v pořadu CD Nonstop, ve kterém bude představeno album 100th Window z roku 2003.

Massive Attack, kteří vznikli v 80. letech 20. století v Bristolu, patří k nejvlivnějším kapelám své generace. Svým temným, hypnotickým stylem na pomezí elektronické hudby, hip hopových rytmů, jazzu, soulových melodií, dubových linek a použitím samplů vytvořili cestu pro významný směr taneční hudby 90. let. Inspirovaly se jimi formace jako Portishead, Sneaker Pimps, Morcheeba, UNKLE či hudebník Tricky.



První singl Daydreaming vydali Massive Attack v roce 1990, o rok později se přihlásili s prvním LP Blue Lines. V roce 1994 po třech letech mlčení se kapela objevila s albem Protection, kde opět hostovala řada hudebníků či zpěváků, mezi jinými například Tricky. V roce 1998 po vydání remixů a spolupráci například s Madonnou Massive Attack přichází s deskou Mezzanine, kde se objevili například jako hosté reggae zpěvák Horace Andy či zpěvačka Cocteau Twins Elizabeth Fraser či Sara Jay. Mezzanine se stal kultem s úspěšnými singly jako Teardrop či Inertia Creeps. V roce 2003 vydala formace své čtvrté album 100th Window, kde spolupracovala například se Sinéad O´Connor.

Deska Heligoland z letošního roku, kterou kapela přijede představit do Prahy, potvrdila kultovní postavení Massive Attack. Hostují na ní například Horace Andy, Tunde Adebimpe z TV on the Radio, Guy Garvey z Elbow, Damon Albarn či Martina Topley-Bird. Název je složeninou slov „Hell“, „Ego“ a „Land“.

Více informací o Massive Attack najdete na http://massiveattack.com nebo www.myspace.com/massiveattack, o jejich pražském koncertě na www.charm-music.cz.

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Adam
15. 06. 2010 | 09:39:34
+0 | -0

Jedémm

Jupíííí
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika