Do Roxy na Vibrator přijíždí Zinc

Do Roxy na Vibrator přijíždí Zinc

15. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Rozlučkový Vibrator nabídne opravdovou bombu. Pozvání totiž přijala ikona UK drumandbassu, ale pozor! Zinc v současné době produkuje a hraje house, a tak nám v Roxy předvede jízdu na trochu jiném bpm, než jsme u něj dosud byli zvyklí.
„Super Sharp Shooter“ není jenom jméno jednoho z nejznámějších tracků DJ Zinca z jeho drum’n’bassové éry, ale klidně by ho Zinc mohl používat jako svou vlastní přezdívku. Jeho život ubíhá rychlostí 140 bpm a z beden proudí jeden nový Zincův kousek za druhým. A že jeho práce nesklouzává pod úroveň, potvrzuje i čestné místo vedle Sex Pistols nebo Beatles, kterého se mu dostalo v londýnské O2 aréně na výstavě nejvýznamnějších britských autorů. Zinc skládá, produkuje, radí mladým talentům na Red Bull Music Academy, vychovává syna, ale především stále baví a překvapuje svou originalitou.



K muzice se Benjamin Pettit dostal přes pirátské rádio z londýnského Eastu. Tehdy ho oslovil jungle, postupně přicházel na chuť i breakbeatu, bassline a 2 stepu. Zinc vždy experimentoval a ve své chemické laboratoři šikovně vyvolával barevné, chytlavé pokusy s housem, ravem, ragga, hip hopem nebo hardstepem. Vedle již zmíněného hitu “Super Sharp Shooter” zaujal i remixem pro Fugees a unavenému songu obstaral nový přitažlivý obleček. To už si ho ale všimli veteráni z „džungle“ Pascal a DJ Hype a přibrali Zinca do party kolem britského kolektivu True Playaz.



Jenže je tu začátek nového milénia a Zinc už má opět roupy a chuť pustit se do něčeho nového. V roce 1999 se do rádií dostává „138 trek“, který zároveň pojmenoval nově vzniklý žánr, již lehce nevěrný křišťálově čirému dnb. Pod pseudonymem „Jammin“ Zinc dobývá srdce milovníků raveu a o rok později otvírá klubovnu „Bingo Beats“, kde se seskupili DJs jako Shy FX, Chase & Status nebo D.Kay, a chtějí si hrát a taktéž experimentovat. Zinc, respektive Dope Skillz, jak si v té době říká, vytahuje další neotřelé eso z rukávu, když v roce 2004 představuje své druhé album Faster. Název alba mluví za vše. První skladba začíná rozvážně na 40 bpm a poslední už rotuje frekvencí 100bpm.

Od roku 2005 Zinc pravidelně přijíždí na Red Bull Music Academy a pracuje s nadějnými talenty. Možná i tato zkušenost je pro něho osvěžující, aby mohl držet krok s dobou a včas vycítit změny na hudební scéně.



Posluchače Vibrátoru si ale získal až v posledním roce a jeho aktuální singly jsme si ve vysílání přehráli téměř celé tam i nazpátek. DJ Zinc požádal svého agenta, aby ho přestal bookovat na drum’n’bassové večírky, aby se mohl věnovat zase nečemu novému. Svůj aktuální styl hraní nazývá „crack house“ a v zaprášených krabicích housové historie hledá inspiraci pro svou tvorbu a nové hybridní počiny. Takže ani my si nemůžeme být příliš jistí, s čím se Zinc vytáhne příště.

Poslechnout si Zinca v Roxy bude jedinečný zážitek v pravém slova smyslu. Můžete si být totiž jisti, že příště uslyšíte zase nového Zinca a s novými nápady.

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VIBRÁTOR

Sobota 19. 6. 2010
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Zinc, Tvyks, Matoa, Baf!, Double J, Smack
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
blázen
19. 06. 2010 | 11:32:36
+0 | -0

to Michal

ajd lajk to finks tu důůů to imprůův maj ingliš:)
Jaaan
17. 06. 2010 | 12:56:40
+0 | -0

...

bejt tam Zinc hrajici drumce, tak neni co resit a v Roxy bych nechybel)
michal
16. 06. 2010 | 11:51:30
+0 | -0

fakt profík

to je smutný, to je inteligence :-) http://www.youtube.com/watch?v=_MzQMsFdWLY
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika