Kiril Džajkovski: Jsem hrdý na svůj tým

Kiril Džajkovski: Jsem hrdý na svůj tým

15. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pirates Island v exkluzivním klubu SaSaZu je již za dveřmi. Letos tato party v Praze opět přivítá famózního hudebníka, dje a mnohonásobného vítěze cen MTV Adria - Kirila Džajkovského, s kterým vám nyní přinášíme zajímavý rozhovor.
Dobrý den, Kirile, jak víme, budete tu pro druhé, v loňském roce to byl velký úspěch, ale stále existuje mnoho lidí, kteří nevědí, jaký styl hudby produkujete. Můžete nám k tomu říci více?
Styl hudby co dělám, je kombinací elektra a makedonské etnické hudby a instrumentální hudby. Je to eklektická směs breakbeatu / dub / electro rytmů ovlivněná vlivy balkánské etnické hudby, v kombinaci s různými vokální prvky.



Slyšeli jsme, že na Balkáně jste jedním z nejpopulárnějších hudebníků a že na některých festivalech se shromáždí více než 50.000 lidí, jak je to se zbytkem světa?
Prezentace tohoto projektu, a to zejména živá koncertní verze se postupně stěhuje za hranice balkánského regionu. Letos v létě hrajeme na několika velkých hudebních festivalech v západní Evropě a s Evropským vydáním prvního singlu z nového alba Raise Up Your Hand a vydáním dalšího singlu brzy poté, doufám, že dostaneme šanci přivést tuto hudbu a tento zvuk blíže širšímu, mezinárodnímu hudebnímu publiku.

Můžete nám říci, kde získáte inspiraci pro tento druh hudby?
Od počátku své hudební kariéry jsem měl zájem v experimentování s elektronickými nástroji a samozřejmě moje první inspirace přišla s průkopnickým objevováním elektronických umělců jako Kraftwerk, Tangerine Dream, Jean Michel Jarre, Brian Eno. To vše se později vážněji projevilo s explozí klubové kultury a moderní elektroniky v devadesátých letech a to vše mě inspirovalo a ovlivnuje i to kam směřuji se svou hudbou dnes. Speciálně jsem našel inspiraci v projektech, které měly i různé etnické vlivy jako např.: Transglobal Underground, Leftfield a londýnsko- asijská undergroundová scéna.



Máte úžasnou směs zajímavých lidí co hrají a zpívají s vámi v kapele, kde jste hledat takové osobnosti?
Jsem hrdý na fantastický a barvitý hudební tým, který se mnou živě vystupuje. Mám na pódiu velmi talentovaný mladý romský dechový soubor s názvem Serdzuk orchestra, také velmi talentovanou skupinu několika instrumentalistů, z nichž někteří jsou členy Makedonské Filharmonie, ale také uznávaní makedonští studioví hudebníci, a tentokrát mám dva velmi speciální hosty : ze Spojeného království, MC Ras Tweed (Kruder & Dorfmeister, Rockers Hi-Fi, Overproof Soundsystem) a poprvé mám tu čest vystupovat s legendární makedonskou zpěvačkou, královnou romské hudby, Esmou Redzepovou.

Řekněte nám něco více o svém novém albu a produkci filmové hudby.
Nové album vyjde letos na podzim. Opět to bude kombinace elektroniky a etnických elementů, ale tentokrát s několika vokálnímy hosty z celého světa. Filmová hudba bude muset na chvíli počkat, protože budeme mít spoustu práce na turné během celého léta.

Jak se Vám líbilo v Praze v loňském roce, a co může publikum očekávat letos 18.6. v SaSaZu?

Netřeba dodávat, že Praha je fantastické město. Strávil jsem trochu času v Praze během míchání soundtracku ve filmových ateliérech Barrandov již v roce 2004 a to bylo poprvé, co jsem měl možnost poznat toto nádherné zářivé a krásné místo. V loňském roce jsme měli skvělý koncert a těšíme se že si spolu s českým publikem zase užijeme trochu kouzla magické Prahy.

Děkujeme Vám za Váš čas a uvidíme se již velmi brzy.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BORA BORA - PIRATES ISLAND

Pátek 18. 6. 2010
Vstup: 290/ VIP 490 Kč
Vystupují:
Kiril Džajkovski + Esma Regepova, feat. Ras Tweed feat. Sercuk Orchestra (Elektro balkanika) Pirates Island DJ’s : Bon Finix + Tripmain, John Culter, Tony M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika